Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który hosting lepszy ? Slotex vs Fiberhost ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tych dwóch lepszy będzie Fiberhost. Miałem serwer na slotexie chyba rok temu i support nie znał się na serwerach, jedyna odpowiedź to "wina leży po stronie konfiguracji". Nie wiem jak jest teraz, mimo to ja już nie skorzystam z usług hostingu Slotex.

Opublikowano

@CusT Miałem fiberhost, strasznie zasypany ten panel, trudny do ogarnięcia. Slotexu nie zam, jeżeli jednak tak jest jak Ty powiedziałeś to zdecydowanie FiberHost będzie lepszym rozwiązaniem, gdyż jest sporo serwerów które mają ok. 100 osób online i nie da się odczuć większych problemów.
Ja jednak wybrał bym pukawka.pl:
- Najlepszy support,
- najniższe ceny,
- promocje,
- tu jest 31 dni, nie 30 ;),
- 14 dni na przedluzenie serwera po wygasnieciu.

bannergif.gif

Opublikowano

@CusT Miałem fiberhost, strasznie zasypany ten panel, trudny do ogarnięcia. Slotexu nie zam, jeżeli jednak tak jest jak Ty powiedziałeś to zdecydowanie FiberHost będzie lepszym rozwiązaniem, gdyż jest sporo serwerów które mają ok. 100 osób online i nie da się odczuć większych problemów.

Ja jednak wybrał bym pukawka.pl:

- Najlepszy support,

- najniższe ceny,

- promocje,

- tu jest 31 dni, nie 30 ;),

- 14 dni na przedluzenie serwera po wygasnieciu.

Szczerze mówiąc nie wiem jak jest teraz w Slotexie, serwer miałem tam dość dawno. Może coś się u nich zmieniło, jednak jakiś uraz pozostał. :P

A co do tematu, jeśli masz kupować jakiś pakiet unlimited w Fiberhost (w granicach 30zł) to lepiej skorzystaj z oferty Pukawka.pl (maxcraft).

Opublikowano

Ja bym wybrał EnderChest bo miałem tam serwer ^^ i nie laguje i mało się płaci :D

Pomogłem ? Liczę na like ! :D

Opublikowano

Slotex oferuje standardowe rozwiązanie dla serwera 10-30 slotów, po mimo, iż nie miałem tam żadnej zakupionej usługi od razu zniechęca mnie ich strona główna oraz ta strona 

https://slotex.pl/kontakt.html

Czy w panelu użytkownika nie ma osobnej karty na biuro obsługi klienta? Taka podstrona mówi sama za siebie.

FiberHost mam negatywne wspomnienia z przed około roku, lagi a biuro obsługi samo nie wie co pisze... Po za tym strona nic nadzwyczajnego nie przyciąga to mojej uwagi. 

Pukawka ma natomiast bardzo wielkie "zainteresowanie", zobacz ich ofertę, może Ci będzie pasować. Ja z nią nie miałem problemów.

Wybór hostingu jest bardzo ważny. Opisz dokładnie czego oczekujesz a postaramy Ci się pomóc.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Ja polecam pukawke i enderchest.

A FiberHost odradzam. Miałem nie dawno tam serwer i nigdy już tam nie wrócę... Co chwilę maszyny padają i są ogromne lagi nie wiadomo z jakiej przyczyny.

Opublikowano

Ja polecam pukawke i enderchest.

A FiberHost odradzam. Miałem nie dawno tam serwer i nigdy już tam nie wrócę... Co chwilę maszyny padają i są ogromne lagi nie wiadomo z jakiej przyczyny.

Oj nie wiem o co temu panu chodzi korzystam z tego hostingu już trochę czasu i nie spotkałem z żadnymi problemami . No to tak jest jak kupisz serwer za 30zl i myślisz że będzie działał jak oferta za 200zl ... Ja mam 50slotow w pakiecie lava i nie narzekam przy full serwerze 0 lagow .

Co do tematu jak najbardziej polecam ci fiberhost dobre maszyny . Tanie serwery i liczne konkursy , obsługa klienta super każda odpowiedź dostałem po max 10minutach . Jak najbardziej polecam fiberhost :)

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

Witam który hosting polecacie ? Slotex czy fiberhost ??

ten. 1 dużo lepszy. Lepszy support, lepsza zapora i kontakt z firmą
Opublikowano

Ja bym wybrał EnderChest bo miałem tam serwer ^^ i nie laguje i mało się płaci :D

Pomogłem ? Liczę na like ! :D

Ja nie polecam enderchest.pl [ są luki w spigotach... [wszystkich] każdy kto wie może sobie nadać OP'a]

Opublikowano

Mogę się wypowiedzieć na temat Fiberhosta, moje serwery często na nim wywalało co utrudniało rozgrywke z moimi przyjaciółmi. O slotexie nie słyszałem.. aktualnie mam serwer na craftserve.pl I jestem z niego zadowolony. Craftserve oferuje za tanią cene, mocne servery które uniosą +70 pluginów, nie ma tam lagów. Ogólnie.. odpowiedzi od BOK dostaje się kilka minutek od naskrobania zgłoszenia. Fiberhost..? Slotex..? Proszę Cię.

Polecam Ci Craftserve.

Ale jednak to temat "Który hosting lepszy.. slotex vs fiberhost"

Więc Ci odpowiem..

Myślę, że...

Fiberhost.

Opublikowano

Na slotex nie miałem więc się nie wypowowiem. Na fiberhost byłem około 5 msc temu. Straszne problemy. Serwer tak z niczego się wyłączał. Nie była to wina pluginów czy coś, ponieważ parę razy serwer reinstalowałem. Raz było, że był problem z maszyną i serwer był nieaktywny przez około 2 dni. Było także coś takiego, że serwer się zawiesił. Nic nie pomagało, wgl. na nic nie reagował. Na tym hostingu miałem ciągły kontakt z supportem. Nie wiem jak jest teraz, może coś się zmieniło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...