Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który global jest lepszy?

pppatryk4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie otóż mam pytanie. Wyszło własnie lipca maple story 2 i mi sie nie podoba czy warto przejsc na maple story europe? czy na globala i z globalem też mam problem ze trzeba mieć amerykanskie ip a global zawsze mnie kusil napiszcie ktore maple jest lepsze i prosze o pomoc z tym globalem gdyby okazal sie lepszy.

Opublikowano

Wszystkie są takie same, nie ma zbytnio różnicy z wyjątkiem różnicy w organizowanych eventach i pingu/community.  Możesz grać na europe bo na globalu i tak byś miał problemy z wejściem na serwery o rejstracji nie mówiąć :).

Opublikowano

Wszystkie są takie same, nie ma zbytnio różnicy z wyjątkiem różnicy w organizowanych eventach i pingu/community.  Możesz grać na europe bo na globalu i tak byś miał problemy z wejściem na serwery o rejstracji nie mówiąć :).

Nie masz racji, rejestracja na GMS wygląda tak samo jak EMS nie ma z nią żadnych problemów, a do gry wystarczy HotSpot Shield, który jest darmowy i między serwerami jest gigantyczna różnica.

Dzięki a gdy stworzyli maple story 2 gra ktos jeszcze w maple story 1? czy stracili sporo graczy?

W MapleStory nadal gra ogrom ludzi ponieważ MS2 jest dostępne na dzień dzisiejszy tylko w Korei, a samo MapleStory(1) nadal jest popularne w Korei.

Witam wszystkich serdecznie otóż mam pytanie. Wyszło własnie lipca maple story 2 i mi sie nie podoba czy warto przejsc na maple story europe? czy na globala i z globalem też mam problem ze trzeba mieć amerykanskie ip a global zawsze mnie kusil napiszcie ktore maple jest lepsze i prosze o pomoc z tym globalem gdyby okazal sie lepszy.

Polecam ci Globalną wersje Updaty są szybciej i mniej ''popsute'', ponieważ nowy patch w EMS zawsze łączy się z problemami. W GMS są wszystkie rzeczy, które są dostępne w KMS (przychodzą z opóźnieniem ale nie wielkim) w EMS niektórych rzeczy nie ma i nie będzie, a aktualizacje przychodzą z wielkim opóźnieniem. Koszt NX (waluty premium) jest na wersji Europejskiej większy 10k NX to 10 Euro gdzie na globalnej wersji kosztuje to 10 Dolarów, problemów z Pingiem też nie ma, powiem więcej serwery GMS chodzą o wiele płynniej dla europejczyków niż EMS.

没我爱

Opublikowano

Dzięki a gdy stworzyli maple story 2 gra ktos jeszcze w maple story 1? czy stracili sporo graczy?

W europie 2 jeszcze nie wyszło, a ms dwójka to poniekąd inna gra, nie wiadomo jak będzie po wyjściu 2.

Opublikowano

Dobra dziękuje sorrki ze jescze pisze ale mam problem na globalu bo mam taki programik cyber ghost na zmiane ip i pisze mi jak sie loguje na globala having trouble login in czyli masz problem z logowaniem pomozcie plz :x oczywiscie stawiam plusy

Opublikowano

Dobra dziękuje sorrki ze jescze pisze ale mam problem na globalu bo mam taki programik cyber ghost na zmiane ip i pisze mi jak sie loguje na globala having trouble login in czyli masz problem z logowaniem pomozcie plz :x oczywiscie stawiam plusy

Pobierz HotSpot Shield to darmowy program, uruchom go i się zaloguj, powinno zadziałać. Trudno mi powiedzieć o co chodzi z twoim błędem na pewno nie chodzi o to, że używasz programu który zmienia IP ponieważ nawet z Europejskim IP możesz się zalogować i wybrać serwer dopiero po wybraniu serwera cię ''wywala''. 

没我爱

Opublikowano

Pobralem ten hotspot shield i nadal jest a gdy szpamie login login tak z 20 razy pisze potem nie poprawne hasło a juz 3 konta robilem ;/

Opublikowano

Pobralem ten hotspot shield i nadal jest a gdy szpamie login login tak z 20 razy pisze potem nie poprawne hasło a juz 3 konta robilem ;/

Teraz się zalogowałem i wszystko jest ok, nawet bez HotSpot Shielda. Logujesz się na http://maplestory.nexon.net prawda?

没我爱

Opublikowano

tak

Konto zostało aktywowane? Na podany E-mail powinien ci przyjść link od Nexona. Jeśli nie działa zarejestruj się przez Facebooka, załóż jakieś lewe konto jeśli nie chcesz podawać swojego.

没我爱

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...