Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 Dziki gon - problem z uruchomieniem.

N3cRo69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Serdecznie,

Mianowicie mam problem z wiedzminem 3, otóż grałem sobie bez problemu i pewnego dnia nie mogłem w ogole wejść do gry po naciścnięciu przycisku play w Gogu nic sie nie dzialo niby gra chciała startować lecz nic sie nie działo.

myślałem coś sie popsuło, jakieś błędy przy update czy cos, zrobiłem formata dałem na nowo wszystkie sterowniki itp itd, grała działała pograłem troche i znów to samo po wciśnięciu Play nic sie nie dzialo, próbowałem też gre odpalić bezpośrednio z folderu lecz tam miałem listę plików z "Crashem" nie mam bladego pojęcia jak już sobie z tym poradzić próbowałem juz na kilka sposobów i nic.

Poniżej podsyłam zdjęcia jak to mniej więcej wygląda.

post-1425945-0-57368500-1440827453_thumb.jpg

post-1425945-0-57709800-1440827457_thumb.jpg

post-1425945-0-38579600-1440827462_thumb.jpg

Proszę o pomoc bo chciałbym pograć bezproblemowo :)

Moja Specyfikacja Komputera:

Procesor: Intel Core i5 4670 3,40 ghz Box

płyta głowna: MSI B85-G43 Gaming

Ram: Kingston HyperX DDR3 2x 4gb 1600Mhz XMP CL9 Genesis

Karta Graficzna: GeForce GTX 760 OC MSI 4GB z nvidia GeForce Experience

Opublikowano

No za chwilkę właśnie spróbuje tak zrobić i napisze czy pomogło.

Dziekuje i Pozdrawiam.

Niestety, zrobiłem tak jak napisałeś przez Goga dałem Repair/Verify i dalej to samo klikam Play i nic dalej tylko w głownym folderze mam Crash tak jak na umieszczonym zdjęciu.

Opublikowano

Tak posiadam najnowsze sterowniki, Nvidia Geforce experience na bieżąco sobie aktualizuje, ponadto wgrałem nowe biblioteki C run time libary, przeczyściłem rejestr i dalej lipa.

Opublikowano

Wrzuć zawartość któregoś z plików crashinfo, ew. na http://www.wklej.org/ , lub jakiś hosting.

Może to pomoże znaleźć przyczynę.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Dobrze zrobie tak, tylko obecnie usunąłem wiedzmina wersje którą instalowałem  z płyt i sciągam wersje z goga może to pomoze a jak nie to dodam zdjęcia tych crashow.

Jednak znalazłem pliki z crashami bo wczesniej kombinowałem troche po swojemu.

tutaj podaje link jak wygląda ten plik http://www.wklej.org/id/1787851/

Opublikowano

Wyłącz antywirusa(to najczęstsza przyczyna błędów typu EXCEPTION_ILLEGAL_INSTRUCTION).

Widzę tu też problem z renderowaniem, co może wskazywać na problemy ze sterownikami. Spróbuj zainstalować najnowsze(z wczoraj) - http://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/90641/pl

Jeśli to nie pomoże to dwie wersje wstecz - http://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/87836/pl (omijając przypuszczalnie wadliwą wersję)

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Super !!! dziękuje za twoją pomoc, wgrałem stare sterowniki 4 ver. wstecz i o dziwo wszystko śmiga, nie wiem dlaczego tak sie stalo że na najnowszych sterownikach gra głupiała a na starych bez problemu śmiga.

Jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie będę zakładał nowego wątku bo wydaje mi się że mój problem jest praktycznie taki sam jak kolegi powyżej ale do rzeczy,po długiej przerwie chciałem ponownie zagrać sobie w wiedźmina,nie usuwałem go więc wszedłem w gog,klikam play,robi się przez chwilę szary,powstaje szybki błysk tak jakby gra chciała się włączyć po czym powraca znowu do zielonego przycisku i nic się nie dzieje,żadnej reakcji,gra nie chce się w ogóle włączyć:/

Teraz pytanie czy mam tak samo pobierać te sterowniki co podawaliście bo mam epxerience ale dlaczego wiedźmin nie chce działać na najnowszych sterownikach? Dlaczego taka gra ma chodzić na gorszych,nie wiem nie znam się za bardzo na zaawansowanych ustawieniach PC dlatego jeśli ktoś wytłumaczyłby mi albo miał ten sam problem to niech się odezwie bo wydałem 130 zl na grę w którą nie mogę normalnie po ludzku włączyć tylko babrać się wiecznie albo w sterownikach albo w optymalizacji albno w innym gównie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...