Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gainer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, zaczalem cwiczyc na powaznie., zeby troche podbudowac miesnie.

i tutaj mam pytanie do ekspertow albo do osob ktore sie na tym znaja lub zazywaja gainer.

kupilem sobie gainera jumbo. ogolnie na mase dlatego ze przy wzroscie 183 cm waze tylko 69 kg.

i nie wiem dokladnie kiedy brac. dlatego ze bardzo malo jem jak na razie bo nie mam czasu

ogolnie zapierdalam do szkoly od 8 do 15/16 i zjem przez ten czas 3/4 kanapki moje zapotrzebowanie

na kalorie to okolo 2800 a moje BMR wynosi 1800 . i mam pytanie kiedy i w jakich ilosciach brac tego gainera

zeby nie przytyc samym tluszczem. przed treningiem, po treningu, w czasie posilku ?

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Siemanko, zaczalem cwiczyc na powaznie., zeby troche podbudowac miesnie.

i tutaj mam pytanie do ekspertow albo do osob ktore sie na tym znaja lub zazywaja gainer.

kupilem sobie gainera jumbo. ogolnie na mase dlatego ze przy wzroscie 183 cm waze tylko 69 kg.

i nie wiem dokladnie kiedy brac. dlatego ze bardzo malo jem jak na razie bo nie mam czasu

ogolnie zapierdalam do szkoly od 8 do 15/16 i zjem przez ten czas 3/4 kanapki moje zapotrzebowanie

na kalorie to okolo 2800 a moje BMR wynosi 1800 . i mam pytanie kiedy i w jakich ilosciach brac tego gainera

zeby nie przytyc samym tluszczem. przed treningiem, po treningu, w czasie posilku ?

Sam na początku swojej przygody z siłownią bawiłem się w gajnery. Jednak po dość długim czasie uważam to za syf, bo węgle jest bardzo łatwo wkręcić na wysoki poziom. Lepiej byś zrobił, gdybyś kupił samo białko. :)

Natomiast skoro już go masz, to gainer po treningu najlepiej, bo niby zastępuje posiłek, a i węgle dostarcza. Niestety to same cukry.

Btw. tak niskie zapotrzebowanie masz? :O Ja mam 175 cm, ważę 70 kg i jem 3.3-3.5 tyś. :)

Btw. nr 2 Jeżeli chcesz robić masę to praktycznie nierealne jest nie zalać się tłuszczem.

Opublikowano

@Quori

nie wiem tak niby wyliczylem na stronie,

4 dni w tygodniu cwicze po 2 godziny dziennie.

pozniej przerwa na weekend.

wiem ze trzeba sie zalac. ale nie chce zebym na brzuchu byl gruby.

bo wiem ze z brzucha ogolnie w c**j trudno zrzucic to. a na wakacje

chce miec fajny brzuszek zeby sie mozna bylo pochwalic przed laseczkami.

@Edit

mam bialko kupione. i bede po treningu bral 15g. ale w tym jumbo gainerze

mam o wiele wiecej bo az 50g protein na 250g proszku

@Edit V2

i ogolnie mam jeszcze pytanie co do gainera. co lepiej wybrac.

3 razy dziennie wypic po male ilosci czy na jeden raz. oczywiscie 3 ilosci bym tak rozliczyl zeby

sie zgadzaly z dawka ta co bym mial na jeden raz brac. czyli 220g

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

@Quori

nie wiem tak niby wyliczylem na stronie,

4 dni w tygodniu cwicze po 2 godziny dziennie.

pozniej przerwa na weekend.

wiem ze trzeba sie zalac. ale nie chce zebym na brzuchu byl gruby.

bo wiem ze z brzucha ogolnie w c**j trudno zrzucic to. a na wakacje

chce miec fajny brzuszek zeby sie mozna bylo pochwalic przed laseczkami.

@Edit

mam bialko kupione. i bede po treningu bral 15g. ale w tym jumbo gainerze

mam o wiele wiecej bo az 50g protein na 250g proszku

@Edit V2

i ogolnie mam jeszcze pytanie co do gainera. co lepiej wybrac.

3 razy dziennie wypic po male ilosci czy na jeden raz. oczywiscie 3 ilosci bym tak rozliczyl zeby

sie zgadzaly z dawka ta co bym mial na jeden raz brac. czyli 220g

Źle się zabierasz za to kolego. :) Podstawa to jedzenie 5-6 posiłków dziennie, przy pięciu, jeden z nich to gainer, przy sześciu polecam białko i węgle osobno. :)

1. Nie sugeruj się stronami, a zapotrzebowaniem organizmu. (Pewnie kalkulator na potreningu?)

2. Nie jest ciężko zrzucić, wystarczy sensownie kręcić aeroby.

3. Jeżeli chcesz mieć fajny brzuszek, żeby szpanować przed laseczkami to Ci szczerze współczuje. Jedno z najgłupszych podejść jakie znam. Przerzucanie żelastwa to w pewnym sensie sztuka, dopiero jak zrozumiesz ją to coś osiągniesz. Tak to bd zwykłą pi*dą.

4. Jedząc głównie tylko proszki, nie urośniesz. 220g prochu na dzień to już bardzo dużo... ja jem 25g białka na dzień i mam z tego 20g, po co więcej? skoro i tak wystarczy Ci 160g białka na dzień, żeby rosły mieśnie :) byle były wartościowe i pochodziły z mięsa, ew. jajek :)

Opublikowano

odpuść sobie suple skoro nie masz żadnego pojęcia o tym co robisz, jesz kanapeczki i chcesz coś zbudować, pozdro xD

Opublikowano

Gainer jest tylko zamienikiem posilku jezeli np nie masz czasu go zrobic lub brakuje ci kcl w diecie. Jezeli zalezy Ci na budowaniu masy to najlepiej by bylo jesc 4 wieksze posikli zeby spowolnic metabolizm ew ladowac gainer pomiedzy ale jak kolega up uwazam ze gainer to syf bo tylko sie smalcem zalejesz :P nie da sie zbudowac wiecej miesa jezeli bd pochlaniac ogromne ilosci kcl bo tylko smalec wiekszy sie zrobi propnuje obliczyc zapotrzebowanie dodac 300/ 400 kcl i patrzec jak waga rosnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...