Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy gracz i pytanie o bohaterów

Arkzyw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

W niedalekiej przyszłości zamierzam spróbować swoich sił w tej grze. Wstępnie wybrałem kilku bohaterów, do których mam sentyment, lub po prostu mi się podobają. Chciałbym się nieco więcej o nich dowiedzieć z punktu widzenia gry. Chodzi mi głównie o to, czy nie cierpią na jakieś choroby balansacyjne, ich przydatność, oraz trudność opanowania(chcę wiedzieć na co się rzucam).

Oto oni:

The Lost Vikings, Sgt. Hammer, Raynor, Tychus, Tassadar, Uther, Thrall. Do ról się dostosuję.

Z góry dzięki za pomoc.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

No to lecimy po kolei.

TLV - po 1 wymagaja micro skillow na poziomie, gdzies czytalem, ze jakies 150apm przynajmniej, ogolnie sa mocni byli lepsi ale dostali nerfhammera, postac grywalna ale bardzo mala popularnosc.

SGT Hammer - dostala buffa w ostatnim patchu, win ratio wskoczylo jej ponad 50% Zrobili ja w koncu grywalna.

Raynor - postac zawsze byla grana, zmiany w 1 talencie lekko go wzmocnily. Co ras bardziej popularny z powodu nerfu Jainy.

Tychus - positioning, positioning, positioning.

Tassadar - niech Cie nie zmyli to, ze jest supportem - jest jedynie grywalny pod dps. Dostal malego buffa ale za bardzo to mu nie pomoglo. Jedna ze slabszych postaci (niestety).

Uther - God tier support, nie rzucaj divine shielda na siebie! Martwy uthet jest pomocny, KT/Jaina/Zeratul etc. NIE.

Thrall - nim za malo gralem, taka zbalansowana postac wymaga inwidualnego skillu, na 1v1 sklada wiekszosc, a w tf pada jak kupa.

Opublikowano

Co do Reynora nie zgadzam się. Nie wnosi za dużo dmg do drużyny, po przebudowaniu jego talentów. 

Thrall  chyba najbardziej zabalsamowana postać lecz według mojej opinii strasznie krucha, bez  mocnego opanowania i silla ta postać tylko feeduje. Takie jest moje zdanie.

Tasadar jak i Tyrande, czekają na przebudowanie talnetów/buffa. Na forum Hots'a jeden z niebieskich zdradził ,że deweloperze mają te postacie na oku.

Jeżeli jesteś zainteresowany tierami postaci pod gry solo to tutaj masz link.

https://docs.google.com/document/d/1AnejYOtiN-aSvbRGrMPTYSWeCN3Pmfqm-CkCqbVrdpI/edit 

Tier przygotował gracz chu8 .

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

• The Lost Vikngs - Bardzo trudni do opanowania dla początkującego gracza. Wymagają dobrej wprawy w kontroli mapy, bowiem to oni odpowiadają na główny soak exp'a. Mimo, że się wydaje, że strata jednego wikinga nie boli, to tak jest, bo tracimy wtedy czas na zbieranie expa, a jeżeli Wikingowie nie wyrobią drużynie nadwyżki w poziomach są bezużyteczni.

Sgt. Hammer - Postać dla ludzi, którzy lubią po prostu trochę wkurzać innych. Nie jest ani silna, ani słaba, jest grywalna, ale też potrzeba jakiegoś doświadczenia by się pokusić o powiedzenie, że dobrze się gra tą postacią. 

Raynor - Odpuść go, na zawsze. Najbardziej bezużyteczna postać w Heroes of the Storm.

Tychus - Jest grywalny, ale też nie jest jakiś mega mocny. Dosyć łatwy do gry, więc w sumie na pierwszą postać się rzeczywiście może nadać.

Tassadar - On ma swoje mechaniki, jest dosyć nudny w grze, nie jest też ani mega mocny, ani mega słaby. Najlepiej spisuje się na kopalniach generalnie.

Uther - Bardzo fajny i mocny support. (Dużo nie powiem, bo nie gram wiele supportami)

Thrall - Jak go robili to chyba chcieli wprowadzić tryb 1v1. Daje sobie radę chyba tylko 1v1, bo nie ma ani dobrego pushu linii, ani wiele do teamfightu nie wnosi. Generalnie to najlepiej ze wszystkiego co może zrobić to umie umierać. :v 

Opublikowano

Hotslog co innego mowi o Raynorze, szczegolnie gdy ma wieksze wr od Jainy.

Eh, Raynor jest ubogi. Jedyne co ma dobre to zasieg + ulta bo moze posluzyc za mini Kaela z feniksem. Poza tym jest po prostu noobfriendly, co tez wplywa na jego winratio. :x

Opublikowano

Dzięki wielkie za dotychczasowe odpowiedzi. Szczerze mówiąc takiego odzewu się nie spodziewałem :)

To już daje "jako-taki" pogląd, czego mogę oczekiwać. Są jeszcze dwie postacie, które mi się w miarę podobają, a że widzę tu doświadczonych graczy, chętnych do pomocy, to szkoda nie skorzystać ;)

Te postaci to Nova i Tyrande. Będę wdzięczny, jeśli je też trochę nakreślicie.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Nova jest przyjemna do gry do pewnego czasu. Generalnie to jest po prostu taki ukryty zabójca. Maskuje się, biegnie, strzela, zabija i tyle ma do zrobienia w całej grze. Ani nią nie musisz pushować, ani robić campów, a tym bardziej lejnować. Na niskich lvl'ach + low elo ludzie nie wiedzą, że ta postać nie jest niewidzialna, a jest postacią maskującą się czyli nie uważają na nią więc łatwo wszystkich ściąga. Mało przydatna w teamfightach. I jak siądzie na Ciebie jakiś melas typu Illidian, Muradin itd. to masz pograne. :P

Tyrande od niedawna stała się "mocna" jako dps. Fajny pasyw, stun, heal, daje trochę wizji na mapie dzięki ptaszkowi no i generalnie dobry ult, który albo zonuje albo bodajże tam ukrywa drużynę, więc można zrobić jakiś fajny plejsik. W sumie to polecam, jest łatwa do gry. Tyle co trzeba umieć to trafić stuna + kliknąć D, a potem AA. :P 

Opublikowano

Reynora zepsuli po Alfie odbierając mu Searing Attacks, dzięki temu talentowi szło stworzyć naprawdę dobry build. 

Mieć skilla Novą i jesteś OP ;D

Opublikowano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Myśle, że na początek to mi wystarczy.

Żeby nie otwierać nowego tematu...jakieś drobne rady na początek dla gracza, który z MOBA miał niewiele wspólnego ?

Retro PC:

Opublikowano

Jest to gra zespołowa , grasz razem z zespołem wygrywasz. Sam nie wygrasz gry. Każda mapa ma swoją mechanikę którą trzeba wykonać aby przybliżyć sobie zwycięstwo. W czasie gry słuchaj rad bardziej doświadczonych graczy i staraj się zastosować do temu. Warto też przejrzeć ten temat

Reynor nie taki słaby :D DPS mógłby być większy gdybym się nie opierdalał xD

248181441034516263278.pngki

http://www.mpcforum.pl/topic/1200343-opis-gry-heroes-of-the-storm/

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...