Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Popracuje na Twoim serwerze :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

Witaj!

Tak jak w temacie napisałem, chciałbym popracować na prywatnym serwerze Metin2. Co przez to rozumiem? Otóż w głównej mierze interesuje mnie pisanie scenariuszy na misje (nie pisze gotowych questów gdyż nie umiem i jako początkujacy programista wiem, że nie każdy lubi działać na czyimś kodzie) i tworzenie nowych eventów często o tematyce z wydarzeń dziejących się w świecie realnym. Mogę też przyjąć posadę beta testera (do testowania przyszłych aktualizacji), Game Master'a i/lub Moderatora forum, lecz głównie zależy mi na pisaniu questów, z tego względu że lubię to robić, mam głowę pełną pomysłów i robię to w wygodnych dla siebie godzinach.

Parę słów o mnie:

Mam na imię Dawid, lat 19, małopolska. W tym roku szkolnym rozpocznę ostatni rok edukacji w technikum na profilu technik informatyk w topowym polskim technikum, piszę o szkole dlatego bo to weryfikuje, że jestem osobą rzetelną, systematyczną i odpowiedzialną. W metina zacząłem grać w 6 kl. szkoły podstawowej i grałem w niego z większymi i mniejszymi przerwami na wszystkich możliwych rodzajach serwerów z różnych państw. Aktualnie nie szukam przygody (czyt. nie gram tak ostro jak kiedyś) i wolę porobić coś na poważnie.

Inne przymiotniki którymi mogę siebie określić to: uczciwy, komunikatywny, twórczy, szczery. Perfekcjonista.

Co mogę wnieść na serwer?

-Nietuzinkowe eventy (oczywiście o ile nie będzie mnie ograniczać programista)

-Nietuzinkowe misje (j.w.) [fabuła, misje wprowadzające w nowe mapy i eq i wiele wiele innych]

-Pomoc w utrzymywaniu porządku na forum

-Pomoc w testowaniu nowości (balansowanie expa na nowych mapach, dmg broni, def zbroi itd.)

Co oczekuję?

-Poważnego projektu lub już postawionego serwera (Medium, Medium/Hard, Hard)

-Jasno określonych wymagań

Podsumowując, może się wydawać że jestem osobą bezużyteczną bez żadnych kwalifikacji i doświadczenia i nie jestem godny zainteresowania ze strony żadnego serwera, może tak jest, lecz ja uważam inaczej i dlatego stworzyłem ten temat, daj mi szanse :)

Kontakt:

Najlepiej PW

Pozdrawiam

Dawid

PS: Kto mnie zna z Tiverii liczę że mnie poleci ~Japuniek

Opublikowano

Nie znam ale tak odemnie.

Popraw headlines; wyrównaj ;) i zmień kolor bo w oczy razi. Użyj colltext na przykład by ładnie to wyglądało .  Bo szczerze to jak wszedłem poraziło mnie to :D i odechciało się czytać od razu. 

Podoba mi się że byłeś szczery i nie pisałeś że masz nie wiadomo jakie doświadczenie a potem lipa.

Polecić mogę ;)

Opublikowano

Troche zrobilem jak mowisz, aczkolwiek nie bede szalec z prezentacja, kto bedzie mnie potrzebowal nie bedzie patrzyl na to czy w prezentacji sa ladne grafiki tylko na to co mam do zaoferowania :)

Podbijam

Opublikowano

Może zaprezentuj dla przykładu jakiś quest lub event. Oczywiście nie musi być to praca na 10/10 bo jeszcze ktoś sobie przywłaszczy........ :yay:

Tak na poważnie nikt w teamie takiej osoby nie potrzebuje z prostej przyczyny. Misjami itp. zajmuje się quester, maja mu zatrudnić pomocnika żeby pomagał mu ktoś myśleć  ?

Nie polecam słabe to co napisałeś.

Opublikowano

Może zaprezentuj dla przykładu jakiś quest lub event. Oczywiście nie musi być to praca na 10/10 bo jeszcze ktoś sobie przywłaszczy........ :yay:

Tak na poważnie nikt w teamie takiej osoby nie potrzebuje z prostej przyczyny. Misjami itp. zajmuje się quester, maja mu zatrudnić pomocnika żeby pomagał mu ktoś myśleć  ?

Nie polecam słabe to co napisałeś.

Smieszne jest takie cos jak polecam nie polecam na podstawie tego co napisalem, taka jest prawda ze nikt o mnie nic nie wie i nie zdziwie sie jak sie nikt nie zainteresuje, ale prawda jest taka ze trzeba byc skonczonym idiota zeby czytac i brac do siebie komentarze takich ludzi jak Ty :)

Questy tworze (scenariusze) pod serwer, zgodnie z wizja wlasciciela, mam pomysl na kilka nowych bajerow do gry (rozne systemy wojen, ulepszen itp) napisze tutaj ktos sobie pomysl przygarnie i tyle z mojego myslenia;p Po za tym quester moze i umie pisac misje ale raczej nie zawsze ma czas nad mysleniem scenariusza i pozniej pojawiaja sie questy zabij xxx, dropnij zzzz pozniej ubij metina i wroc :)

Opublikowano

Podanie w miarę ok napisane, szkoda tylko że mało napisałeś o doświadczeniu jak i co mógłbyś wprowadzić. Życzę powodzenia i chyba można polecić.

