Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zająć się promocją serwera Minecraft?

Wulgen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Z pewnością nic na chama. Broń Boże na innych serwera. Reklamuj na youtube, na forach do tego przeznaczonych, może też wykup reklamę na facebooku. Dobrze też jak jakiś znany youtuber zagra na Twoim serwerze - wtedy to spora reklama.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

No to tak:

Mclista

Listaserwerowmc, czyli podstawowo.

Możesz kupić od jakiegoś YT reklamę, nie ważne ile subow, ważne jest " otagowanie" filmiku ;)

Nie polecam reklamy na innych serwerach ;)

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Przede wszystkim nie reklamuj na innych serwerach, graczy z tego nie uzyskasz, a tylko narazisz serwer na zemstę adminów...

Więc tak:

1.Stwórz dobrą reklamę forumową (niech zawiera: info o serwerze, skład administracji, opis rozgrywki, oraz screeny z serwera. Dodaj potem tę reklamę tutaj i na cr*******.pl

2.Dodaj serwer do wszystkich list.

3.Wykup promowanie na listaserwerowmc.pl i często podbijaj na minecraft-serwery.pl

4.Kup diamenty na mcliscie u Etaku (użytkownik tego forum) osobiście go polecam tanio (20zł za 1000 diaxów) i szybko (do 24h)

5.Na forach, które często odwiedzasz dodaj banner serwera do sygnaturki

Opublikowano

Mam jedną sprawdzoną metodę. Najlepiej dopracuj bardzo dobrze serwer. Następnie zrób ładną reklamę, logo serwera i banner. Kolejnym krokiem jest reklama na forach. Jeżeli będziesz widział, że jest trochę graczy stałych już, to napisz do jakiegoś youtubera ok 10.000 subów, żeby zrobił nie reklamę, ale najlepiej jakąś serie z serwera. I pamiętaj aby graczy rosło i nie spadało serwer musi im się podobać. Zadbaj o to co chcą gracze. 

Opublikowano

Ja proponuję zrobić reklamę wszędzie, tzn. :

1. Na różnych forach (tutaj też)

2. Na YT (reklama na własnym kanale oraz u innych)

3. Na FB to tylko założyć fanpage

4. Na serwerach to raczej taka dyskretna, tzn. np. refille z nazwą i IP serwera porozrzucane na spawnie (najłatwiej na EasyHC taką reklamę zrobić)

Możesz też wbić na jakiś serwer TS3, np. craft*****.pl żeby poszukać gości do gry na własnym serwerze.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Reklamując swój serwer na innych serwerach tak naprawdę tracisz graczy i psujesz swoją opinie serwera. Najlepszą źródłową reklamą jest YouTuber, który Cię wybije w zależności jak duże jest zainteresowanie jego kanałem na YT. Parę odcinków z Twojego serwera u jakichś znanych YouTuberów i jak graczy zaciekawi serwer, to z ciekawości na niego zagoszczą. 

Opublikowano

Nigdy nie reklamuj na innych serwerach, wtedy Ty i twój serwer wyrabiacie sobie złe opinie! Najlepiej na youtube, na forach, z tym że tutaj reklama musi mieć jakieś ciekawe grafiki. Jeszcze są strony z listami, tam też warto dodać.

• 2 lata później...
Opublikowano

Obecnie zareklamowałem się na listaserwerówmc pl (plus promowanie)  i mclista pl. Wie kto

ZAPRASZAM NA SERWER MINECRAFT

Wersja gry: 1.15.2-1.16.X - IP: MineAdventure.PL 

TRYB: Survival+Działki, SMOCZE itemy, drop waluty! Parkoury, Eventy i dużo Więcej!

ma.gif

Opublikowano

Jest wiele opcji, które można zrobić.

1. (YouTube) Poświęć pare złotych na zrobienie reklamy u jakiegoś znanego twórcy minecraft ok. 10 - 15K subskrybcji wystarczy.

2. (Strony, forum itp.) typu mclista.pl, listaserwerowmc.pl są skuteczne, ale szału nie oczekuj po samej tej opcji.

3. (Współpraca) np. z innymi, większymi serwerami. Ten schemat pozwoli ci zbudować duża społeczność.

Najlepiej wykonać wszystkie te punkty, a rozwinie się naprawdę dobra robota. Wystarczą chęci i czas.

• Marosking zmienił(a) tytuł na Jak zająć się promocją serwera Minecraft?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...