Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jungler

Mountines

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, zastanawiam sie jakiego junglera wybrać do rankedów, jaki jest według was najlepszy, który będzie zawsze przyjemny. Zastanawiam sie na Rek'sai lub Rengarem.

neymarrr.png

Opublikowano

Jeżeli jesteś bogiem gry weź lee sina.

WW jest łatwy, całkiem łatwo nim wyccarować jeżeli team Ci nie naffeduje [nie zrobi każda linia 0/5]. 

Jeżeli chcesz coś early to Vi, J4 jest całkiem przyjemny.

Opublikowano

Elise grałem całkiem dużo, ale nie przypadła mi do gustu, WW wg mnie taki troszkę drewniany, ganki od 6 lvl, a najczesciej sie zdarza, ze team nie gra defa i feeduje, Vi tak samo jak Elise, Yi czasem pogram, Kha'zix i Lee Sin niezbyt, J4 tak samo. Interesują mnie Rengar i Rek'sai, kogo byście wybrali?

neymarrr.png

Opublikowano
Kha'Zix

+ciekawa machanika ewolucji pozwalająca na ulepszanie zdolności, nadając im nowe właściwości

+wysoka mobilność (znakomity do ścigania uciekających celów)

+może stać się niewidzialny

+dobry w walce 1v1 (dostaje dodatkowe bonusy)

-słabe CC (tylko spowolnienie)

-bardzo długi cooldown na umiejętności E

-w początkowej fazie gry bardzo zależny od many
Opublikowano

Udyr !

+Mega Ganki

+Mobliność

+Dmg

+Tanky

+Ciężko go pokonać 1v1

-Słaby escape mechanizm

-Trzeba nim sporo grać, żeby ogarniać

-Dość trudny

fiR919k.png

Opublikowano

Elise grałem całkiem dużo, ale nie przypadła mi do gustu, WW wg mnie taki troszkę drewniany, ganki od 6 lvl, a najczesciej sie zdarza, ze team nie gra defa i feeduje, Vi tak samo jak Elise, Yi czasem pogram, Kha'zix i Lee Sin niezbyt, J4 tak samo. Interesują mnie Rengar i Rek'sai, kogo byście wybrali?

Jakbym miał wybierać pomiędzy tymi 2 postaciami wybrałbym bez 2 zdań Rek'sai proste i genialne ganki od 3 lvl'a, wysoka mobilność, z czasem nauczysz się bezpiecznie czyścić jungle przeciwnika, lecz postać wymaga pomocy sojusznika dla sporo lepszego efektu. Wybierając rengara piszesz się również na wysoką mobilność, lecz tylko gdy jest do czego doskoczyć, w jungli od 1 lvl'a mamy moim zdaniem dosyć spore problemy w jungli, ponieważ posiada on mały zapas HP. W early podczas gankowania należy jak najszybciej znaleźć się przy rywalu, bo możmy mu oddać dosyć łatwego fraga, lecz gdy nie ma on możliwości ucieczki jest bardzo łatwym celem, ponieważ posiada ogromne dmg. Postać wymaga sporej wiedzy, aby wykorzysywać jej potencjał, a przy grze na niskim poziomie ( bronz / silver ) pozwala na spokojne kontrolowanie wszystkich linii jak i samej jungli, największą zaletą jest doskok, a rywale bez pojęcia nawet nie pierdnął, bo jedynie co będą widzieć to ikonkę rengara która go zabiła. Jak łatwo się domyśleć Rek polecam do gry z zespołem, a rengara bardziej pod gre solo.

Opublikowano

Nidalee

+ Mobilna

+ Ult od początku (2 skile)

+ Nie bierze many gdy się jest pumą.

Evelynn

+ Bardzo dobre ganki

+ Łatwa w ogarnięciu

Opublikowano

Udyr:

- ciekawa mechanika rozgrywki (umiejętności na zasadzie przyjmowania postaw, które mają różne efekty pasywne i aktywne)
- doskonały jungler i solo laner
- potrafi zadawac obrażenia obszarowe (postawa feniksa)
- ogłuszać i szybko biegać (postawa niedźwiedzia)
- szybko atakować i zadawać czasowe obrażenia (postawa tygrysa)
- leczy się i zakłada ochronna tarczę (postawa żółwia)­

Opublikowano

Poleciłbym Ci Fiddlesticka/XinZhao/Nidalee.

Fiddlestickiem bez pomocy ogarniesz całą jungle, xin zhao podobnie, a z nidalką trochę trudniej, ale dmg z Q jest potężny. U Fiddlesticka dobry jest gank np. przy kombinacji R-Q-W-E według mnie.

ezgif.com-resize.gif

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Evelynn - bardzo mobilna, przyjemne ganki nawet od drugiego lvl, może inicjować team fight, shield z ulta, mega burst

Skarner - bardzo tankowaty, walka na terenie jego pasywy to czysta przyjemność, genialny ult, stun i slow 

Opublikowano

Polecałbym ci Rek'Sai. Ma leczenie, tanka, nieuchronny dmg, szybko możesz się przemieszczać, łatwe ganki (E+W lub Flesh+W).
Rengara bardziej na Topa bym ci polecał.

b_560_95_1.png

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...