Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Interwencja allegro?

091

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Oglądałem sobie test komputera z allegro na kanale morele: https://www.youtube.com/watch?v=l4tfW7X8IgAi aż przykro mi się zrobiło jak sobie pomyślałem, że ktoś mógł kupić taki szmelc.

Link do allegro:

http://allegro.pl/komputer-gracz-8x4ghz-16gb-1tb-gt740-2gb-gratisy-i5100591039.html

Zastanawiam się czy nie podchodzi to pod produkt niezgodny z opisem? Dają używany szmelc etc. (wszystko wyjaśnione na filmiku)

Dodatkowo czytałem negatywne komentarze na ich profilu, ludzie pisali dokładnie to samo co powiedział gostek z moreli.

Czy allegro nie mogłoby czegoś z tym zrobić? Przecież jawnie robią ludzi w ch*ja.

Opublikowano

Mi też się robi przykro, ale z głupotą nic nie zrobisz... Wszędzie jest napisane, żeby nie kupować złomów z allegro, ale ludzie i tak kupią, bo jest "ładna" aukcja. Najgorsze jest to, że w tym przypadku osoba która to wystawiła zarobi ponad 500 zł na jednym komputerze, bo cena takiego zestawu jest masakrycznie wysoka.

Bywalec
Opublikowano

Mi też się robi przykro, ale z głupotą nic nie zrobisz... Wszędzie jest napisane, żeby nie kupować złomów z allegro, ale ludzie i tak kupią, bo jest "ładna" aukcja. Najgorsze jest to, że w tym przypadku osoba która to wystawiła zarobi ponad 500 zł na jednym komputerze, bo cena takiego zestawu jest masakrycznie wysoka.

500 zł to by zarobili jakby części były nowe, skoro oni wsadzają 2 letnie dyski kosztujące 50 zł do tych komputerów to koszt całej skrzynki wynosi coś koło tysiąca.

Tak jak pisałem - allegro powinno się tym zająć chociażby ze względu na towar niezgodny z opisem gdzie wyraźnie napisane jest, że sprzęt powinien być nowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...