Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TECHNIKUM mundurowe - Byłeś? Odpowiedz!

grzehe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pytanie mam dotyczące technikum mundurowego.

Tak jak napisałem TECHNIKUM i  MUNDUROWEGO.

PROSZĘ ŻEBY SIĘ WYPOWIADAŁY TYLKO OSOBY, KTÓRE TAM CHODZIŁY, CHODZĄ.

Więc dostałem się do technikum mundurowego i dziś było jakieś spotkanie i komendant straszył, że będzie dużo nauki, że będzie bardzo ciężko, ponieważ o 6 trzeba się uczyć do 15 potem na musztrę i te inne i do 22 itp, że nauka ciężka, dużo obozów będzie trzeba dużo płacić na te stroje wszystkie i obozy.

Więc pytanie czy rzeczywiście jest tak ciężko z tym wszystkim i nauką czy tylko straszenie jak zawsze? :D

Opublikowano

Wujek chodzi, liczy się? xD (do liceum - mundurówki)

95% czasu to melanże, najebany co noc i kac na następny dzień. Dużo obozów, a nauka... . Jeśli interesują cię ciągłe imprezy i poprawka z matury to polecam.

Opublikowano

tylko twój wujek chodzi po 1, że do liceum podobno całkiem inaczej jest a po 2 do liceum tego dla starszych to też całkiem co innego :D

Ale dzięki za wypowiedź :)

Opublikowano

Nie chodzę do technikum mundurowego lecz liceum :) Ale mogę się troszkę wypowiedzieć co o tym sądzę i jak to wygląda u mnie.

Do szkoły chodzę codziennie w pełnym umundurowaniu (beret, koszulka - musi być czarna, mundur, spodnie od munduru, pas, desanty) 

Jeśli chodzi o naukę jest ciężko nie powiem, liceum to liceum trzeba uczyć się żeby coś osiągnąć - jeśli chodzi o musztrę jest ale jest to rzecz która się przyda na 100% gdy pójdziesz do wojska - chyba że pójdziesz na policjanta, strażaka granicznego czy co tam z mundurem związane.

Obozy ? Są miałem trzy w tamtym roku kolejno 4 dni, 7 dni, 11 dni. Jest ciężko ? Bardzo.

Budziliśmy się o godzinie szóstej rano, dwie minuty na ubranie się i na zbiórkę, kto nie zdążył na przywitanie poranka 50 pompek :)

Potem 10 minut na uprzątnięcie pokoju - następnie sierżant chodził po pokojach i sprawdzał porządek, jak pościelone łóżka itd. malutki błąd i wszystkie pościele, materace, krzesła, nawet kosz ze śmieciami i twoje prywatne rzeczy na środek pokoju wyje*ane i masz 20minut żeby posprzątać. O 6:40 wychodziło się na poranną zaprawę (trening) rozciąganie, a następnie bieganie przez ustalony czas. Potem było śniadanko i zajęcia. Odbywają się bardzo ciekawe rzeczy np. strzelanie z snajperki, rozkładanie i składanie AK-47 na czas, ubieranie ubrań przeciwchemicznych? Nie wiem jak się to nazywało. Raz pamiętam wyszliśmy na dwór na full deszczu każdy dostał snajperkę (taka łopatka) i każdy kopał swój okop (bunkier) z miejscem na snajperkę i możliwością leżenia - świetna zabawa. Mieliśmy także taktyki bojowe, zabezpieczanie VIP'ów, zajęcia z pierwszej pomocy, nosiliśmy się na noszach itd. zajęcia z budowy pistoletu, SMG i coś tam jeszcze nie pamiętam. Kolejnym plusem tych wyjazdów jest kartka palacza, tak można na legalu palić papierosy (bynajmniej u nas) robiłeś rubrykę z każdym dniem 8 miejscami i gdy szedłeś na fajkę to do sierżanta albo plutonowego mówiłeś definicję " Panie sierżancie kadet "nazwisko" melduje się z zapytaniem " On " O co chodzi " A ty " Czy mogę iść na papierosa i on oczywiście tak, podpisywał i miałeś 8 minut dla siebie w spokoju na łące :) Było też strzelanie multimedialne, i co najważniejsze nocne warty. Trzy osoby stały rozstawione wokół schroniska przez całą noc, warty były 22-24, 24-2, 2-4, 4-6. Latarki, kominiarki, kałaszki gumowe i świetna zabawa latarka i chodzisz po lesie i pilnujesz flagi która była zawieszona obok schroniska oczywiście nie było że nikt nic nie robił, ponieważ byli podstawiani ludzie przez nich i nie raz biegaliśmy za nimi po lesie, i różne ciekawe historie. Teraz też przypomniało mi się że było rzucanie granatem do celu :P 
Miłego :)

@grzehe

:lenny: :lenny: Gracz Metin2 oraz YouTuber dla Fun'u :lenny: :lenny:

