Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacze i komputer B)

Ares2100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ma ktoś pomysł co się dzieje z tym kompem?

Na 1 zasilaczu jak podlaczam go nic się nie dzieje ( działal 7 lat i pachnie Vegeta od środka :v ) a jak go odlaczam od prądu to po ok. Sek słychać takie " cium " od niego i to na tyle

Drugi zasilacz podlaczalem -> nic nie zdazylem kliknąć wentylatory zaczęły się kręcić a on zaczął dymic i wszystko wyłączyło się w pizdu. :v

Obydwa zasilacze jebniete czy może coś w komputerze tak je uszkodzić? Dodam że drugi zasilacz wrócił z naprawy serwisowej wszystko w nim niemalże nowe było, a spalił się na wejściu mimo że nawet nie wlaczylem komputera, a drugi wcześniej działał normalnie, potem komputer świrowal kilka dni, a teraz 0 reakcji jak na njm podłącze kompa ( nie ważne czy guzik na on czy off jest na zasilaczu) to dopiero po odłączeniu od gniazda słychać ten charakterystyczny dźwięk

graphic.png

Opublikowano

Obydwa z czarnej listy jeden mustang jakiś 400w i ibox 400w ( mustang był po wymianie wszystkiego w środku jak nowka ) a mój ibox chodzi już 7lat prawie. Mustang się sfajczyl a na iboxie jest tak jak opisalem - nie włącz się PC, po odłączeniu od gniazdka jest ten dziwny dziwiek, wentylator się odpala jak w 24 pionowym złączu połącze zielony z czarnym kablem, a jak jest podłączony do czystej płyty głównej 24 + 4 to tranzystory obok 24 są gorące w luj + te 2 cewki .. Nie mam pojęcia czy to zasilacz padł czy płyta glowna

Obydwa z czarnej listy jeden mustang jakiś 400w i ibox 400w ( mustang był po wymianie wszystkiego w środku jak nowka ) a mój ibox chodzi już 7lat prawie. Mustang się sfajczyl a na iboxie jest tak jak opisalem - nie włącz się PC, po odłączeniu od gniazdka jest ten dziwny dziwiek, wentylator się odpala jak w 24 pionowym złączu połącze zielony z czarnym kablem, a jak jest podłączony do czystej płyty głównej 24 + 4 to tranzystory obok 24 są gorące w luj + te 2 cewki .. Nie mam pojęcia czy to zasilacz padł czy płyta glowna

graphic.png

Opublikowano

Zezłomuj te pseudozasilacze, zanim Ci spalą coś jeszcze. Płyta do pomierzenia - zacznij od tych gorących elementów. Załatw sobie jakiś normalny zasilacz.

Kaleron

Serwis komputerowy i RTV

Odzyskiwanie danych

Naprawy elektroniczne

http://kaleron.pl/

Opublikowano

Gdzie mogę zakupić miernik i ile by mnie wyniósł?

@ i jeslk mozna to chcialbym wiedzieć jako zasilacz kupić naprawdę sprzęt slaby 400w potrzebuje

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...