Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić czcionkę w CS'ie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, w tym poradniku mam zamiar pokazać jak zmienić czcionkę w CS'ie. Zdaje sobie sprawę,że większość graczy ma pojęcie jak to zrobić, jednak są początkujący bądź tacy, którzy się tym nie interesowali i nie wiedzą jak zmienić czcionkę w CS'ie. Strona, gdzie ściągniecie czcionki: http://fonts.spddl.de

1. Krok 1

Zaczynamy od wyboru i ściągnięcia czcionki. Ja dla przykładu wybrałem sobie Caviar Dreams. Pobrać czcionkę można poprzez kliknięcie w zdjęcie ją obrazującą.

mgMoNf.png

2. Krok 2

Po pobraniu wybranej czcionki otwieramy plik a potem kolejno foldery dopóki nie trafimy na 2 pliki: fontlib_spddl.swf fontmapping.cfg

3. Krok 3

Wchodzimy w folder z zainstalowanym CS'em. Później /csgo/resource/flash - i do folderu flash wrzucamy nasze 2 pliki z pliki .rar i potwierdzamy zamianę obu plików.

zEnxc7.png

4. Krok 4

Już możemy wyłączyć folder z CS'em oraz plik .rar i włączyć grę i zobaczyć jak się prezentuje się nasza wybrana czcionka.

Xd4abE.png

Miłej zabawy!

ZGpcJk.png

Opublikowano

Uwazajcie co pobieracie, vac jest pojebany.

Hm, ale czcionkę raczej możemy sobie podmienić bez obaw, że dostaniemy blokadę AC.

­

Opublikowano

Uwazajcie co pobieracie, vac jest pojebany.

@Smoguś

Modyfikujesz pliki gry, więc jakby co to mogą ci strzelić VAC'a :C

Zgadzam się z wami w 100%. Jest to na swój sposób modyfikowanie plików gry. Jednak szansa na dostanie blokady VAC w przypadku zmiany czcionki bądź zainstalowanie SweetFX'a wynosi około 1%.

Więc można bez obaw korzystać lecz VAC jest możliwy. Sam mam 1 VAC bana na swoim koncie za SweetFX'a.

ZGpcJk.png

Opublikowano

Skilla to nie da, więc po co to?­

Idąc Twoim tokiem myślenia. Po co są skiny? Skilla nie dają.  ;) Tak samo wszystkie poradniki na YouTube - one skilla nie dają - tylko trening daje skilla.

A odpowiadając na Twoje pytanie, jest to w celach estetycznych. Nikt nie zmusza ani nie namawia do korzystania z takich dodatków. Pozdrawiam

A nie ma za to bana? na 100% ?

Minimalna szansa 1 na 1.000.000. Śmiało możesz wgrać sobie coś takiego.

ZGpcJk.png

Opublikowano

Idąc Twoim tokiem myślenia. Po co są skiny? Skilla nie dają.  ;) Tak samo wszystkie poradniki na YouTube - one skilla nie dają - tylko trening daje skilla.

A odpowiadając na Twoje pytanie, jest to w celach estetycznych. Nikt nie zmusza ani nie namawia do korzystania z takich dodatków. Pozdrawiam

Minimalna szansa 1 na 1.000.000. Śmiało możesz wgrać sobie coś takiego.

Czyli jakaś szansa jest :)

Opublikowano

Czyli jakaś szansa jest :)

Każda nawet najmniejsza ingerencja w pliki gry, może się zakończyć VAC'iem. Lecz to naprawdę rzadkość w tego typu przypadkach.

ZGpcJk.png

Opublikowano

dostalem vacka nie polecam

kłamie, to mój znajomy i trolluje

Opublikowano

A nie ma za to bana? na 100% ?

Bardzo możliwe ,że gdy coś zaczną u ciebie podejrzewać i jeszcze zauważą, że zmienione pliki gry to mogą strzelić VAC'a. 

.