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Doświadczenia raczej chyba nie posiadam. Mialem zaszczyt na Tiverii gdy został wprowadzony mój quest wprowadzający do nowej mapy, którą wcześniej sam testowalem na serwie i balansowaliśmy z Tomaszem, następnie na ich serwie ustawialem miejsca respu pod drzewko z którego gracze mieliby zrywać owoce a następnie po zerwaniu xx owoców i skończonej misji by mogli wytwarzać ekiksir zwiększający pż albo co tam juz by było potrzebne (wyjątkowość questa polega na tym ze bylem znużony ciągłym misjami na zabijanie, i postanowiłem zrobić pokojowa misję, drzewko w tej misji jest odpowiednikiem bossa respi się losowo na mapie co jakiś czas dopasowany pod serwer, zadanie polega na znalezieniu go i zerwaniu owoca przed innymi bo drzewko po zerwaniu owoca znika i respi sie po paru godzinach). Ten Quest się niestety już nie pojawił bo Balonowi schodziło z zrobieniem tego. Widac jednak ze można mi ufać skoro na swego czasu najlepszym polskim serwerze testowalem przyszle aktualizacje i pracowałem z teamem nad własnymi questami które docenił team i większość graczy. Miałem zrobione kilka questow do przodu które wysyłałem im na pw na forum, pewnego dnia szlag trafił forum i questy które wysylalem na pw żeby nikt nie wiedział wcześniej co i jak przepadły na zawsze.

Nie wiem jak można mówić ze taka osoba jak ja się nie przyda na serwerze, może Tiveria była wyjątkiem gdzie admini byli leniami a może jednak była wyjatkowa bo doceniła fajne questy i ich nietuzinkowość:)

Opublikowano

Narazie neutral ponieważ jesteś "randomem". Dużo ostatnio akacji jest, że typy niby mają pomóc pryz serwerze a w warunkach muszą być gotowe pliki i potem ten typ je kradnie i przedstawia jako swoje.

No a ja nie wymagam dostepu do plikow tylko tego zeby byly gotowe :) A nawet ani tyle, bo napisalem ze w przypadku projektu tez z checia wezme udzial. Jako osoba piszaca scenariusze raczej nie potrzebuje dostepu do zadnego pliku po za takim ktory pozwoli mi odpalic gre i sprawdzic czy wszystko smiga jak nalezy ;d

Opublikowano

No a ja nie wymagam dostepu do plikow tylko tego zeby byly gotowe :) A nawet ani tyle, bo napisalem ze w przypadku projektu tez z checia wezme udzial. Jako osoba piszaca scenariusze raczej nie potrzebuje dostepu do zadnego pliku po za takim ktory pozwoli mi odpalic gre i sprawdzic czy wszystko smiga jak nalezy ;d

Ktoś kto napisze misje to już sobie ją sam dokładnie sprawdzi niż ty. Niby czemu miał byś to zrobić lepiej ? quester wie co należy sprawdzić i zrobi to szybko.... Wchodzi w gre zna wszystkie id z questu i sprawdza.. Po co ktoś ma dwa razy wykonywać prace.. podając ci np. wszystkie itemy potrzebne do misji. Podwójna robota... daj se spokój nikim nie zostaniesz, a na pewno nie doradca....

Przykro mi 3 X na NIE 

Opublikowano

Ktoś kto napisze misje to już sobie ją sam dokładnie sprawdzi niż ty. Niby czemu miał byś to zrobić lepiej ? quester wie co należy sprawdzić i zrobi to szybko.... Wchodzi w gre zna wszystkie id z questu i sprawdza.. Po co ktoś ma dwa razy wykonywać prace.. podając ci np. wszystkie itemy potrzebne do misji. Podwójna robota... daj se spokój nikim nie zostaniesz, a na pewno nie doradca....

Przykro mi 3 X na NIE 

weź już się ogarnij chłopcze malinowy, bo zachowujesz się jak byś wszystko znał. Sam pewnie zaczynałeś ( bądź nie ), to sam wiesz jak to jest bądź nie wiesz, czuje się jak bym czytała komentarze jednego osła co ma serwer, wymądrza się a tak naprawdę nic nie potrafi. Skoro jest "zielony" bądź on się uczy no to w czym problem aby ktoś go wziął? Niektórzy są dobrzy w pisaniu questów niektórzy w robienie z siebie dzidiotów prawda? 

Jeszcze raz polecam 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

weź już się ogarnij chłopcze malinowy, bo zachowujesz się jak byś wszystko znał. Sam pewnie zaczynałeś ( bądź nie ), to sam wiesz jak to jest bądź nie wiesz, czuje się jak bym czytała komentarze jednego osła co ma serwer, wymądrza się a tak naprawdę nic nie potrafi. Skoro jest "zielony" bądź on się uczy no to w czym problem aby ktoś go wziął? Niektórzy są dobrzy w pisaniu questów niektórzy w robienie z siebie dzidiotów prawda? 

Jeszcze raz polecam 

Jeszcze raz polecam 

Ale dobrze gada po co komuś pomocnik od czegoś xD

Opublikowano

­

Jeszcze raz polecam 

Jak się uczy to niech postawi serwer hamachi i tam może do woli testować wszystko. A problem taki, że nikt nie potrzebuje pomocnika :v

Neutral.

tenor.gif

Opublikowano

Uparliscie sie cos na tego pomocnika..... To ze napisalem ze chce plik do zalogowania sie do gry i sprawdzenia czy wszystko dziala jak nalezy to dlatego ze jesli w quescie jest zadanie zeby cos wydropic to ja nie wiem czy 20% to duzo czy malo i takie cos bym chcial weryfikowac, ale jesli quester jest taki dobry i sam zrobi to lepiej to ja nie bede miec problemu.

Nawet jesli bym zrobil serwer hamachi i jakims cudem napisal kilka questow i wspomnianych systemow wojen/ulepszen i innych (co raczej w krotkim czasie jest nie osiagalne) to co mi z tego jak na moim serwie nikt nie zagra, a plikow zrobionych raczej nikt nie kupi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...