Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ControlSend pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chciałbym zrobić bota który cały czas wciska 1 przycisk ( potrzebne do gry przeglądarkowej ). Zrobiłem takiego bota, ale nie mam pojęcia jak zrobić, żeby działał w tle. Nie mogę ogarnąć controlsend i controlclicka pomoże ktoś, albo chociaż naprowadzi jak sobie z tym poradzić?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Klikać w jednym miejscu w określonym, stałym odstępie czasu? Jak tak to mam gotowca.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Nie musi klikań nawet w jednym miejscu wystarczy żeby miał focus na google chroma i klikał cały czas np. f w równym odstępie czasu  :)

Tylko tu mi się to liczy żebym mógł sobie np. odpalić film na pc a na google chrome cały czas by wciskał przycisk  :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

W ahk:

go()
{
    KeyWait, LButton, D
    MouseGetPos, PosX, PosY
    WinGetClass, klasa, A
    SetControlDelay -1
    Loop
    {
        ControlClick, x%PosX% y%PosY%, ahk_class %klasa%,,, 1, NA
        Sleep 1000
    }
}

home::go()
end::reload

Exe: http://kapitalny.com/download/click.zip

Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/29d519051de7251a7d59f5ef0dae2c872687b4705edbbedfc6ab38afd2bf00f0/analysis/1440680620/

Uruchamiasz, wciskasz home na klawiaturze a potem klikasz w wybranym miejscu. Jak chcesz przerwać to wciskasz end.

U mnie na chromie nie chciało chodzić, ale na IE śmiga.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Super!

Dziękuje bardzo na IE działa znakomicie :)

Nigdy nic nie robiłem na ahk, ale chyba zaczne :)

Mogę przerobić albo chociaż postarać się przerobić twój skrypt, żeby naciskał przycisk na klawiaturze zamiast myszkę? :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jak najbardziej, będzie to wyglądać tak (pewnie w autoit jest równie prosto ale musiałbym postudiować składnię):

go()
{
    KeyWait, LButton, D
    MouseGetPos, PosX, PosY
    WinGetClass, klasa, A
    SetControlDelay -1
    Loop
    {
        ControlSend, ahk_parent, {Space}, ahk_class %klasa% ; pomiędzy klamry wstaw nazwę klawisza
        Sleep 1000 ; odstęp pomiędzy wciśnięciami klawisza w milisekundach
    }
}

home::go()
end::reload 

Tu masz nazwy klawiszy -> http://ahkscript.org/docs/KeyList.htm

Nie załączam execa bo mi się nie chce ;)

Najlepiej i tak jak zainstalujesz ahk -> http://ahkscript.org/download/ahk-install.exe

Ja mam zainstalowane oba: ahk i autoit i z obu korzystam.

Opublikowano

Spoko, polecam się na przyszłość. Może wrzucę niedługo jakiegoś tutka z ahk pod kątem botów.

Opublikowano

Hmm coś teraz na IE nie chce działać. Wiesz czym to może być spowodowane?

Teraz tylko działają przyciski na hotkeyach np {F5} a zwykłe klawisze np {e} nie działają.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Działało i przestało? Tak raczej nie powinno się stać ;)

No chyba, że odpaliłeś jakąś gierkę na fullscreen - ControlSend może wtedy świrować.

Mógł Ci też antywirus przyblokować (jak masz avasta to na 90%) - niektóre antyviry nie lubią skryptów - dodaj go do wyjątków.

Opublikowano

Problem się rozwiązał :) 

Na mozilli firefox wszystko działa ;) i w tle i działają wszystkie przyciski :) Najwidoczniej IE musiał coś blokować bo jak ustaiwałem e to nic się nie działo :)

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@Kubcio

Przyciski typu F5, Alt, Ctrl itp. pisze się w nawiasach {Znak}

ale zwykłe znaki typu e, 1, Z itp. pisze się bez żadnych nawiasów. Może dlatego nie chce Tobie działać

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...