Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto aktualizować do win10?

lewus123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Posiadam możliwość aktualizacji z Win7 64x na 10.

Chodzi mi dokładniej o wypisanie +/- tego systemum,oraz Wasze zdanie.

Mam zamiar głównie korzystać z 10 do gier typu League Of Legends czy np. Prototype.

Dam każdemu po 3 lubie to za odpowiedzi.

a co do specyfikacji LAPTOPA to w załączniku podałem.

Karta graficzna AMD Mobility Radeon 5000 Series HD

post-395257-0-78775400-1440867061.png

Opublikowano

Dużo osób uważa że ten system to (za przeproszeniem) "sranie do ryja" i jest słaby,błędów więcej niż ludzi na świecie.

Ja polecam zostać przy 7,jak przejdziesz na 10 to możesz zacząć robić tysiące tematów dot.problemów.

Nie polecam ~Magda Gesler

Opublikowano

Warto, bo Windows 10 jest np. lepiej zoptymalizowany od 7.Dlaczego? Bo 10 ma prosty, minimalistyczny i ładny interfejs w przeciwieństwie do 7, która ma Areo, oczywiście możesz go wyłączyć, ale wtedy system wygląda jak Windows 95, co nie jest miłe dla oka i może obniżyć komfort pracy.Windows 10, podobnie jak 8 lepiej zarządza pamięcią i procesami, nie żre pamięci tak jak 7.10 włącza się i zamyka dużo szybciej niż 7.10 dużo szybciej pobiera i instaluje aktualizacje, w 7 to była jakaś masakra, najpierw szmat czasu wyszukiwała te aktualizacje, potem je pobierała a na końcu instalowała, innymi słowem masakra.Nigdy więcej.Już w 8.1 zostało to poprawione a w 10 działa to tak jak powinno.Wsparcie dla 7 kończy się za 5 lat i co wtedy? 10 to bardzo przyszłościowy system, bo już nie będzie w10,11,12 itd, tylko ten system będzie rozwijany jako usługa.Dx 12 będzie dostępny tylko dla 10, więc każdy kto lubi sobie pograć powinien na ten system przejść.Od premiery 10 minął ok. miesiąc a już system działa dość dobrze i nie jest to ostatnie słowo MS, insiderzy ciągle testują nowe kompilacje.

Ludzie narzekają na W10 z takich samych absurdalnych powodów z jakich narzekali na 8, np. że w 8 nie było menu start, pytanie po jaką cholerę im to menu start było potrzebne? W 10 niby wróciło, ale ja go praktycznie nie używam, chyba, że wyłączam kompa.Podsumowując, warto zaktualizować czy to 7 czy to 8.1 do 10, bo to naprawdę przyzwoity system i nie sugeruj się opiniami w komentarzach, bo 90% to bzdury podobnie jak było w przypadku 8.

Opublikowano

Z 10 zrezygnowałem bardzo szybko ;)

MILIONY BŁĘDÓW

Szpiegują cię + prawdopodobnie jak masz jakiegoś pirata to ci go blokują

nie polecam...

++win 7 jest więcej fps ;)

Opublikowano

Na pewno przejdę na 10 z 8.1 ale póki co mi się nie spieszy - w myśl zasady "jak jest dobrze to po co psuć" ;) Poza tym dam im jeszcze z pół roku na znalezienie wszystkich błędów, bo wiadomo  - insiderów może i było tysiące, ale normalnych userów są miliony. HP też z tego co słyszałem lami z aktualizacją sterowników, a akurat od nich lapka mam. Być może już jest wszystko ok, ale nie chce mi się sprawdzać więc dam sobie ten bufor bezpieczeństwa.

Co do narzekania na menu start - mi się w 8.1 bardzo podoba, jest mega wygodne. Wszystko z czego korzystam mogę sobie ładnie pogrupować (dobrze, że w 10 zasada pozostaje podobna):

start.jpg

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Windows 10 posiada jeszcze sporo błędów. Owszem, jest to system przyszłościowy, ale w twoim wypadku nie wiem, czy będzie lepszym rozwiązaniem.

