Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chain skille - Jak ustawić?

Velkoz21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Rozpocząłem grę Gladiatorem.
Widzę, że ta postać ma sporo skilli typu chain - Odpalam jedną umiejętność aktywną, a po jej odpaleniu wyświetlają mi się kolejne trzy umiejętności, z czego mogę użyć tylko jednej.

Niestety, ale umiejętności Chain nie mają u mnie domyślnie ustawionego klawisza, więc muszę klikać myszką, a nie oszukujmy się - Jestem Gladiatorem i to jest niezbyt wygodne. Widziałem na YouTube, że wielu ludzi ma to poprzypisywane i wcale nie jest to na pasku umiejętności.
Jak takie coś ustawić?

Opublikowano

Piszę z pamięci: Wchodzisz w K -> Prawy górny róg masz Chains. Tam sobie możesz ustawić chainy czyli który skill domyślnie będzie następował po użyciu pierwszego. Przykładowo grafika z google:

77cb2356c81e3515bf75f66c.jpg

Ferocious Strike po użyciu wyświetli dostępne opcje, a po ponownym wciśnięciu np. 2 (jeśli na 2 masz ustawiony ten skill) automatycznie przejdzie i użyje Robust Blowa jeśli jest ustawiony jak powyżej. Ponowne wciśnięcie po użyciu spowoduje użycie kolejnego skilla z chaina i tak za każdym razem. Ustawiasz więc sobie tutaj najczęściej używany chain.

Co jednak zrobić jeśli chcemy użyć innego skilla dostępnego z chaina niekoniecznie Robust Blowa? W takim razie albo możemy klikać (czego chcesz uniknąć) albo zrzucić ten skill na pasek skilli i w opcjach ustawić by na np. domyślną pozycję Alt+0 (gdzie ciężko jest sięgnąć palcami) zmienić sobie na F1 czy Alt+R, czy Alt+Shift+Numpad 9 i to przypisać do dodatkowych przycisków na myszce. Innej możliwości tj, bez wrzucania danego skilla gdzieś na pasek skilli nie ma chyba, że operując jakimiś makrami na myszkach - ale tym się nie bawiłem bo na Logitechu G600 mi nie było potrzebne.

Wiem, że ludzie np. ustawiają sobie skille pod Q czy E. Jeśli nie korzystasz z nich do biegania (lub sobie zmieniasz Q z A i E z D) to możesz na nie przypisać inne skille z Chaina i osiągnąć to co podałem wyżej.

Opublikowano

Rozumiem, dziękuję.
Oglądałem PvP Gladiatora na YouTube(jak znajdę, to podeślę linka), który właściwie na całym swoim pasku miał 5 skilli, reszta to poty, polearmy i inne "badziewia", a z chainów wyskakiwało mu po 8 skilli z czego na każdym miał binda, a same umiejętności nie był na jego pasku.
Myślę, że rozumiesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...