Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skradzione konto

m4sturbator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj moje konto zostało skradzione i e-mail został zmieniony.

Od razu zablokowałem złodziejowi konto poprzez wpisanie LOCK na stronie steam.

I teraz pytanie czy steam odda mi konto jak wyslalem im wszystkie infomacje o koncie ( login , ostatnie haslo , ostatni email , ostatnie tajne pytanie , screeny z psc jak doladowywalem po 50 euro itd ) 

I co on moze robic na zablokowanym koncie ? 

a07a9c1d7603fee5.jpg

Opublikowano

Przydało by się jeszcze im podać twoje IP na którym korzystałeś steam.

PS: Jeżeli kupujesz coś na steam to zabezpiecz go telefonem opcją Steam Guard.

W przeciągu tygodnia powinieneś otrzymać odpowiedź od steam.

Złodziej może Ci przede wszystkim załatwić VAC bana oraz wyczyścić konto ze wszystkich itemów. Może pisać do twoich znajomych różne obraźliwe teksty itp.

Opublikowano

Poproszą Cię o dowód płatności. Niestety musisz kupić grę przez Platformę Steam więc inne źródła są odrzucane i konta nie odzyskasz.

Jak kupiłeś przez Steam to odzyskasz normalnie. 

Opublikowano

To jest słabe zabezpieczenie :)

Dla chackera nic trudnego.

Co ty człowieku gadasz? Jak zablokowałeś konto to osoba nie może grać na serwerach zabezpieczonych - czyli vaca nie dostaniesz, nie może sprzedawać nic na rynku, wymieniać się, a konto jest w trybie offline - więc nie napisze do nikogo. Praktycznie nic nie może zrobić z kontem. Pozostaje Ci czekać aż support zresetuje Ci hasło 

Opublikowano

Jeżeli wyślę im dowód że wpłacałem sobie na to konto miesięcznie +/- 150euro to napisza ze to nie moje ? co wy pierdolicie lol 

Niestety Steam rządzi się swoimi prawami.

Co ty człowieku gadasz? Jak zablokowałeś konto to osoba nie może grać na serwerach zabezpieczonych - czyli vaca nie dostaniesz, nie może sprzedawać nic na rynku, wymieniać się, a konto jest w trybie offline - więc nie napisze do nikogo. Praktycznie nic nie może zrobić z kontem. Pozostaje Ci czekać aż support zresetuje Ci hasło­

To prawda, jeżeli te zabezpieczenia byłyby na tyle słabe, że jakiś dzieciak może je złamać to nie miałyby one racji bytu. Wiadomo, Valve nie jest w stanie stworzyć zabezpieczeń, które ochronią nas w stu procentach przed wirtualnymi ​złodziejami, lecz robią co mogą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...