Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek - podstawowe informacje

Hardkor xD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zaczynam grę Tera Online pobrałem właśnie grę NA i zaczynam z pytaniem czy chciałby ktoś mnie wprowadzić do gry, wytłumaczyć początki itp? 

Z tego co czytałem jest kilka gildi/ludzi którzy grają może odrazu bym dał rade się gdzieś załapać? ;)

Jeśli gra mnie wciągnie to będę grał długo

PS. Mógłbym grać tankiem 

Z góry dziękuje za odpowiedzi :D

Grę pobrałem ze strony http://tera.enmasse.com/download 

04.jpg Sygna z db ;)

Nie zbieram "+" ani "-" daj co chcesz ;]

Opublikowano

Nawet nie próbuj grać tankiem z 200ms ping bo będziesz żałował.

:Podstawy:

Kryształy:

-Armor:

--Hardy x4

-Weapon(dps set)

--savage

--bitter

--focused

--dowolny (carving/glistening/pounding/swift)

Charmy:

--Power charm

--Enduring charm(PvE)/Mirror charm(PvP)

--Infused Charm

Scrolle:

Crit power(dps/tank)/Attack speed(healers/tank)

Lvlowanie aktualnie to większość czasu spam na instancjach nic niezwykłego.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sety biżuteri na lvl 65

-Biżuteria z crit rate->dla większość dps-ów

-Aggro->dla tanków

-healing->dla healerów

-power-> dla dpsów

Większość dpsów używa mieszanki power+crit choć stackowanie max crit rate jest bardzo dobre dla dpsów.

Gear na LvL65

PVE:

-Fuluminate->drop z BRNM 

-Wroth-> drop z AINM zazwyczaj gwarantowany box armor i weapon tyle ze trzeba rollować bo 1 dropi a 10 ludzi w instancji

-Schisma -> drop z AIHM/TSNM(może dropnąć w AINM pare razy widzałem)

-Lucid -> Najlepszy gear jedynie krafcony matsy dropią w AINM/AIHM/TSNM/TSHM

PVP:

-Deviate -> kupowany za Belcarium credits w Velice

-Tensus->Krafcony najlepszy set Pvp w grze

BRNM-Bathysmal rise normal mode

AINM-Akeron inferno normal mode

TSNM-Timescape normal mode

Staty do wyrolowania na secie:

PvE:

Armor:

-Decrease dmg from enraged monster

-Decrease dmg

-less frontal/max hp

Weapon:
-More dmg for enraged

-More dmg

-More behind

Gloves:

-Power

-Crit rate

-Attack speed/MP regeneration

Boots

-Movement speed

-Endurance

-MP regeneration

PvP:

Armor

-Reflect dmg

-Less dmg from frontal

-8%  HP

Weapon:

-4.5 Attack speed

-7.2 cooldown

0.3 crit power

Gloves:
Takie same jak dla pve

Boots:

-Decrease duration of slowing effects

-movement speed

-Mana/endurance

Masterworking setu:

Jedynie enchatowalne sety mogą być masterworkowane i nie zalecane jest to z czym kolwiek poniżej 65 lvl-u

DO Masterworkingu należy użyć Master enigmatic scroll/blessed/noble prawy kilik na nim a potem na rzecz którą chcesz zmasterowkować->enigmatic reset następnie zielony identification scroll który możesz kupic u merchanta i powtarzasz tak jak Mes-em i tak wkółko póki nie wbijesz Masterwork potem możesz enchatować do +12 używając Masterwork alkahest/premium alkahest.

Opublikowano

Wszystkie instancje da się przejść na PVE grając tankiem lancerem albo warriorem o ile ping nie przekracza 250. Gorzej z pvp. Dla twojej wygody polecam Ci tanka Berserker. Bardzo latwy ^^, a i mozesz grac jako DPS dla odmiany

Opublikowano

Jezeli ma byc to Twoja pierwsza postac nie bierz tanka. Wedlug mnie ta postac jest nietyle trudna co skomplikowana. Jezeli nie ogarniasz jeszcze dobrze gry splynie na Ciebie fala hejtu. Dodatkowo utrzymanie agro na sobie w koncowych instancjach jest nielada wyczynem jezeli posiadasz w party dobrych dps'ow. Wybierz sobie berserkera. Wedlug mnie prosta postac z ambicjami. Posiada duzy dmg oraz obrone - jak na ciezkozbrojowcow przystalo. No i dodatkowym plusem jest blok, niestety tylko siebie mozesz nim bronic.

Opublikowano

Jezeli ma byc to Twoja pierwsza postac nie bierz tanka. Wedlug mnie ta postac jest nietyle trudna co skomplikowana. Jezeli nie ogarniasz jeszcze dobrze gry splynie na Ciebie fala hejtu. Dodatkowo utrzymanie agro na sobie w koncowych instancjach jest nielada wyczynem jezeli posiadasz w party dobrych dps'ow. Wybierz sobie berserkera. Wedlug mnie prosta postac z ambicjami. Posiada duzy dmg oraz obrone - jak na ciezkozbrojowcow przystalo. No i dodatkowym plusem jest blok, niestety tylko siebie mozesz nim bronic.

Podobno po odpaleniu Intimidation można i blokować cały obszar ataku, ale niedługo dobijam 65 zerkiem i sprawdzę dla pewności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...