Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internetowy patriotyzm

logut1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Patriotyzm to nie coś, czym można się szczycić mówiąc jakim to jest się przewspaniałym rodakiem. Patriotyzm można poznać po czynach, nie pustych słowach, które nic nie znaczą.

Opublikowano

Jak jest się prawdziwym patriotą to jest się nim też w internecie, według mnie postawa jak najbardziej poprawna.

Opublikowano

Sądzę tak jak kolega wyżej. Patriotyzm to czyny, a nie słowa. Co mam na myśli? Np. obalenie rządu, zdrada stanu itp. osoby które do tego zmierzają mają pełne prawo nazywać się patriotami.

Opublikowano

Zgadzam się z tym co napisał @piotr11104 Nie wystarczy tylko mówić jaki to Ja jestem super. Dana osoba musi zaprezentować na co ją stać. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... no jeszcze zależy co przez to rozumiesz - przez słowo "patriota" :)

Opublikowano

Wiele osób twierdzi i pisze jacy to oni nie są, a z drugiej strony chcą się wyprowadzać do innych krajów, itd. To nie jest coś czym można się bawić na prawo i lewo.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Wiele osób twierdzi i pisze jacy to oni nie są, a z drugiej strony chcą się wyprowadzać do innych krajów, itd. To nie jest coś czym można się bawić na prawo i lewo.

Sugerujesz, że mieszkańcy polonii za granicami nie mogą być patriotami?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

­

Sugerujesz, że mieszkańcy polonii za granicami nie mogą być patriotami?

Nie chodzi mi o wszystkich, oczywiście. Po prostu często się spotykam z takimi osobami, które "z dupy" nazywają siebie patriotami, mimo że nic szczególnego tutaj nie robią w tym kierunku, a później mówią że mają dość Polski (ewentualnie inne powody) i że wyjeżdżają. Wiadomo, czasami ludzie wyjeżdżają za granicę z przymusu bardziej, itp. Ale chodzi mi tu teraz na przykładzie tego co wypisałam. To jest tylko moja teoria i proszę niczego nie brać do serca. Każdy inaczej interpretuje słowo patriotyzm i inaczej może sobie coś wyobrażać.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Witam co sądzicie o internetowym patriotyzmie ?

Mógłbyś podać jakiś przykład takiego patriotyzmu? Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi.

Opublikowano

­

Nie chodzi mi o wszystkich, oczywiście. Po prostu często się spotykam z takimi osobami, które "z dupy" nazywają siebie patriotami, mimo że nic szczególnego tutaj nie robią w tym kierunku, a później mówią że mają dość Polski (ewentualnie inne powody) i że wyjeżdżają. Wiadomo, czasami ludzie wyjeżdżają za granicę z przymusu bardziej, itp. Ale chodzi mi tu teraz na przykładzie tego co wypisałam. To jest tylko moja teoria i proszę niczego nie brać do serca. Każdy inaczej interpretuje słowo patriotyzm i inaczej może sobie coś wyobrażać.

Ja np. bardzo szanuję Polską kulturę, jestem dumny albo wstydzę się z dokonań przodków, szanuję i lubię polskie tradycje, polską literaturę, ale to co się dzieje teraz w tym kraju nakłania mnie do wyjazdu i zamierzam wyjechać. Skoro większości Polaków się to podoba to ok, ale nie mi.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

To może do mnie skierowane ale już chuj.

Dygo miał rację kto chcę może tak mówić nie sprawdzisz tego czy ktoś jest patriotą czy nie.

Ktoś może znać wszystkie daty np. Chrzest polski a druga osoba nic ni chuja bo nie lubi historii lecz to właśnie ta druga osoba walczyła na wojnie a ta pierwsza by spierdalała z kraju.Wiecie o co mi chodzi.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Lubię prowokować takich ludzi, śmiesznie jest jak zaczynają argumentację "ty pedale w rurkach jak wojna będzie to pierwszy spierdolisz do niemców", "zamknij japę k***o żydowska" itp. 

