Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa kość ram-Komputer nie odpala

barszymo901

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zakupiłem ostatnio nową kość ram ddr2 adata 2gb(identyczna do tej która jest w komputerze) jednak jest problem, po zamontowaniu jej razem z tą drugą,  komputer się nie włącza. Jednostka się odpala jednak bez charakterystycznego piknięcia+ekran jest czarny.

zasilacz whiteenergy atx-400w

płyta główna asus p5vd2-mx

procek intel dual core e6600

grafika zotac gt210

ram 2gb ddr2 adata 

Jak widać, maszyna przeżyła już swoje lata świetności xD

Opublikowano

To wymień jak jest uszkodzona albo zresetuj bios lub sprządź samą pamięć czy działa.

Pisanie postów nie pomoże w rozwiązaniu problemu jak nic nie zrobisz poza biadoleniem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

myśmy się chyba KOLEGO nie zrozumieli. KOŚĆ jest sprawna. komputer nie odpala tylko wtedy kiedy zamontowane są obydwie kości. Oddzielnie są sprawne OBYDWIE! ;) Dotarło?

ps. nie wmawiaj mi nicnierobienia, bo gówno wiesz o tym ile robie ;)

Opublikowano

Nie pisałeś tego tylko potem dopisałeś po moim komentarzu  to nie pieprz głupot, to twoje niedopatrzenie i próba odwrócenia kota ogonem. .

Wcale nie musi  działać razem z inną pamięcią nawet taką samą , nawet producent zastrzega sobie taką możliwość jeśli nie są stosowane pamięci zalecane wymienione w specyfikacji.

Nie działają to i prawdopodobnie nie będą albo na razie nie mogą, no chyba że znajdziesz sposób z u kogoś kto miał na identycznej płycie z identycznymi pamięciami i je uruchomił. Zmień bios, procesor, ustawienia pamięci... na jakie nie wiem bo nie mam takich samych pamięci i płyty głównej. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...