Tutaj trochę "gdybam", ale widząc, że masz laptop starszej generacji, mogę przypuszczać, że będą problemy. Na różnych forach widziałem sporo tematów z problemami dotyczącymi Win 10, a w szczególności w przypadku starszego sprzętu.

Co do szpiegowania, to było obecne w Win 8, oraz Win 7 po aktualizacjach. Co do blokowania piratów, to narazie MS sobie tylko furtkę otworzył w postaci zmian w licencji i w najbliższym czasie nic nie będzie blokowane.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Windows 10 posiada jeszcze sporo błędów. Owszem, jest to system przyszłościowy, ale w twoim wypadku nie wiem, czy będzie lepszym rozwiązaniem.

Tutaj trochę "gdybam", ale widząc, że masz laptop starszej generacji, mogę przypuszczać, że będą problemy. Na różnych forach widziałem sporo tematów z problemami dotyczącymi Win 10, a w szczególności w przypadku starszego sprzętu.

Co do szpiegowania, to było obecne w Win 8, oraz Win 7 po aktualizacjach. Co do blokowania piratów, to narazie MS sobie tylko furtkę otworzył w postaci zmian w licencji i w najbliższym czasie nic nie będzie blokowane.

Miałem 10 przez jakiś czas ale postanowiłem wrócić na 7 i zje... sobie system przypadkiem. Format i od nowa na 7 przeszedłem. Wszystko płynnie mi działało sklep,przeglądarki spotkałem kilka błędów. Jak zobaczylem że mnie chcą szpiegować stwierdziłęm że nie chce tego i wolałem 7. Na 7 bardziej mi scina i dłużej sie rzeczy otwierają,mniej procesów zrzera system.

Więc póki co jedna wypowiedź satysfakcjonuje mnie Palnar'a.

Czekam na opinie i +/-

Opublikowano

Polecam zostać przy obecnym, według mnie bedziesz żałować przeprowadzonej aktualizacji, Działa dość płynnie na nowym sprzęcie i nie ma za wielu problemów, w niektórych grach takich Jak WorldOfTanks syskujemy kilka fps ;)

Twój sprzęt ma już kilka lat i odradzam tą aktualizacje tym bardziej że to laptop.

Opublikowano

Polecam zostać przy obecnym, według mnie bedziesz żałować przeprowadzonej aktualizacji, Działa dość płynnie na nowym sprzęcie i nie ma za wielu problemów, w niektórych grach takich Jak WorldOfTanks syskujemy kilka fps ;)

Twój sprzęt ma już kilka lat i odradzam tą aktualizacje tym bardziej że to laptop.

A to niby dlaczego? Przeprowadzałem u znajomego aktualizację na 5 letnim laptopie i poszło bez problemów. Chodzi mu bez problemów.

Zdecydowanie polecam Windows 10. Poprawia wydajność oraz bezpieczeństwo. I tak, to prawda że Win 10 szpieguje ale co to ma do rzeczy? Jeżeli nie masz piratów, nie trolujesz, ogólnie to nie korzystasz z komputera do celów wbrew regulaminowi? Windows 7 i 8.1 też zaczynają szpiegować bo pojawiła się aktualizacja.

Plusy Windows 10:

• Różna poprawa wydajności w grach, u jednych lepiej u jednych gorzej ale najczęściej gry chodzą lepiej.
  • Kompatybilny z programami Win Vista, 7, 8, 8.1
  • Przyjemny i łatwy interfejs
  • Nie ma największych problemów z jego obsługą
  • Poprawa bezpieczeństwa
  • Stabilniejszy o 1000% od Win 7 i stabilniejszy o 500% od Win 8.1

Minusy Windows 10:

• Potrafi szpiegować i gromadzić informację o tobie tak samo jak Facebook, Google, YouTube itp.
  • Mocno ingeruje w pliki, potrafi zablokować nielegalny program
  • Starsze gry które działały na Windows XP mogą mieć spore problemy
  • Nie ma jeszcze wielu funkcji które pojawią się w październiku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...