Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kartą graficzną- Kod błędu 43

bielak51

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zdecydowałem się założyć ten temat ponieważ dotknął mnie wczoraj jeden problem. Lecz zanim do niego przejdziemy to chciałbym od razu na początku zaznaczyć iż jestem świadom, że w internecie jest wiele postów z tym problemem, ale niestety nie znalazłem w nich rozwiązania. A więc przechodząc do tematu. Podczas wczorajszego użytkowania przy komputerze spotkałem się z dość dziwnym zjawiskiem. W jednym momencie ze słuchawek zaczął wydobywać się dziwny dźwięk, coś jakby pisk a ekran zaczął migać i po chwili zrobił się jakby fioletowy. Postanowiłem zrestartować komputer. Po restarcie zauważyłem, że ekran ma rozdzielczość 800x600, a nie 1920x1080 jak to zwykle bywało. Pomyślałem "A to nic takiego, zaraz to przestawię z powrotem", a i tu spotkał mnie dość niemiły incydent. Maksymalną możliwą rozdzielczością okazało się 1600x1200. By móc korzystać w ogóle z komputera ustawiłem rozdzielczość 1280x1024 ale to niestety daje dosyć nieestetyczny efekt, oto jak on wygląda:

pulpit.png

Poszperałem trochę w internecie i zauważyłem, że wiele osób spotka ten problem. W większości wypadków pomagała reinstalacja sterowników, niestety w moim wypadku i to nie poskutkowało. Zrobiłem wszystko dokładnie według poradników. Odinstalowałem wszystkie powiązane oprogramowania, w trybie awaryjnym wyczyściłem rejestr ze sterowników, zainstalowałem ponownie najnowsze sterowniki ze strony producenta i nic. Ciągle w menedżerze urządzeń widzę te oto dwa

komunikaty:

opis.png12.png

Wyjąłem kartę graficzną i dokładnie wyczyściłem, ale i to na nic. Pobrałem również program Nvidia GeForce Experience aby zobaczyć czy tam będą jakieś nowe sterowniki. Ku mojemu zaskoczeniu były one dostępne do pobrania. Podczas próby ich instalacji napotkałem problem. Na pasku zadań wyskoczył mi komunikat, że system szuka oprogramowania sterownika o nazwie "Display". Po znalezieniu oprogramowania, system rozpoczął instalacje która to zakończyła się fiaskiem z powodu kolejnego błędu, ciągnęło to oczywiście za sobą uniemożliwienie instalacji sterowników przez program Nvidia GeForce Experience. W tym momencie powiedziałem sobie dość. Teraz zwracam się do Was użytkownicy mpcforum z prośba o jakąkolwiek pomoc. Czy da się to w jakiś sposób naprawić poza oddaniem komputera do serwisu? Spróbuje wszystkiego co mogło by pomóc. Liczę na Was! ;)

Jakby komuś to było potrzebne to zamieszczam tu spis moich podzespołów: PROCESOR- AMD Phenom II X2 545. Karta Graficzna- NVIDIA GeForce GTX260. RAM- 4GB. SYSTEM- Windows 7 Ultimate 64-bit. 

Ps. Przepraszam jeśli post umieściłem w złej kategorii. Jeżeli rzeczywiście tak się stało to proszę o przeniesienie go do odpowiedniej kategorii. 

well-done.jpg

Opublikowano

Sprawdź kartę w innym kompie, jak będzie to samo karta do wymiany albo spróbować upiec w piekarniku 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ponowne usuwanie sterów nic nie pomogło. Przy okazji podczas włączania systemu w trybie awaryjnym zauważyłem "groch" na ekranie co już mnie przekonało do skorzystania z piekarnika. Zanim jeszcze to zrobię to podrzucę komputer do znajomego i zaufanego informatyka. Może on coś pokombinuje. No nic, dzięki za chęć niesienia pomocy. Wielki + dla Was :) Temat uważam za zamknięty no chyba, że ktoś będzie chciał tu jeszcze dyskutować na owy temat ;)

well-done.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...