Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co blokuje marchewkę? Problem z kupieniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

coś blokuje mi marchewkę na serwerze.

w takim sensie blokuje, że nie można jej kupić przez essentiala z tabliczki ani przez fakemob od npc.

u fakemob wgl jej nie widać, jest puste pole a w essentialu bierze kase nie daje marchewki.

ktoś ma pomysł co może ją blokować, który plugin ? ^^

Opublikowano

Zaktualizuj pluginy, zmień wersje silnika na stabilny spigot, sprawdź czy to na pewno item marchewki a nie krzaczka, sprawdź czy nie masz dublujących się pluginów na handel, upewnij się poprawności konfiguracji(w configu essentials musisz usunąć taki znaczek # przy sign), każda linijka na tabliczce odpowiada za co innego upewnij się poprawnej kolejnośc wpisywanych przez ciebie linijek.

ew. użyj innych pluginów,

polecam shopkeepers,

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/shopkeepers/

jeśli na innych pluginach nie działa to,

stwórz serwer od nowa i zasadami inżynierii wstecznaj wyszukaj błędu, po czym go napraw : D

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Pluginy jak i spigot jest w najnowszej stabilnej wersji. Wszystko jest poprawnie i na żadnym pluginie nie da się jej kupić ze sklepu. Nie jest nigdzie zablokowana w pluginie. Wszystkie pluginy pobierałem pojedynczo i konfigurowałem od zera. Dodam drop marchewek z mobów. Ale dziwne jest to, że nie da się tylko tego kupić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...