Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wypalenie systemu na 2 płyty CD

preLudium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku chcę powiedzieć, że nigdy nie wypalałem nic na płytę/-y. Zawsze używałem pendrive. Jednak teraz potrzebuję wypalić system na płytę, a dokładniej 2. Da się tak wypalić Ubuntu na 2 płyty by podczas instalacji nie było żadnych errorów, nic? Wkładam jedną płytę, dochodzi do pewnego momentu, wyjmuję i wkładam drugą, instalacja się kończy. Jak to zrobić? 

graphic.png

silver 1 > gold 4, porażka, jak ja wbilem te range

Opublikowano

Przy nowszych wydaniach Ubuntu nie ma takiej możliwości, ale są inne:

1. Wybór dystrybucji, która mieści się 1cd (np. Lubuntu)

2. Instalacja Ubuntu z minimalnego obrazu iso(~40MB). Tutaj sam wybierasz co chcesz mieć zainstalowane. https://help.ubuntu.com/community/Installation/MinimalCD

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Czyli jak wypalę Lubuntu, włożę do czystego komputera bez żadnego systemu to normalnie będę mógł go zainstalować? czym się różni lubuntu od ubuntu oprócz wagą? chociaż w sumie to bez różnicy bo po zainstalowaniu lubuntu pewnie i tak zainstaluję ubuntu

graphic.png

silver 1 > gold 4, porażka, jak ja wbilem te range

Opublikowano

Właściwie główne różnice to inne środowisko graficzne(LXDE, zamiast Unity) i inne aplikacje domyślnie zainstalowane. Repozytoria te same.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...