Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo na steam

Matikeusz123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mój kolega poprosił mnie żebym napisał temat . Otóż jego znajomy okradł go na 100 euro na steam . Tranzakcja miała polegać że on da skiny a oni przeleją pieniądze na konto bankowe . Strona była wiarygodna . Dopiero po 5 min zorientowaliśmy się że to jest oszustko . Strona była jakiegoś katowickiego banku który istniał i wszystko było prawidłowe . Sprawa została zgłoszona . Możecie mi powiedzieć jak duże ma szanse by ją odsyskać i co mamy jeszcze zrobić 

Opublikowano

A więc tak: 

Jeżeli zgłosiłeś to na policje to dobrze zrobiłeś. Skoro usunęli stronę to będzie ciężko ją znaleźć, ale co raz się pojawi w internecie to już zostanie w internecie na zawsze. Skinów nie odzyskasz raczej, bo policja na pewno Ci nie odda wirtualnych przedmiotów - tym bardziej Steam.. ale możliwe że właściciele strony dostaną karę za podszywanie się pod bank. To nie była kradzież.

Nie zawarliście żadnej umowy i dodatkowo zaznaczyłeś podczas wymiany, że jest to prezent więc RIP Skins. 

Opublikowano

Kurde szkoda ! Ale  thx za pomoc ? Ale nie ma żadnej szansy ?

thx za pomoc bez "?"

Szansa jest tylko na ukaranie za podszywanie się pod firmę lub prowadzenie niezarejestrowanej działalności bankowej w celu oszustw. 

Skinów nie odzyskasz. 

Na przyszłość polecam Allegro.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...