Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

samochód w gazie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dam przykład fajnego Jeepa granda 4.7 V8 (LPG)

I teraz tak... zaoszczędze dużo niż na benzynie?
U mnie w mieście są takie bambry xD której jezdza golfem i sie skladaja na gaz. Ponoć 2 dyszki na stówke.
W takim jeepie będzie tak samo?

Za ile bym zrobił setke?

Opublikowano

Nie, w takim jeepie nie będzie tak samo xD w jeepie masz 4.7 litra silnik, nie rozumiem jak można wsadzić do takiej beny 4.7 v8 lpg .. jak kupuje sie taki wóz to trzeba sie liczyć ze spalaniem, dla mnie to kompletny bezsens wsadzać do takiego silnika lpg

WaldzioxD.png

Opublikowano

Mamy jedno autko na gaz. 100 km = niecałe 10 zł. W przypadku tak mocnego silnika to bezsens. Zaoszczędzisz na pewno, ale szkoda autka.  :(

Opublikowano

na pewno będzie taniej niż na benzyne, ale i tak drogo. silniki o takiej pojemności dużo ciągną, o 2 dyszkach na stówe możesz zapomnieć, tym bardziej, że w jeździe po mieście spala się więcej niż na trasie.

Opublikowano

Wiesz że jak wsadzisz do takiego jeepa gaz to już raczej nikt go od ciebie nie odkupi ? Zepsucie auta szczerze mówiąc, taki silnik jest stworzony do benzyny/diesla i wkładając tam lpg tak jak napisałem wyżej psujesz auto. Wyobraź sobię coś z wyższej półki np. lambo aventador z lpg.. To już nie to samo.

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Jakie k***a zepsucie auta? Janusze tuningu wyżej :v

Dobra instalacja, mapa i rzetelność gazownika = zero problemów + zwiększenie osiągów

@topic

Z tymi 4.7l policz sobie wielkie ubezpieczenie (nawet przy 60% zniżek będzie troche kosztowało :v)

201581433273810245187.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...