Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy - Temperatury

BornVillain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was

Otóż kupiłem sobie nowy Dysk..Był kolega,więc porobił mi tam co miał porobić,zmieniał coś w BIOS ! ,wszystko ładnie działa,bajera jest itp...Ale jest problem z temp.Procesora ! Szczerze went.CPU chyba wolałbym mieć ustawiony na 100% [zawsze tak chodził]..Ale teraz chyba jest ustawiony na 25% ? Bo temperatury są B.Duże ! Pisząc to temp.CPU wynosi 45 stopni [w pokoju 24 stopnie]..Zanim to wszystko robił,na samym internecie miałem najczęściej max 40 stopni..A przy instalacjach itp..to temp.osiągają 55 stopni ..To się jakoś zmienia w BIOS ? Proszę o dokładną pomoc !

Z góry dziękuje za podpowiedź  :ninja:

+

http://speedy.sh/Kycch/ProbTemp.png

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

55 stopni w napięciu to normalna temperatura. W zależności od procesora (starsze modele AMD) 70 stopni jeszcze przechodzi, a nawet i więcej (przy niektórych model intela). Problem zaczyna się przy ponad 70 stopniach.

W biosie wyłącz kontrolę wentylatora (FAN control), żeby zawsze działał na 100%. Dodatkowo polecam wyczyścić dokładnie środek obudowy z kurzu, zdjąć chłodzenie CPU, zmyć pastę termoprzewodzącą i nałożyć nową.

PS. Nie oszczędzaj na paście, bo pewnie masz jeszcze standardową od producenta CPU, co jest shitem. Pasta Gelid GC-Extreme za 30 zł i będziesz miał 30 stopni na procku ;-)

Opublikowano

Pastę wymieniałem nie dawno ..A to Fan Control na pewno wyłączyć ?

A co z resztą ustawień ? Tzw; HWMonitor..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...