Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GUI permisje

Megapvp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Mam problem zrobilem skrypt na zestawy w gui i mam problem poniewaz gracze moga uzywac kit vip i svip a ja chce zeby ranga z permisja mogla tylko uzywac danego zestawu.

skrypt:

command /zestaw:    
    trigger:        
        open chest with 1 rows named "&2Zestawy" to player        
        wait 2 tick 
        format slot 0 of player with 1 of 381:0 named "&7[ &5EVENTOWE &7]" to close then run "kit sorry %player%"
        format slot 1 of player with 1 of 160:15 named " " to close
        format slot 2 of player with 1 of wooden sword named "&7[ &fGRACZ &7]" to close then run "kit start %player%"
        format slot 3 of player with 1 of 160:15 named " " to close
        format slot 4 of player with 1 of iron chestplate named "&7[ &6VIP &7]" to close then run "kit vip %player%"
        format slot 5 of player with 1 of 160:15 named " " to close
        format slot 6 of player with 1 of diamond chestplate named "&7[ &cS&6VIP &7]" to close then run "kit svip %player%"
        format slot 7 of player with 1 of 160:15 named " " to close
        format slot 8 of player with 1 of 381:0 named "&7[ &5EVENTOWE &7]" to close then run "kit sorry %player%"

SERWER SKYBLOCK?

DOBRA ZABAWA?

MILA ATMOSFERA?

MYBLOCK.ENCH.PL

­

Opublikowano

Jeżeli jesteś na ­serwerze i masz permissionsex to wykonaj komende 

/pex group gracz remove essentials.kits.vip

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

dodaj za pod trigger 1 tab więcej niż ma trigger wpisz:
If player has permission "permisja tutaj twoja":
i potem jeden więcej tab niż if player reszta kodu i gotowe

command /zestaw:    
	trigger:
		if player has permission "twojapermissia":  
			wait 2 tick 
			format slot 0 of player with 1 of 381:0 named "&7[ &5EVENTOWE &7]" to close then run "kit sorry %player%"
			format slot 2 of player with 1 of wooden sword named "&7[ &fGRACZ &7]" to close then run "kit start %player%"
			format slot 4 of player with 1 of iron chestplate named "&7[ &6VIP &7]" to close then run "kit vip %player%"
			format slot 6 of player with 1 of diamond chestplate named "&7[ &cS&6VIP &7]" to close then run "kit svip %player%"
			format slot 8 of player with 1 of 381:0 named "&7[ &5EVENTOWE &7]" to close then run "kit sorry %player%"

nie wiem czy oto ci chodziło, ale chyba nie oto, no jesli chcesz te kity to musisz to bardziej rospisać, że dopiero gdy ma permissie gracz to wykonuje itp

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

@Kraftowy ale chce zeby gdy klikne w  kit vipa to mi blokowalo dostep jesli nie mam danej permisji czyli np mam vipa to mam np permisje vip.zestaw a jesli mam gracza to nie mam tej permisji i gdy klikne w zestaw vipa to mi nie da kita

SERWER SKYBLOCK?

DOBRA ZABAWA?

MILA ATMOSFERA?

MYBLOCK.ENCH.PL

­

Opublikowano

gui odpowiada tylko za wykonywanie danej komendy, a ze komendy na kity sa z essentiala wiec odpowiadaja na nie uprawnienia z essentiala jak napisal kolega 2 posty wyzej dodaj uprawnienia do danych kitow :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRiveilli mozesz mi to dopisac do skryptu? bo nwm o co ci chodzi..

SERWER SKYBLOCK?

DOBRA ZABAWA?

MILA ATMOSFERA?

MYBLOCK.ENCH.PL

­

Opublikowano
command /zestaw:
    trigger:
        if player has permission "twojapermissia":
            wait 2 tick
        if player has permission "vip":
        if player has permission "gracz":
        if player has permission "svip":
        if player has permission "gracz":

­

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRiveilli mozesz mi to dopisac do skryptu? bo nwm o co ci chodzi..

format slot 0 of player with 1 of 381:0 named "&7[ &5EVENTOWE &7]" to close then run [sth]->[kit sorry %player%]
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRiveilli to nie dziala mozesz mi to dopisac do calego skryptu­

SERWER SKYBLOCK?

DOBRA ZABAWA?

MILA ATMOSFERA?

MYBLOCK.ENCH.PL

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...