Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer przestał działać, nie włącza nawet biosu

RaiZeN_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, 8gladam zwyczajnie streama na komputerze, wychodze na chwile z pokoju, wracam a tam komputer resetuje sie bez przerwy, wydajac jedynie "pik" jak przy jego uruchamianiu co kilka sekund, na ekranie czasami pojawia sie na ulamek sekundy okienko biosu i znika, czasami nic sie nie pojawia. Plyta glowna to Gigabyte 78LMT-S2P. Wymienialem zasilacz, wyczyscilem wnetrze z kurzu, zostawilem go na prawie 2 dni, bez efektow. Gwarancja juz minela, rok temu. Jest na to jakas rada? Czy padl na amen?

img.jpg

Opublikowano

Mi to wygląda na padniętą płytę główną. Jeśli masz możliwość, to pożycz od znajomego, albo załatw se jakoś na chwilę inną płytę, wymień i sprawdź czy pójdzie.

Ew. możesz wyjąć taką małą "baterię" z płyty głównej na kilka sekund. Sam nie wiem do końca co to jest, ale wyjęcie tego na kilka minut czasem mi pomaga przy takich problemach (robisz na własną odpowiedzialność).

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Wg mnie tak, ale poczekaj na opinię innych, żebyś nie wyrzucił pieniędzy w błoto.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Skoro nie wie co uszkodzone to wywali pieniądze i tak w błoto jak kupi znowu to co jednak jest dobre. 

Równie dobrze może być tylko problem z procesorem albo pamięciami ewentualnie coś źle ustawione czy podłączone do płyty . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jedyna i najpewniejsza sprawdzić wszystko po kolei  podmieniając części na 100% sprawne. Tylko tak możesz domowym sposobem dojść do uszkodzonego elementu a nie zgadując. 

inny sposób nie istnieje poza zgadywaniem 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok, okazalo sie ze w wyniku jakiegos zwarcia (?) zostala uszkodzona plyta glowna, karta graficzna i dysk (dysk byl odczytywany prawidlowo po podlaczeniu do innego sprzetu, do mojego podlaczony nie dzialal), majster policzyl sobie 250zl. Czy to duzo czy malo jak za taka rzecz?

img.jpg

Opublikowano

Może tak , może nie .  

Sprawdź sobie ceny części to się dowiesz, za samą usługę pewnie ze 100 trzeba było dać 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...