Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mniej FPS - Opcje zasilania

NowikoS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam laptopa Samsung NP300v5a.

Kiedys grajac w gry typu BF3, Mirror's edge itp gralem bez najmniejszych scinek. Teraz w kazdej grze mam nagle chwilowe spadki FPS (grasz dobrze 10 sekund, 14fps na 4 sekundy i znowu wraca do normy). Rozkminilem ze chodzi o maksymalna moc procesora tak jak na zalaczniku kiedys bylo fabrycznie na 100% i bylo ok teraz na 100% jest jak pisalem. Dopiero gdy ustawilem na maksymalna 70 to gry chodza bez spadkow ale za to kosztem FPS a one sa mi bardzo potrzebne do komfortu gry oraz gram w CS:GO gdzie tam wymagana jest plynna gra. Da rade cos zrobic aby wrocic do starej fabrycznej opcji (maksymalna moc procesora 100%) aby grac na normalnej ilosci FPS bez spadkow. Czy mozliwe ze to jest przez ladowarke ?? Ze procesor gdy jest ustawiony na 100% nie dostaje odpowiedniej ilosci zasilania??

Jezeli zly dzial prosze o przeniesienie oraz szybkie odpowiedzi.

Procesor: Intel® Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz (4 CPUs), ~2.3GHz

Karta graficzna: Dedykowana-NVIDIA GeForce GT 520MX    Zintegrowana-Intel® HD Graphics 3000

Pamiec RAM: 8Gb

BIOS: Phoenix SecureCore-Tiano NB Version 2.1 03FI

post-791638-0-66390200-1440775479.png post-791638-0-52313100-1440775485.png

Opublikowano

Ustaw też minimalną moc procesora na np. 75% lub po prostu ustaw plan zasilania maksymalna wydajność i sprawdź wtedy.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Ustawiałem. Na 75% zaczynaly sie male scinki a na 80% juz normalnie scinalo jak pisalem. Maksymalna wydajnosc tez ustawialem i rowniez musialem w opcjach maksymalnej wydajnosci ustawiac na 70% bo nie dalo rady. Przyznam ze zasilacz zostal raz lekko zalany lecz po osuszeniu niby dziala poprawnie. 

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...