Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trwa wyszukiwanie aktualizacji (Win 7 64bit)

aqwertya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż zainstalowałem sobie 64 bitową wersję systemu. Wszystko pięknie, ładnie aż do aktualizacji Service Pack 1. Po jej zainstalowaniu następną i ostatnią wyszukaną aktualizacją jest aktualizacja Agenta Windows Update do wersji 7.6.7600.320. Po jej ukończeniu, gdy chcę wyszukać kolejne aktualizacje, proces wyszukiwania trwa, trwa ,trwa itd. Właściwie to trwa nieskończoność, zżerając przy tym duże ilości RAMu (prawie 1,2GB) i zużycie procesora na poziomie 50%. Pomocy! O tyle o ile zużycie zasobów mnie nie martwi, to najgorsze jest to że jest to zużycie bez efektu - bez wyszukanych aktualizacji. (tak, to jest copy pasta z forum majkroszitu - szukam po prostu wszędzie gdzie możliwe, pomocy).

Opublikowano

Zrestartuj i nie rób nic, same się kiedyś ściągną  bez wyszukiwania wystarczy ustawić automatyczną aktualizację 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Lol, jednak wszystko w porządku. Jakimś dziwnym trafem, zużycie ramu spadło do 300MB przez svchost, i pojawiło się około 200 aktualizacji :D.

Można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...