Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z podłączeniem drugiego monitora.

Hachiee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, zwracam się do was z prośbą o pomoc. Ostatnimi czasy postanowiłem podłączyć drugi monitor pod mój PC. Oba monitory mają kabel VGA a moja karta graficzna jaką jest NVIDIA GeForce GTX 750 ma wejścia VGA oraz DVI więc musiałem kupić przejściówkę. Problem wygląda następująco: po podłączeniu drugiego monitora zmienia mi się rozdzielczość na tym pierwszym, jednakże po wejściu w "rozdzielczość ekranu" bądź "panel sterowanie nvidia > konfigurowanie wielu monitorów nie wyszukuje mi tego drugiego. Jak zamienię kable czyli podłącze mój główny monitor pod tą przejściówkę VGA - DVI a ten drugi pod VGA to sprawa wygląda tak samo ten drugi monitor działa bez zarzutu, a tego głównego nie szuka.

Przepraszam za bezsensowny temat (nie wiem nawet czy napisałem to w odpowiednim dziele)ale bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam!

Opublikowano

Można mieć tylko jeden monitor tyle obsługuje karta , resztę można sobie podłaczyć przez konwerter cyfrowy na VGA  albo zmienić monitor na wejście z HDMI/DVI/DP   cyfrowe 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A widzisz by miał kartę grafiki taką samą jak twoja ? Sam bez problemu podepnę tak jak chcesz do dowolnej kart starej.   Nie da się i tyle w temacie. 

Kup konwerter cyfrowo - analogowy albo nowy monitor cyfrowy 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...