Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przekierowanie na stronę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od kilku dni mam zamiar zrobić własny kranik Bitcoin. Jednak wiedząc jak denerwujące są reklamy, wpadłem na inny pomysł zarobku na utrzymanie a mianowicie: skracanie linków (adfly/shorte)

Jednak nie umiem sobie poradzić z pewną rzeczą:

Gdy ktoś wchodzi na stronę wyświetla się cała pusta, z jednym skróconym linkiem do tego samego adresu. Po kliknięciu 'Skip Ad' przekierowuje delikwenta na nadal ten sam adres strony, lecz z inną zawartością. Jest jakiś sposób aby to zrobić? Proszę o napisanie kodu pod tematem albo na PW.

Jakby ktoś nie zrozumiał, schemat:

jakasstrona.pl

(link shorte/adfly)

|

KLIK! | KLIK!

|

\/

jakasstrona.pl

(inna zawartość)

Mam nadzieję że wszyscy zrozumieli,

Pozdrawiam Mateusz 'Matstos'

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź, jednak:

@Kawamintai

Nie znam się za bardzo na JS, więc mógłbyś to bardziej wytłumaczyć?

@damianpsp10

Dzięki, będę kombinował, jednak nie wiem czy nie skorzystam ze sposobu Kawamintai

Opublikowano

Ehh, po pierwsze nie JS a PHP.

Postaram Ci się wytłumaczyć kod.

session_start(); // tutaj włączasz obsługę sesji lub ja przedłużasz

if(isset($_SESSION["shorteadf"])) { // sprawdzasz czy sesja nie jest pusta
  echo 'tutaj link'; // jeżeli nie jest pusta wyświetli Ci się to co jest w echo
} else { // w innym wypadku
  $_SESSION["shorteadf"] = TRUE; // nadajemy sesji logiczną wartosc true
  echo 'tutaj link';	// sesja się zgadzam wiec wyswietla zawartosc echo
}

Hmm, nie wiem za bardzo w czym ten kod miałby pomóc no ale skoro go nie rozumiesz to trzymaj. Dodatkowo nie bierz się za coś o czy nie masz zielonego pojęcia. My nie napiszemy całego skryptu za ciebie. Poczytaj o php coś zmajstruj i dopiero daj kod na forum i powiedz w czym problem. Jeżeli na tę chwilę potrzebujesz to możesz uzyć jakiegoś gotowego skryptu do cięcia linków.

Zobacz : 

Od kilku dni mam zamiar zrobić własny

Chcesz zrobić własny skrypt naszymi siłami.

Pozdrawiam.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, nie mogłem odpisywać z powodu wyjazdu, jednak poczytałem trochę o PHP.

@Salur

Nie, nie, nie... Skrypt kranika mam, chodziło mi o to aby nie przynosił strat (mój pomysł na zwracanie kosztów "bez reklam")...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...