Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące anty-botów na serwerze BungeeCord

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witaj, z góry mówię że będę cię warować jak powiesz anti join bot czy anti bot ultra bo ja nie pytam się o anty bota napisałem to inną czcionką byś widział 10 latku nabijający sobie posty.

do ogarniętych :

czy mając bungeecord muszę mieć antybota ?a może zablokować proxy ip ? tylko jak , po banować je wszystkie ? ( wkleić do banlist na serwerze lobby )

​bo podejrzewam że przez enderlock mój bungee zużywa za dużo ram'u przy 18 graczach a ma wbić 50 ( gdzieś 75% przydzielonej pamięci) choć nie wiem jak sprawdzić czy to cała pamięć na 18 graczy czy zarezerwowana  dla większej ilości graczy .

Opublikowano

BungeeCord lubi brać ile dają czyli nawet jeśli są na serwerze np. 4 gracze to bungee weźmie połowe ramu

Cytat ze strony spigotmc:

It is generally recommended to allocated 512MB RAM for every 500 players.

Przetłumaczona wersja dla tych bez języka angielskiego w szkołach:

Ogólnie zaleca się 512 MB pamięci RAM przeznaczonej na każde 500 graczy.

Co do antybota polecam zostać przy enderlocku. Chcesz banować ip? Wszyscy gracze wbijają przez proxy czyli all gracze wbijają jakby z 1 ip, gdy zbanujesz jednego na ip zbanujesz i resztę.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

BungeeCord lubi brać ile dają czyli nawet jeśli są na serwerze np. 4 gracze to bungee weźmie połowe ramu

Cytat ze strony spigotmc:

It is generally recommended to allocated 512MB RAM for every 500 players.

Przetłumaczona wersja dla tych bez języka angielskiego w szkołach:

Ogólnie zaleca się 512 MB pamięci RAM przeznaczonej na każde 500 graczy.

Co do antybota polecam zostać przy enderlocku. Chcesz banować ip? Wszyscy gracze wbijają przez proxy czyli all gracze wbijają jakby z 1 ip, gdy zbanujesz jednego na ip zbanujesz i resztę.

A co jak ci powiem, że enderlock nie jest żadną ochroną przeciwko botom?

Opublikowano

Bungee wytrzyma nawet atak 1000 botow :) silnik jest tak jak pierwsza werja bukkita dobry maly wydajny :) lecz zbugowany Jaki antybot? kod na mapie zeby sie  zarejestrowac :) taki skrypt jest banalny :)

<p><span style="color:#ff0000;">//</span></p>

Opublikowano

Bungee wytrzyma nawet atak 1000 botow :) silnik jest tak jak pierwsza werja bukkita dobry maly wydajny :) lecz zbugowany Jaki antybot? kod na mapie zeby sie  zarejestrowac :) taki skrypt jest banalny :)

Takie ataki jakie przechodził swojego czasu mój serwer bungeecord robily wrażenie ;) ale rejestracja na www wszystko rozwiązała.

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Robisz serwer anty bot 10 slotowy = więcej niż 10 botów nie wbije. Tam weryfikujesz, czy użytkownik nie jest botem, po czym dodajesz go do whitelisty. Na następny raz gracz jest teleportowany bezpośrednio do serwera lobby (plugin na bungee cord). Zapisujesz listę do MySQL i gotowe ;]

Lub dodaj, że każdy nowy użytkownik (nie zarejestrowany) może wchodzić co 5 sekund i więcej (wtedy max jeden bot na 5 sekund).

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Mój serwer Minecraft, IP: FireLand.pl

Tryby: Mega drop i ChestPvP.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Opublikowano

Gdy nikomu nie wadzisz, nikogo nie denerwujesz twój serwer nie jest botowany co za tym idzie wystarczą ci podstawowe zabezpieczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...