Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EU/NA + Pare pytań

BadPanzer1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na początek dodam, że moja przygoda z Terą najczęściej kończyła się na 20 lvlu z powodu braku osób do wspólnej gry.

1.1 Wiele osób mówi, że ping na NA jest nie do zniesienia, a inni, że nie ma takiej tragedii i ping różni się o ~60ms w stosunku do EU, ale na NA jest stabilniej, nie mówiąc o eventach...

Dodam, że nie mam jakiegoś kosmicznego internetu, jedynie 6mb/s.

Warto poświęcić się dla lagów na serwerze NA i korzystać z większej ilości eventów i lepszej atmosfery, czy też zaryzykować i spróbować ponownie na EU i grać niemalże samotnie?

Jak naprawdę jest z tymi pingami? 

1.2 Jeżeli NA- jakie klany polecacie| Analogicznie EU :)

Miło byłoby gdyby wypowiedziałyby się na ten temat osoby z obu serwerów :)

2. Czytając wiele tematów i oglądając jeszcze więcej filmików na temat gry tak mi się pomieszało, że szkoda gadać.

Do rzeczy, jaką klasę polecacie dla gracza, który jakieś tam pojęcie o grach tego typu ma, interesuje go szybka postać i fajnie by było gdyby miała dobre aoe, walnięcie i escape?

Jeżeli ktoś ma link do aktualnych opisów klas- nie pogardzę.

3. Jak wiele godzin potrzebuje przeciętny Kowalski, aby dojść do EndGame? Nie inwestuję w IS.

Opublikowano

1.Ping na NA waha się 180~200, tylko czasami są takie momenty że ping skacze do 800~900, ale wtedy każdy go ma.

2.Opisów klas masz od groma w internecie, a od siebie mogę polecić ci sorca. Ma bardzo fajny skill freeze ground, taka doda na wyznaczonym obszarze, również obszarowe stuny, potężne obszarowe dmg + ma teleport :)

Postacie walczące w zwarciu mają trochę gorzej, bo muszą unikać/blokować skille bossów. Na instancjach, gdzie boss może zabić cię 2 skillami, jest to niezbędne.

3.Ja gram berserkerem i w 30 godzin gry dobijam już 60lvl. Teraz wystarczy robić same vanguarg request. O inwestucji w is, żeby dobić 65 to jeszcze nie słyszałem :D Nawet bost na expa masz za federation bill ( dostajesz 5 dziennie za logowanie )

Opublikowano

1.Ping na NA waha się 180~200, tylko czasami są takie momenty że ping skacze do 800~900, ale wtedy każdy go ma.

3.Ja gram berserkerem i w 30 godzin gry dobijam już 60lvl. Teraz wystarczy robić same vanguarg request. O inwestucji w is, żeby dobić 65 to jeszcze nie słyszałem :D Nawet bost na expa masz za federation bill ( dostajesz 5 dziennie za logowanie )

1. Mogę wiedzieć, jaki masz internet? Boję się, że mogę mieć więcej. Jestem przyzwyczajony do gry z pingiem 100 ms, więc jeżeli miałbym 180-200 byłbym raczej usatysfakcjonowany i przyzwyczaiłbym się. 

3. Nigdy nie doszedłem do EndGame, dlatego pytam- myślałem, że jest trudniej, ale 30h to niedużo :)

Powiedz mi jeszcze tylko, czy przy pingu 180 gra postacią, która musi być blisko przeciwnika nie sprawia problemów? 

Opublikowano

Ja mam 14mb, ale twój również wystarczy. Od internetu to dużo nie zależy, bo serwery NA są bardzo daleko i każdy ma taki ping. Taki ping nie sprawia żadnych problemów, dopiero w okolicach 250-300 możesz odczuwać opóźnienie. Jak się pytam kogoś w grze o ping, to piszą 220-250, także my nie mamy na co narzekać :) Teraz o exp bardzo łatwo, a na NA jest taki plus, że na grupę do instancji czekasz ok. 5 min.

Opublikowano

Wiem, czytałem o tym, że jest tam o wiele więcej graczy i można łatwiej zebrać grupę na instancję, czy też znaleźć kogoś do wspólnej gry :)

Z ciekawości na jakim serwerze grasz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...