Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zaświadczenie od lekarza do technikum

Kubala607

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam idę właśnie do 2 klasy technikum informatycznego i boje się że mogę mieć problemy. Problem polega na tym że , nie oddałem zaświadczenia od lekarza medycyny pracy do sekretariatu , najlepsze jest to że miałem to zrobić rok temu. Przed pójściem do 1 klasy :(.

Moje pytanie jest takie czy mogę coś zrobić ? , na razie nikt nic nie mówił że nie oddałem.

Opublikowano

Ciężko stwierdzić u mnie było tak że bez tego zaświadczenia w ogóle by cię nie przyjęli  :P A co najlepsze to to że porostu poszedłem do lekarza powiedziałem żeby mi wypisała i po 5 min już miałem zaświadczenie gotowe :P Bez dawania w łapę rzecz jasna :D Skoro się tak tym przejmujesz to dlaczego nie pójdziesz do lekarza i nie weźmiesz takiego zaświadczenia? Jedynie co to na poczekalni będziesz musiał posiedzieć, no chyba że masz jakieś choroby typu padaczka to możesz mieć lipę!  

Cześć...

Opublikowano

Nie wiem na co Ty czekasz :x W końcu ktoś się o nie upomni. Póki co nie przypominaj o tym w szkole, idź załatw sobie to zaświadczenie i po prostu je donieś do szkoły

Opublikowano

Mój kolega chyba przez ponad pół roku tego nie przynosił.

Opublikowano

@Kubala607

Idziesz do lekarza pierwszego kontaktu, bynajmniej w moim i moich kolegów przypadków tak było. A jeśli on ci nie wypisze to zapytaj czy da ci jakieś skierowanie do lekarza medycyny pracy

Cześć...

Opublikowano

Lepiej oddać, w moim przypadku (parę lat temu) wyglądało to tak, że poszedłem do lekarza medycyny pracy, zapłaciłem 150zl i dostałem zaświadczenie, gościu nawet na mnie nie spojrzał.

Opublikowano

Skierowanie do lekarza medycyny pracy wypisuje Twoja szkoła(w sekretariacie dostaniesz + wykaz przychodni, które wykonują te badania bezpłatnie - inaczej trzeba zapłacić). W większości wypadków wygląda to tak, że idziesz do facia/laski, On/Ona się Ciebie tylko pyta czy nie jesteś na coś chory(sam tego nie sprawdza), ogarnie on sam, czy nie masz problemów z kręgosłupem i po 5-10min. dostajesz papierek.

Opublikowano

Lepiej oddać, w moim przypadku (parę lat temu) wyglądało to tak, że poszedłem do lekarza medycyny pracy, zapłaciłem 150zl i dostałem zaświadczenie, gościu nawet na mnie nie spojrzał.

150 zł wtf ?

U nas w szpitalu typek to od ręki wypisywał tylko zapytał "zdrowy jesteś ?" 5m pisania i po sprawie 

Nic nie mów jak ktoś będzie pytał powiedz ze oddałeś, pomyślą że w sekretariacie gdzieś przepierdolili 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Zaświadczenie na te badania otrzymuje się podczas rekrutacji w szkole i z tym papierkiem udajesz się do wyznaczonego przez szkołę lub nie lekarza , a to że nie oddałeś tego już rok pewnie nic nie zmieni , ale wychowawczyni może się do Ciebie przypierdolić więc radziłbym jak najszybciej to załatwić ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...