Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiedy Valve zajmie się cziterami?

PolishDesigner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od 13 już lat VAC ssie pałe i ssał będzie nadal. ESEA jakoś umiała odpowiedniego clienta zrobić by wykrywał wszystko. A Volvo sra na ludzi, woli dodać nowe dźwięki bomby czy piasku zamiast naprawić hitboxy i wziąć się za VAC'a ;) 

he?

Opublikowano

Co do hitboxów można ich jako tako obronić ponieważ są one spowodowane starym silnikiem Source który po prostu nie wyrabia oraz jest po prostu stary. To że go zmodyfikowali nie znaczy że będzie w 100% użyteczny, a hitbox'y są tego przykładem. Jakoś w 1.6 nie było z tym aż tak dużych problemów jak są teraz, skiny/naklejki/dodatki obciążają serwer a sourcemod oblicza hitboxy z poziomu serwera a nie klienta i taki oto efekt.

Co do VAC'a.. Słów brak.

btw. znajdzie się jakiś pros z dziedziny cheatów w tym dziale żeby mi odpowiedzieć na parę pytań? PW.

graphic.png
Opublikowano

Nie wypowiadajcie się, jeśli nie znacie zasad działania danych anti-cheatów. ESEA to tak naprawdę VAC z kilkoma ulepszeniami, których Valve nie może zastosować ze względu na swoją politykę prywatności.

ESEA skanuje cały komputer, wszystkie pliki i procesy, robi zrzuty pamięci, otrzymuje tak naprawdę dostęp do całego Twojego systemu. Dodatkowo nagrywa to jak np. poruszasz myszką równocześnie sprawdzając to jak celownik szedł na serwerze, czyli aimbot nie przejdzie, RCS nie przejdzie. I można tak wymieniać i wymieniać... VAC nigdy nie zbanuje prywatnych cheatów ligowych, dlatego powstało coś takiego jak Overwatch.

Opublikowano

Od 13 lat vac ssie pale? A przypadki emilio, kqliego u jeszcze paru innych graczy nic ci nie mówią? Toż to był ogromny sukces vaca

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Od 13 lat vac ssie pale? A przypadki emilio, kqliego u jeszcze paru innych graczy nic ci nie mówią? Toż to był ogromny sukces vaca

Ogromy sukces Esea anty cheata który wysłał informacje Volvo.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jeszcze Scream :]

Mi ten system nie przeszkadza. Jak trafi się na czita to i tak anulują mecz.

Grając jako premade rzadko trafiamy na jakiegoś haxa, a jak już trafiamy to na jakieś boostowane gówno w Supreme..

­

Opublikowano

Jeszcze Scream :]

Mi ten system nie przeszkadza. Jak trafi się na czita to i tak anulują mecz.

Grając jako premade rzadko trafiamy na jakiegoś haxa, a jak już trafiamy to na jakieś boostowane g****o w Supreme..

­

Scream nie dostał Vaca?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

VAC u profesjonalnych graczy to zasługa, tak jak już ktoś wspomniał, ESEA lub ewentualnie ESL, ponieważ oni informują Valve o osobach zbanowanych, wysyłają o tym logi itp. Zaufaj mi, że żaden z pro czy semi-pro graczy nie używałby publicznych cheatów, za które można dostać VAC'a. Mówimy tutaj o prywatnych cheatach, specjalnie kodowanych pod daną osobę, tj. wydatek rzędu przynajmniej 1000$ za dobry kod.

Opublikowano

VAC u profesjonalnych graczy to zasługa, tak jak już ktoś wspomniał, ESEA lub ewentualnie ESL, ponieważ oni informują Valve o osobach zbanowanych, wysyłają o tym logi itp. Zaufaj mi, że żaden z pro czy semi-pro graczy nie używałby publicznych cheatów, za które można dostać VAC'a. Mówimy tutaj o prywatnych cheatach, specjalnie kodowanych pod daną osobę, tj. wydatek rzędu przynajmniej 1000$ za dobry kod.

Nie chodzi o sam kod, tylko jak bardzo dany gracz musi ufać osobie, które te cheaty dla niego zrobiła. 

­

Opublikowano

Co do hitboxów można ich jako tako obronić ponieważ są one spowodowane starym silnikiem Source który po prostu nie wyrabia oraz jest po prostu stary. To że go zmodyfikowali nie znaczy że będzie w 100% użyteczny, a hitbox'y są tego przykładem. Jakoś w 1.6 nie było z tym aż tak dużych problemów jak są teraz, skiny/naklejki/dodatki obciążają serwer a sourcemod oblicza hitboxy z poziomu serwera a nie klienta i taki oto efekt.

Co do VAC'a.. Słów brak.

btw. znajdzie się jakiś pros z dziedziny cheatów w tym dziale żeby mi odpowiedzieć na parę pytań? PW.

maja gre na nowy silnik przenosic co do hitboxow

a do Volvo Vaca to lepiej sie nie wypowiadac... ci lepsi dostaja Vaca,Overwotcha po 600,700 godzinach i gra takie "bustowane gowno do Supreme" 600godz na WH i potem dostaje bana

­

Opublikowano

maja gre na nowy silnik przenosic co do hitboxow

a do Volvo Vaca to lepiej sie nie wypowiadac... ci lepsi dostaja Vaca,Overwotcha po 600,700 godzinach i gra takie "bustowane gowno do Supreme" 600godz na WH i potem dostaje bana

­

Jakieś źródło? 

Opublikowano

Bodajże na Reddicie wypowiedział się pracownik valve, który zajmuje się 'kodowaniem' do csgo.

*five years ago*

Mówił mniej więcej kiedy mają zamiar tego dokonać?

Opublikowano

Osobiście sam już po ostatnim tygodniu przestałem grać mm'y.

Byłem w tym śmiesznym dmg ( nie, że się żale, że spadłem) to co mecz w enemy był typ który napierdalał przez ściany ( nawet enemy mówiło ,że dany typ jest odpalony) i żaden nie został złapany. Chociaż miałem 4 mecze, podczas których polecialy vace dla odpaleńców z enemy.

Więc moja przygoda z cheaterami rozpoczęła się na dmg a skończyła na mg2. Miejmy nadzieję, że valve kiedyś poważnie zastanowi się nad poprawieniem vaca. 

.

Opublikowano

Ludzie, poprawa VACa, dodanie serwerów tickrate 128 i rozbudowa rang itd. nie leży w interesie Valve, bo zwiększa to koszty, a nie generuje zysków. Proste.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...