Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która kartę z tych dwóch? :)

Oski0202

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem już komputer prawie cały, jednak brakuje mi karty graficznej, takiej na jakiej pogram sobie w wiedźmina 3 i grand theft auto v w jako takim fps. Wybrałem dwie: http://olx.pl/oferta/saphire-radeon-hd-6850-1gb-256-bit-z-accelero-twin-turbo-ii-CID99-ID9v5W5.html#c45631e0b4http://olx.pl/oferta/amd-radeon-hd-6850-msi-cyclone-power-edition-oc-CID99-IDaekwp.html#e6b0ab2731

Wydaje mi się, że wydajnościowo ta od msi, jednak Saphire ma lepsze chłodzenie, karty będę podawał lekkiemu OC (na pewno, takiemu bez podnoszenia napięcia). Tak więc boje się, że Sapphire przy takich samych temperaturach i ciszy po OC dopiero dogoni msi*, które jeszcze będzie można podkręcić, chyba wiecie o co mi chodzi, jeśli się mylę to mnie poprawcie no i się wypowiedzcie :)

Dla przypomnienia stockowe zegary Sapphire: 775 i 1000 mhz. MSI: 880 i 1100 mhz. 

Sprzęt, który was zainteresuje to:

-ASRock B75 Pro3-M (bez maskownicy :< jak ktoś ma to chętne kupie)

-Seasonic 500W (nie wiem jaki dokładnie jaki model, ale był w zestawie to wziąłem, raczej dobra, renomowana marka, na lini 12v+ ma 400w z tego co dałem rade odczytać na zdjęciach)

-Obudowa Cooler Master 450 + dwa wentylatory bodajże też z CM.

Póki co jestem za MSI bo chłodzenie zawsze można wymienić, całą kartę nie bardzo, jej fabryczne też nie jest złe a karta pasowało by jednak żeby była jak najwydajniejsza (bo to nie najmocniejsze karty są i każdy mhz przeliczony na fps się liczy)

PS:Raczej nic ze stajni nvidi nie dało mi dobrej alternatywy za 200zł.

Niby 100zł drożej mam od kolegi gtx 660(tylko 300zł!), ale on tak sprzedaje pomalutku a stówa też nawet warta dopłaty piechotą mi po kupnie części nie chodzi a ja potrzebuje karty na już :D 

Pomyślności! 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

@Zeciarz. mu mu fajna rzecz, ale nie dla mnie :D z tych dwóch co byś wybrał? Już się jakoś napaliłem na tego radeona i dobrze gdyby tak zostało, ciężko mi coś dorzucić miałem kupić radka hd4850 ale rodzicielka odda mi troche długu więc styknie mi na hd 6850, napisze do tych ludzi zwłaszcza do tego gtx 470 od zotaca, jednak pytanie, którą z w/w wybrać dalej aktualne ;)

Opublikowano

@Zeciarz. mu mu fajna rzecz, ale nie dla mnie :D z tych dwóch co byś wybrał? Już się jakoś napaliłem na tego radeona i dobrze gdyby tak zostało, ciężko mi coś dorzucić miałem kupić radka hd4850 ale rodzicielka odda mi troche długu więc styknie mi na hd 6850, napisze do tych ludzi zwłaszcza do tego gtx 470 od zotaca, jednak pytanie, którą z w/w wybrać dalej aktualne ;)

Znalazłem za 200 zł HD 7770: http://olx.pl/oferta/asus-radeon-hd-7770-CID99-IDbkLwR.html#30b0d40c0d

Najlepszy wybór.

Opublikowano

szczerze wątpię że karta 1 gb wystarczy na wieśka

@1361622928-U485574.pngdaarnook  testy nie kłamią, nie o tym temat nie spam..

EDIT: @CiasteczkoMen napisze też do sprzedawcy jeśli nie uda się tego gtx 470 zotac (najwydajniej, spoko chłodzenie, zasilacz troche na styk) to pewnie (o ile też się uda) wezmę tego hd 7770. Z olx jest różnie dlatego pisze, że może się nie udać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...