Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję osoby, która jest w stanie mi pomóc przy tworzeniu serwera Hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóz mam zamiar stworzyć serwer, by móc pograć sobie wraz z kolegami. 

Pobrałem wszystkie potrzebne programy (Virtual, Pliki serwerowe Rain 2008, MySql, Portmap, EterNexus).

Zrobiłem wręcz wszystko co pokazane jest na niemalże każdym tutorialu z tworzenia serwera, jednakże wciąż nei chce mnie połączyć z serwerem...

Spakowałem plik root, zmieniłem ip itp. Mam połączenie z MySql lecz gdy wchodzę na serwer mam ''Błąd połączenia z serwerem''..

Jest tu jakaś osoba, która jest w stanie mi pomóc? :)

Opublikowano

Stworzyłeś sieć na hamachi? Jesli tak, skopiuj ip z końcówką .100 i podmień w pliku serverip.cfg, który znajduje się w folderze z klientem. W folderze z Port Mapem masz plik tekstowy PortMap.ini - otwórz go i wszystkie ip jakie tam są zmień na Swoje z końcówką .100. Odpal Virtual Boxa > Kliknij PPM na serwer > Settings/ustawienia > Network > Attached to: i z listy wyboru wybierz "Bridge Adapter". Kliknij "ok" i odpal serwer, powinno działać.

Opublikowano

Stworzyłeś sieć na hamachi? Jesli tak, skopiuj ip z końcówką .100 i podmień w pliku serverip.cfg, który znajduje się w folderze z klientem. W folderze z Port Mapem masz plik tekstowy PortMap.ini - otwórz go i wszystkie ip jakie tam są zmień na Swoje z końcówką .100. Odpal Virtual Boxa > Kliknij PPM na serwer > Settings/ustawienia > Network > Attached to: i z listy wyboru wybierz "Bridge Adapter". Kliknij "ok" i odpal serwer, powinno działać.

A dla kolegów z końcówką normalną.

+ Launcher hamachi. 

A nie lepiej ci odpalić na sf terenza? Ładnie wszystko się odpala bez problemu. A "dodatki" to nie problem dodać.

I koledzy będą zadowoleni.. albo nie będą xD 

ps: żadnych logów w syserr.txt itp? 

Opublikowano

Już wszystko śmiga! Co prawda serwer jest gorszy niż najgorszy, bo nie ma na nim praktycznie nic typu lvl obok nicku i wgl. ale jak na razie starczy mi, aby nauczyc sie wszystko ogarniac.

A dla kolegów z końcówką normalną.

+ Launcher hamachi. 

A nie lepiej ci odpalić na sf terenza? Ładnie wszystko się odpala bez problemu. A "dodatki" to nie problem dodać.

I koledzy będą zadowoleni.. albo nie będą xD

ps: żadnych logów w syserr.txt itp? 

Terenzo ma lepsze pliki s. niż rain, jednakże podejrzewam, że nie potrafiłbym ich wgrać :v 

Opublikowano

Już wszystko śmiga! Co prawda serwer jest gorszy niż najgorszy, bo nie ma na nim praktycznie nic typu lvl obok nicku i wgl. ale jak na razie starczy mi, aby nauczyc sie wszystko ogarniac.

Terenzo ma lepsze pliki s. niż rain, jednakże podejrzewam, że nie potrafiłbym ich wgrać :v 

Ja się teraz wku**iam na bugi z source -_- Ale jak coś to pisz. Pomogę. Czemu nie?

Też na początku miałem problemy nawet z odpaleniem "gotowca" ehehee :D

Bardzo łatwo wgrać. Jak tego to tylko na pw. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...