Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Lulu vs Nami

Prismooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie (support).

Po evencie troche PZ przybyło, wiec sie zastanawiam również nad stronami na runki jak i runami pod supportów.

Opublikowano

Obecnie wybrałabym Lulu, nadaję się na topa/mida oraz supporta. Ma przydatną tarczę oraz może zamienić przeciwnika w urocze stworzonko. Spowolnienie/przyspieszenie, podrzucenie (gdy przeciwnicy są blisko osoby, na którą używamy ult), dobry dmg jak na nią z "Q".

Opublikowano

­Na supporta według mnie bardziej Nami. Lulu się teraz gra na midzie raczej, bo na suppie jest taka sobie raczej. :p

Co do Nami:

- heal na w a przy okazji fajnie się odbija ta fala zadając obrażenia przeciwnikom

- unieruchomienie

- przyspieszenie

- wzmocnienie sojusznika na e

- spowolnienie

- wedlug mnie całkiem przydatna w tf

­VeIMQWU.png

Opublikowano
Lulu

- niesamowita przydatność zarówno na linii jak i w teamfightach

- potrafi zamienić przeciwnika w niegroźne zwierzątko

- potrafi rzucać tarczę absorbującą obrażenia na siebie lub towarzyszy

- może znacząco przyspieszyć prędkość poruszania się na krótki czas

- może znacząco spowolnić przeciwników na krótki okres

- ultimate powiększający maksymalne życie sprzymierzeńca (lub siebie) oraz zapewniający przez kilka sekund aurę spowalniającą wszystkich wrogów

Opublikowano

Nołp, Nami na supporcie, Lulu top lub mid.

Mam wrażenie, że fani Lulu supp chyba nigdy jej tam nie grali i średnio ogarniają tą grę...

Lulu bardzo dobrze sprawdza się na linii, mimo, że jej set umiejętności jest głównie wspomagający to potrafi spokojnie ograć większość innych champów, czy to na topie czy to na midzie i wcale nieźle kontruje wszelakich zabójców.

Jej niezłe przeliczniki i umiejętności, które mogą być zarówno agresywne jak i defensywne robią z niej najprawdopodobniej najlepszego midera / topera wspomagającego w grze (Lissandra też jest niezła ale Lulu więcej daje).

Jednak jej dużą wadą są koszta many, skille bardzo szybko zabierają całą manę i staje się bezużyteczna dlatego potrzebuje kielicha/morello + blue buffa żeby być silna a tego nie zdobędzie zbyt szybko na supporcie i poza kilkoma strzałami stanie się szybko bezużyteczna. Dodatkowo Lulu z fajnymi przelicznikami bardzo dużo zyskuje nie tylko na cdr (które zwykle chcemy mieć na poziomie 40%) ale także na ilości ap. Jej przyśpieszenie, tarcze i ogólnie cały set może być 2-2,5 raza mocniejszy posiadając większe ilości ap co znowu usuwa ją jako dobrego supporta (po prostu lepiej się sprawdzi na innych liniach). Ostatnim czynnikiem, który ustanowił ją jako midera jest możliwość dawania bardzo mocnego speedbuffa junglerowi, który dzięki temu może w kilkanaście sekund przebiec z 1 końca mapy na 2 i np 2 razy zgankować błyskawicznie w 2 różnych miejscach. Na topie za to ma bardzo przydatną pasywkę, która umożliwia zadawanie naprawdę ładnego dmg z auto ataków przeciwnikom. 

Podsumowując -> Lulu jest dobrym midem i topem ale nie jest zbyt silna na supporcie z powodu kosztów many jak i potrzeby posiadania większej niż przeciętny support ilości ap jak i 40% cdru. 

Nami za to nie potrzebuje zbyt dużej ilości ap, cdru i ogólnie nie nadaje się na linię za to wnosząc bardzo dużo jako czysty support nawet bez itemów. Podrzut zawsze bd pomocny, niezależnie od ap, heal zawsze bd przydatny a ult zawsze wspomoże drużynę. Set umiejętności Nami opiera się typowo na wsparciu i w przeciwieństwie do Lulu niezbyt się sprawdza w zadawaniu dmg na linii i nie zyskuje tak dużo na zdobywaniu dużej ilości ap. Za to bez żadnych przedmiotów bd cały czas mogła po prostu podrzucić przeciwnika lub uleczyć sojusznika.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Lulu będzie lepszym wyborem, można nią grać agresywnie, jak i pasywnie. Ma bardzo dużo cc, a w late zrobiona pod AP może sporo namieszać.

Co do runek to możesz na marki i seale dać armor, na glyphy AP, quinty AP.

Opublikowano

Lulu :

- niesamowita przydatność zarówno na linii jak i w teamfight
- potrafi zamienić przeciwnika w niegroźne zwierzątko
- potrafi rzucać tarczę absorbującą obrażenia na siebie lub towarzyszy
- może znacząco (35%) przyspieszyć prędkość poruszania się na krótki czas
- może znacząco spowolnić przeciwników (80%) na krótki okres
- ultimate powiększający maksymalne życie sprzymierzeńca (lub siebie) oraz zapewniający przez kilka sekund aurę spowalniającą wszystkich wrogów

­

Opublikowano

Gram Lulu praktycznie cały czas, głównie jako support lub top/mid. Nie mam żadnych problemów z maną, jak tutaj ktoś sugerował. Wystarczy umiejętnie nią gospodarować.

Lulu jest bardzo przydatna w team fightach głównie ze względu na polimorfię, ale nie tylko. Jest też bardzo mobilna, dzięki czemu łatwo można nią uciec przeciwnikowi, a także obronić swojego adc.

Nami grałam kilka razy ostatnio, bo jest obecnie w rotacji, i muszę przyznać, że chociaż bardzo chciałam nauczyć się nią grać, to niestety mi nie "podpasowała". Przeszkadzają mi jej długie cooldowny i słaby heal w porównaniu do Soraki, którą również lubię grać. Poza tym, musisz jeszcze umieć trafiać Q w przeciwnika, Lulu jest o wiele łatwiej. ;)

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Ja również polecę Ci Lulu :>

­CC, podrzucenie, slow oraz polimorfia (silence + charm xD)

+ Tarcza

+ Dodatkowe HP dzięki ultowi

+ Możliwość dania wizji na wrogu

+ Bonus do movespeeda

+ Poke

+ Możliwość grania na 3 liniach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...