Opublikowano

@Smoguś

Modyfikujesz pliki gry, więc jakby co to mogą ci strzelić VAC'a :C

Zgadzam się z wami w 100%. Jest to na swój sposób modyfikowanie plików gry. Jednak szansa na dostanie blokady VAC w przypadku zmiany czcionki bądź zainstalowanie SweetFX'a wynosi około 1%.

Więc można bez obaw korzystać lecz VAC jest możliwy. Sam mam 1 VAC bana na swoim koncie za SweetFX'a.

Czemu mangozjeby zawsze strasza innych? xD

@top

Nie dostaniesz za to vaca

http://imgur.com/3pGeCrY - hipokryzjon. hehe

Opublikowano

A np. jak zamienie zawartość pliku fontlib na zawartość pliku fontlib_spddl, oraz zmienie tylko zawartość pliku fontmapping na te ze strony fonts.spddl.de, to czy będzie tak działało lepiej? Dzięku temu unikam dodawaniu jednego pliku a zmieniam zawartość 2 plików.

Co o tym sądzicie? 

Opublikowano

Czemu mangozjeby zawsze strasza innych? xD

@top

Nie dostaniesz za to vaca

,,mangozjeby'' no nieźle :) Widzę, że tego typu community się i na forach tworzy.

Po 1. nie straszę go tylko go przestrzegam :)

A np. jak zamienie zawartość pliku fontlib na zawartość pliku fontlib_spddl, oraz zmienie tylko zawartość pliku fontmapping na te ze strony fonts.spddl.de, to czy będzie tak działało lepiej? Dzięku temu unikam dodawaniu jednego pliku a zmieniam zawartość 2 plików.

Co o tym sądzicie? 

Po zostaniu ,,obrażonym'' przez kolegę 2x wyżej, powiem ci tylko jedno.

VAC nie jest pewny, tak jak wszyscy wspominali jest BAAAARDZO niska szansa, ale ta szansa zawsze jest.

BTW. nie jestem pewny, czy ta czcionka tak zadziała, sądzę, że ten 1 plik który omijasz jest kluczowy. 

Bardzo możliwe ,że gdy coś zaczną u ciebie podejrzewać i jeszcze zauważą, że zmienione pliki gry to mogą strzelić VAC'a. 

Jak wspominałem tutaj. Tylko, że na to jest tak jak wcześniej mówiłem bardzo niska szansa.

Ogólnie robisz to na własną odpowiedzialność.

Jeżeli chcesz zmienić to zmień.

Tylko tak naprawde, wdg. mnie to niczego nie zmienia.

Czcionka która jest w cs, nie jest aż tak trudna do czytania, ani nie jest niewygodna, więc nie rozumiem jaki jest sens zmiany tej czcionki. Ale jak to mówią o gustach się nie dyskutuje ( nawiązanie do kolegi 2x wyżej). Bardzo możliwe,że Valve się kiedyś na ten temat wypowie. Nie wiadomo.

Jak sam wiesz, streamer/gracz chad/lolyou używa zmodyfikowanej czcionki już sporo czasu.

Więc jeżeli czujesz się pewny to możesz ją normalnie zmienić, chociaż ja radziłbym nie grzebać w plikach gry ( nie mówię tu o CFG).

Mam nadzieję, że mnie zrozumiesz. Pozdrawiam :)

.

Opublikowano

Po zostaniu ,,obrażonym'' przez kolegę 2x wyżej, powiem ci tylko jedno.

VAC nie jest pewny, tak jak wszyscy wspominali jest BAAAARDZO niska szansa, ale ta szansa zawsze jest.

BTW. nie jestem pewny, czy ta czcionka tak zadziała, sądzę, że ten 1 plik który omijasz jest kluczowy. 

tzn, wszystko mi działa jak tak zrobiłem że nadal są te 2 kluczowe pliki i jest tak jakby było normalnie ale tak teraz VAC nic nie zauważy bo nie ma nic innego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...