Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualne stigmy dla Gladiatora oraz Sorcerera

Velkoz21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Tak jak w temacie - Bardzo bym prosił o doradzenie mi drzewek stigma dla obu klas.

Prosiłbym o podanie PvE i PvP + napisanie, które drzewko powinienem robić jako pierwsze, a które dopiero później uzbierać i wymieniać.

Opublikowano

Sorc ma jedynie jeden opłacalny bulid na dps http://aion.aspirine.su/stigma/?lang=en#gCnakeBgfbafaaaqaugwaifBceBhdmożesz jeszcze wybrać sobie pomiędzy ice harpon, a lumiel wisdom lub curse of roots.

Z gladem jest trochę inaczej, bo można go budować albo pod takie drzewko http://aion.aspirine.su/stigma/?lang=en#cCnaofhhBeawddaBbacateycbaBiapaalbo bawić się z tym drugim. Drugiego nie polecam, bo traci się sporo przydatnych skilli. Niedługo wychodzi 4.8 i cały ten system się zmieni. Glad będzie musiał wybrać pomiędzy atakami aoe, a potężnymi skillami na jednym celu.

Opublikowano

Czemu w tym drzewku nie ma stigmy, która poprawia atak bronią dwuręczną? Ta stigma jest wgl. opłacalna? 
Wielu ludzi narzekało na brak dmg Gladem, więc ludzie polecali im tą stigmę.
To dużo daje?

Opublikowano

Czemu w tym drzewku nie ma stigmy, która poprawia atak bronią dwuręczną? Ta stigma jest wgl. opłacalna? 

Wielu ludzi narzekało na brak dmg Gladem, więc ludzie polecali im tą stigmę.

To dużo daje?

Stygma która poprawia atak bronią dwuręczną? Mógłbyś podać mi jej nazwę? Ja takiej nie kojarzę, a jedyną stygmą poprawiającą atak u glada jest berserking.

Opublikowano

Stigma nazywa się Advanced Dual Wielding.

U Glada widzę tanio jeśli chodzi o AP.
Nie kupuje się innych stigm np. za AP?

Btw. już się nie zagrywa Wintry Armora na PvP u Sorca?

Opublikowano

Stigma nazywa się Advanced Dual Wielding.

U Glada widzę tanio jeśli chodzi o AP.

Nie kupuje się innych stigm np. za AP?

Btw. już się nie zagrywa Wintry Armora na PvP u Sorca?

Dual wielding to stygma umożliwiająca gladowi używanie 2 mieczy/sztyletów. Raczej żaden glad nie używa duali, bo ma bardzo słabiutki dmg + glad w dualach nie może używać aoe i skilli na przewróconych osobach. W 4.8 ten skill będzie pasywką i każdy będzie go miał.

Winrty armor? Nikt nie jest na tyle głupi, żeby bić sorca, który ma na sobie reflect. Poza tym gdybyś chciał mieć ten skill, stracił byś skile z najmocniejszym dmg u sorca.

Opublikowano

Dual wielding to stygma umożliwiająca gladowi używanie 2 mieczy/sztyletów. Raczej żaden glad nie używa duali, bo ma bardzo słabiutki dmg + glad w dualach nie może używać aoe i skilli na przewróconych osobach. W 4.8 ten skill będzie pasywką i każdy będzie go miał.

Winrty armor? Nikt nie jest na tyle głupi, żeby bić sorca, który ma na sobie reflect. Poza tym gdybyś chciał mieć ten skill, stracił byś skile z najmocniejszym dmg u sorca.

Dual wielding z tego co mi wiadomo jest genialny do bicia end-game bossów, np. Hyperiona. Wyniki są podobno dużo lepsze niż na Spearze tylko trzeba mieć dobre bronie specjalnie robione pod to oraz odpowiednio ustawione drzewko stigm. No i trzeba ogarniać weaving bo bez tego ani rusz. Do expienia czy PvP jest natomiast nieprzydatny, dużo lepiej wyjdzie gra oparta o Speara.

Co do Wintry Armor to zawsze się znajdzie ktoś na tyle głupi by się odbić od reflecta i czasem nawet zabić. :P Biegałem dość z Sorcami na PvP by móc potwierdzić, że każdemu się może zdarzyć taki "brain lag" w czasie którego zbije sobie 70% HP nawalając uparcie zanim się zorientuje, że właściwie jest prawie martwy. Nowi po prostu nie ogarniają jeszcze ikonek i buffów, a starsi gracze czasem to się zapatrzą na coś, to skupią na czymś i tak wychodzi.

Opublikowano

Dual wielding z tego co mi wiadomo jest genialny do bicia end-game bossów, np. Hyperiona. Wyniki są podobno dużo lepsze niż na Spearze tylko trzeba mieć dobre bronie specjalnie robione pod to oraz odpowiednio ustawione drzewko stigm. No i trzeba ogarniać weaving bo bez tego ani rusz. Do expienia czy PvP jest natomiast nieprzydatny, dużo lepiej wyjdzie gra oparta o Speara.

Co do Wintry Armor to zawsze się znajdzie ktoś na tyle głupi by się odbić od reflecta i czasem nawet zabić. :P Biegałem dość z Sorcami na PvP by móc potwierdzić, że każdemu się może zdarzyć taki "brain lag" w czasie którego zbije sobie 70% HP nawalając uparcie zanim się zorientuje, że właściwie jest prawie martwy. Nowi po prostu nie ogarniają jeszcze ikonek i buffów, a starsi gracze czasem to się zapatrzą na coś, to skupią na czymś i tak wychodzi.

Dualami mozna robic przekozacki dmg na instancjach, a jak juz switchujesz ze spearem to jest juz wgl konkret.

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...