Nagrywam Serie / Zapowiedzi / GamePlay'e

Kanał -> KLIKNIJ TUTAJ

Opublikowano

Brzmi świetnie i trochę strasznie :D

Zobaczymy jak to będzie czy dam radę czy nie w każdym razie z każdej opowieści słyszę, że łatwo nie będzie i

będzie się trzeba wziąć za naukę i sport koniec z takim graniem będzie ciężko ale może dam radę :D

Ja bd chodził do technikum Logistyczno-mundurowego ale komendant  mówił, że po ostatnich wydarzeniach na świecie, wojnach itp

Polska coraz większy nakład pieniędzy daje na wojsko i wyjazdy, obozy, strzelnice itp tego teraz podobno ma być coraz więcej a i zapotrzebowanie

w wojsku jest większe :D

Do miesiąca mamy kupić całe umundurowanie a w grudniu już mamy pierwszy zimowy wyjazd :D

Może dam radę zobaczymy w każdym razie dziękuje za wypowiedź :)

Opublikowano

Nie chodzę do technikum mundurowego lecz liceum :) Ale mogę się troszkę wypowiedzieć co o tym sądzę i jak to wygląda u mnie.

Do szkoły chodzę codziennie w pełnym umundurowaniu (beret, koszulka - musi być czarna, mundur, spodnie od munduru, pas, desanty)

Jeśli chodzi o naukę jest ciężko nie powiem, liceum to liceum trzeba uczyć się żeby coś osiągnąć - jeśli chodzi o musztrę jest ale jest to rzecz która się przyda na 100% gdy pójdziesz do wojska - chyba że pójdziesz na policjanta, strażaka granicznego czy co tam z mundurem związane.

Obozy ? Są miałem trzy w tamtym roku kolejno 4 dni, 7 dni, 11 dni. Jest ciężko ? Bardzo.

Budziliśmy się o godzinie szóstej rano, dwie minuty na ubranie się i na zbiórkę, kto nie zdążył na przywitanie poranka 50 pompek :)

Potem 10 minut na uprzątnięcie pokoju - następnie sierżant chodził po pokojach i sprawdzał porządek, jak pościelone łóżka itd. malutki błąd i wszystkie pościele, materace, krzesła, nawet kosz ze śmieciami i twoje prywatne rzeczy na środek pokoju wyje*ane i masz 20minut żeby posprzątać. O 6:40 wychodziło się na poranną zaprawę (trening) rozciąganie, a następnie bieganie przez ustalony czas. Potem było śniadanko i zajęcia. Odbywają się bardzo ciekawe rzeczy np. strzelanie z snajperki, rozkładanie i składanie AK-47 na czas, ubieranie ubrań przeciwchemicznych? Nie wiem jak się to nazywało. Raz pamiętam wyszliśmy na dwór na full deszczu każdy dostał snajperkę (taka łopatka) i każdy kopał swój okop (bunkier) z miejscem na snajperkę i możliwością leżenia - świetna zabawa. Mieliśmy także taktyki bojowe, zabezpieczanie VIP'ów, zajęcia z pierwszej pomocy, nosiliśmy się na noszach itd. zajęcia z budowy pistoletu, SMG i coś tam jeszcze nie pamiętam. Kolejnym plusem tych wyjazdów jest kartka palacza, tak można na legalu palić papierosy (bynajmniej u nas) robiłeś rubrykę z każdym dniem 8 miejscami i gdy szedłeś na fajkę to do sierżanta albo plutonowego mówiłeś definicję " Panie sierżancie kadet "nazwisko" melduje się z zapytaniem " On " O co chodzi " A ty " Czy mogę iść na papierosa i on oczywiście tak, podpisywał i miałeś 8 minut dla siebie w spokoju na łące :) Było też strzelanie multimedialne, i co najważniejsze nocne warty. Trzy osoby stały rozstawione wokół schroniska przez całą noc, warty były 22-24, 24-2, 2-4, 4-6. Latarki, kominiarki, kałaszki gumowe i świetna zabawa latarka i chodzisz po lesie i pilnujesz flagi która była zawieszona obok schroniska oczywiście nie było że nikt nic nie robił, ponieważ byli podstawiani ludzie przez nich i nie raz biegaliśmy za nimi po lesie, i różne ciekawe historie. Teraz też przypomniało mi się że było rzucanie granatem do celu :P

Miłego :)

@grzehe

Ta łopatka nazywa sie saperka nie snajperka baranie

O7Kc8dF.png

Opublikowano

Ta łopatka nazywa sie saperka nie snajperka baranie

:)

Patrz ile tekstu pisałem nie zauważyłem że wkradł się błąd. Jak chcesz pooglądać barany to jedź do Zakopanego i pochodź po halach w górach na pewno jakieś zobaczysz.

Następnym razem nie musisz wyzywać. 

:lenny: :lenny: Gracz Metin2 oraz YouTuber dla Fun'u :lenny: :lenny:

Nagrywam Serie / Zapowiedzi / GamePlay'e

Kanał -> KLIKNIJ TUTAJ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...