Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwna sytuacja z TeamSpeak'iem

PedoVsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Nie będę się na początek rozpisywał od razu przejdę do rzeczy.
Ostatnio "kolega" zaprosił mnie na swojego tsa, po czym mnie coś kickneło. Pojawiło się okienko z napisem że mój TS jest nie aktualny i żeby pobrać aktualizację... Ja durny, niczego nie podejrzewając pobrałem to... 
Po pobraniu zaczeły dziać się dziwne rzeczy, automatycznie wylogowało mnie ze Steama, zablokowało mi dostęp do Menedżera zadań i pojawiło się okienko by podać hasło do steama.
Poszukałem trochę po necie informacji i nic nie znalazłem, ale udało mi się odblokować Menedżera.
I tu pojawiły się 2 dziwne procesy nazwane "ASUF"
 http://scr.hu/8my/77pkw
Chciałem też poszukać na necie coś o tym, ale bez skutku...

I tu moje pytanie, da się jakoś to wyebać z kompa żeby już nigdy się to nie włączyło?
I czy jak wylogowało mnie automatycznie ze steama, to mogłem coś utracić (czytaj. skiny)??

Tak wiem, dbl temat - ale potrzebuje szybkiej pomocy. Walić te warny.

Pozdrawiam,
shággy

Opublikowano

Jak chcesz pozbyć się tego wirusa na stałe to najlepszym rozwiązaniem będzie format komputerka.

Pierwszą rzeczą jaką powinieneś zrobić to sprawdzić, czy twój mail został wykradziony.

Jeżeli nie to postaraj się zmienić do niego hasło lub zmień maila do konta Steam.

Itemki na koncie jakie miałeś nie zostną utracone ze względu na blokade Steamowską, która blokuje handel przy logowaniu na nowe urządzenie.

W przypadku utraty konta, pisz do supportu.

Opublikowano

W zaporze ogniowej była chyba możliwość blokowania IP. 

Innej możliwości chyba nie ma i tylko format to dobra opcja. 

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz jakiegoś wirusa czy coś lub format, następnie pobierz ts'a z GŁÓWNEJ strony a nie z jakichś pobocznych. Najczęstszy błąd ludzi, pobieranie oficjalnych plików z nieoficjalnych stron...

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz jakiegoś wirusa czy coś lub format, następnie pobierz ts'a z GŁÓWNEJ strony a nie z jakichś pobocznych. Najczęstszy błąd ludzi, pobieranie oficjalnych plików z nieoficjalnych stron...

Samo przeskanowanie kompa anty-wirusem wiele nie wskóra.

Najlepiej to jak wcześniej pisałem - format kompa i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...