Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi - Duży var i sv

Avenstore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Mam ogromny problem. Podczas MM'ów, meczy lokalnych z botami, na serwerach, mam wszędzie podwyższone var i sv. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale klatkowanie jest strasznie męczące. Próbowałem już reinstall csgo, systemu, sterowniki wszystkie aktualne, ściągałem na nowo cfg, próbowałem na początku wpisywać te komendy "novid, high, threads 4" - nie działa, windows jest ustawiony pod wydajność, w ustawieniach wszystko na low. Wydaje mi się że nie jest to wina sprzętu, kiedy w grze np. Dishonored wyciągam na wysokich 70-80fps, w BF3 na wysokich ultra 50/60 fps. Łącze jest stabilne (download 20, uploud 2) Nie wiem co już robić.
Mój sprzęt:
Karta graficzna - GTX650 TI BOOST
Procesor - Intel core i5 4440
Zasilacz - XFX ATX Core 450W
8GB ramu.

Opublikowano

Przed chwilą opisałem sposób na zwiększenie fpsów.

Daje linka:

Pisze że typ ma 50/40 pingu a ty mu dajesz poradnik na fpsy jak ma dobry sprzęt i pewnie nie ma problemów z fps ;-;

@http://www.mpcforum.pl/user/842499-topic/' title='' id='anonymous_element_46172'>topic Masz lagi na jednym serwerze czy na wszystkich tak jest? Ja jak gram na niektórych serwerach to mam to samo

Opublikowano

Pisze że typ ma 50/40 pingu a ty mu dajesz poradnik na fpsy jak ma dobry sprzęt i pewnie nie ma problemów z fps ;-;

@topic Masz lagi na jednym serwerze czy na wszystkich tak jest? Ja jak gram na niektórych serwerach to mam to samo

Czasami problem leży w komputerze a nie internecie i to też może pomóc w zmniejszeniu pigu.

Opublikowano

Zrobiłem all co tam napisałeś, prócz windowsa 10 i łączenia dysków :v Muszę dodać, że CSGO mam na dysku SSD, więc chyba też raczej nie powinno być problemów.. I dalej tak samo. :c

@topic Masz lagi na jednym serwerze czy na wszystkich tak jest? Ja jak gram na niektórych serwerach to mam to samo

Na wszystkich.

Opublikowano

No ludzie... On ma ping 40-50 więc to nie net. Ja mam 50 sv czy var podczas ładowania i wydaje mi się że to wina dysku.

Opublikowano

Opisz nam coś więcej niż tylko parametry komputera. Jakie programy działają ci w tle i czy ktoś siedzi na twoim necie kiedy masz duży ping.

• 2 lata później...
Opublikowano
  1. Pozwolicie że odświeżę temat.
  2. Mój procesor to intel xeon cpu x5470 3.33 ghz
  3. Karta graficzna gtx 1050 ti
  4. 8ram
  5. Dysk 128 ssd innego nie mam
  6. Co może być przyczyną mojego wysokiego varu ? ? ? problemu z wpsami nie mam żadnych lecz po wbiciu na jakikolwiek serwer dm czy mm nie mogę odpędzić się od lagów. Wszystkie ustawienia dałem na najniższe itp ale jak tylko zacznie się coś dziać var skacze do 10/5/20 i spadek fpsów do 40/50 ze 150/200
  7. Prosze o pomoc jak najszybciej
Opublikowano
27 minut temu, bartalek123654 napisał:
  1. Pozwolicie że odświeżę temat.
  2. Mój procesor to intel xeon cpu x5470 3.33 ghz
  3. Karta graficzna gtx 1050 ti
  4. 8ram
  5. Dysk 128 ssd innego nie mam
  6. Co może być przyczyną mojego wysokiego varu ? ? ? problemu z wpsami nie mam żadnych lecz po wbiciu na jakikolwiek serwer dm czy mm nie mogę odpędzić się od lagów. Wszystkie ustawienia dałem na najniższe itp ale jak tylko zacznie się coś dziać var skacze do 10/5/20 i spadek fpsów do 40/50 ze 150/200
  7. Prosze o pomoc jak najszybciej

Nie dołączamy się do innych tematów. Jeśli mamy problem to tworzymy osobny temat.

#Zamykam.

76561198375594763.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...