Opublikowano

Za granica najlesze jest to: ¬Ku*wa, Yoshiaki, ja to jestem patriota ze hej. (chwile pozniej do syna) Dejvid wyjdz na garden sie pobawic!!¬

Pomijajac fakt, ze gosc zrzekl sie obywatelstwa polskiego, bo uzyskal obywatelstwo w innym.

<facepalm>

Co do patriotow w sieci to ich tam nie ma. A Ci, ktorzy sa, nie obnosza sie tak z tym. Ci wszyscy najwieksi krzykacze co to, tak jak up pisal, o wojnie pie*dola to by pierwsi uciekli, nawet przed tymi biedakami w rurkach bo by im bylo latwiej przebierac tymi badylami bez zaprawy xD

sygna.png

Opublikowano

Banda nacjonalistycznych gimbów, których przekonuje populistyczna retoryka "antysystemowców" zafascynowani Polską i jej selektywnie wybraną historią.

Gimbopatriota doskonale będzie wiedział kim był Pilecki, żołnierze wyklęci i będzie wychwalał ich działalność. Nie będzie natomiast wiedział czym była zbrodnia w Wierzchowinach.

Gimbopatriota doskonale będzie wiedział co się działo na Wołyniu. O Sahryniu natomiast nigdy nie słyszał.

Gimbopatriota będzie znał wszystkie bitwy, w których wygraliśmy. O przegranych nie wie nic i nie ma nawet pojęcia, które miasto w Polsce zostało zaatakowane jako pierwsze w 39'.

Rak internetu i ludzkości.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Banda nacjonalistycznych gimbów, których przekonuje populistyczna retoryka "antysystemowców" zafascynowani Polską i jej selektywnie wybraną historią.

Gimbopatriota doskonale będzie wiedział kim był Pilecki, żołnierze wyklęci i będzie wychwalał ich działalność. Nie będzie natomiast wiedział czym była zbrodnia w Wierzchowinach.

Gimbopatriota doskonale będzie wiedział co się działo na Wołyniu. O Sahryniu natomiast nigdy nie słyszał.

Gimbopatriota będzie znał wszystkie bitwy, w których wygraliśmy. O przegranych nie wie nic i nie ma nawet pojęcia, które miasto w Polsce zostało zaatakowane jako pierwsze w 39'.

Rak internetu i ludzkości.

Nie wszyscy muszą znać daty wszystkich bitew w historii świata. 

Rak internetu to lewak, czyli ty, a rak ludzkości to socjalista - czyli też ty.

Czekam na wypowiedzi "krul korwin tak powiedział to tak musi być, kucu".

Opublikowano

Nie wszyscy muszą znać daty wszystkich bitew w historii świata. 

Rak internetu to lewak, czyli ty, a rak ludzkości to socjalista - czyli też ty.

Czekam na wypowiedzi "krul korwin tak powiedział to tak musi być, kucu".

Jak się pozuje na patriotę i wychwala historię swojego kraju to powinno się ją chyba znać, prawda?

Historia nie jest czysta, wspaniała i nieskazitelna. Polacy narobili dużo gówna i zapominanie o tym przez tzw. "patriotów" z patriotyzmem nie ma nic wspólnego.

Patriotyzm to branie na barki odpowiedzialności za historię swojego kraju i dążenie do tego, by nigdy się nie powtórzyła.

Po jednym poście już arumentacja ad personam? Kurczę, coraz bardziej się zawodzę waszym brakiem argumentów i umiejętności dyskusji :(

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

patriotami byli ci którzy 70 lat temu oddali życie za naród. Obecnie takich ludzi jest niewielu ;c

teraz są ''patrioci'' którzy są ''dumni z bycia POLAKIEM'' a to co innego

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Lubię prowokować takich ludzi, śmiesznie jest jak zaczynają argumentację "ty pedale w rurkach jak wojna będzie to pierwszy spierdolisz do niemców", "zamknij japę k***o żydowska" itp. 

@squah A co może tak nie jest? Nawet nie musisz prowokować, bo każdy o tym wie. Dzisiejsza młodzież to ŚMIECH. (Oczywiście nie wszyscy) Jak myślisz kto by dłużej wytrwał na wojnie? Ktoś odważny i znający życie czy p**** w rurkach, którego karabin przeciąży i pozostanie mu tylko płakać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...