Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jestem nowy w CS:GO-Co Teraz [Poradnik]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­​Czesc jeżeli nie dawno kupiłeś cs go trafiłeś do dobrego działu zapraszam do czytania osoby o większym doświadczeniu proszę o nie komentowanie ze ta wiedza jest bezużyteczna gdyz jest ona przeznaczona dla początkujących graczy cs:go a wiec zaczynajmy

8930014406625981420900.png

A wiec przechodzimy do zakładki opcje 

6970314406627711420900.jpeg

Nastepnie przechodzimy do zakladki "Ustawienia Gry"/Zjezdzamy na sam dol i zaznaczamy opcje "Zmien bron po podniesieniu" na "NIE"

Bron-xDjp_sphxqsq.jpg

Ok'ey ktos sie zapyta po co to: Otoz uratuje ci to nie raz dupe wyobraźmy sobie taka sytuacje strzelasz sie z kims i przez przypadek wchodzisz na jakas bron i dedasz bo bron zmienia ci sie sama co oczywiście trwa 

Reszte opcji to juz wedle uznania i sprzętu/Tu na forum jest wiele poradnikow odnośnie FPS/Pingu wiec w to nie będę  się zagłębiał 

Jedyne nad czym sie zastanowimy to grac na 16:9/czy 4:3 ja osobiscie preferuje 4:3 gdyż jestem do tego przyzwyczajony z Counter Strike 1.6 | Jezeli dopiero zaczynasz i dysponujesz dobrym sprzętem i monitorem polecam ci grac na 16:9

-Ladniejsza Grafika

-Mozna kogoś szybciej zauważyć

-Wieksze pole widzenia (Plus i Minus)

cooltext1_sphxqqs.png

ok skoro gra juz skonfigurowana zajmijmy się teraz trybami gry 

jest ich 5 znajdziemy je pod zakladka Graj|Znajdz gre

Grajpg_sphnppq.jpg

Deadmatch: - Trwa 10 Minut/Odrodzenie odrazu po smierci/Darmowe bronie/Zwykla Zadyma

^ bedziesz grac ten tryb dopóki nie wbijesz 3 lvl (przynajmniej ja go do tego polecam)

Wyscig Zbrojen:- Trwa kolo 7-8 Minut/Polega na tym samym co GunGame w 1.6/Zaczynacje od PMow/az do kosy po 2 zabójstwach z da danej broni przechodzimy wyżej - Gramy na specjalnych mapach

Demolka:- 20 Rund - Trwa kolo 20 minut/ Nie odradzamy sie/ Przypomina troche normalny tryb gry/ Gramy na mniejszych mapach/Calosc polega na tym ze po zabójstwie dostajemy kolejna bron i tak do jakiegos pistoletu potem Reset :)

Uproszczony:- 15 Rund/gramy 10vs10/Po respawnie/Dostajemy Full kamizelke/Defuse Kita/1000$/Nie mamy komunikacji z drużyną  gdyz przeciwna drozyna tez słyszy to co mówimy plus po zgonie osoby żywe nie widza i nie słyszą  tego co piszemy/mowimy

Tryb Turniejowy:- o nim chcialbym sie troszeczke bardziej rozpisac niz o pozostalych trybach jest to najważniejszy i najpopularniejszy tryb w grze trwa az 30 Rund ma 2 Polowy gramy po kazdej stronie trwa nawet do 50 minut za wyjście z niego dostajemy kare 

30minut/12godz/24godz/3dni/7dni

jest to tryb w ktorym musimy grac taktycznie dogadywać się z drużyną co i jak i posiadać skilla/o kamizelke dbamy sami| jak i o defuse kita/wystepuja na nim trolle/afki/Dzieci/ i Rosjanie wiec musimy sie przygotowac na najgorsze czyli ze ktos sie zdenerwuje i w polowie meczu stwierdzi ze on to pierdoli i wychodzi 

ponadto w trybie turniejowym zdobywamy Rangi najnizsza do Silver1 a najwyższa to Global Elite 

pozwolę sobie zamieścić screenshota z internetu gdzie pokazane sa wszystkie rangi

pobranejp_sphnpne.jpg

cooltext1_sphnpep.png

Ok nie bede pisal jak stac sie "ProPlayerem" a podam specialne mapy stworzone przez spolecznosc graczy CounterStrike GO 

Jak pobrac Mapki- Przechodzimy do zakladki Graj/Warsztat/Zobacz Warsztat i krotki opis mapek na ktorych ja ćwiczę

by pobrac klikamy "subskrybuj

Recoil Master-Mapka do kontroli FullAuto wyglada bardzo schludnie ogolnie polecam i trzymajcie linka

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=419404847&searchtext=Recoil+master

Training Aim csgo2-Mapka do Aima/Reakcji i wielu innych funkcji goraco polecam

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=213240871&searchtext=aim+csgo2

Istnieja rowniez mapki do Smokow/Flashow/Molotowow ich nie bede podawal gdyz wystarczy w Workshopie wpisac np Smoke Dust 2

cooltext1_sphnpsr.png

Jak zdobywac skrzynki/skiny 

Wypadaja na koniec meczu lub kupujemy je na rynku.

Jak odblokowac rynek

Kupujac gre bezposrednio przez streama

Czemu moge wygrac tylko dwa mecze dziennie 

w tym czasie Valve zaktualizuje twoja range/sprawdzi czy nie uzywales wspomagaczy

Co to jest movement/recoil/aim

movement to styl poruszania sie po mapie/recoil to kontrola Fullauto z broni/Aim to strzelanie

Smialo mozna zadawac pytania pod tematem chętnie odpowiem na wiekszosc 

Opublikowano

Możesz dodać do wyścigu zbrojeń, że jak zabijemy wrogiego dowódcę(podczas gdy strzela wszyscy go widzą), lub kogoś z noża to od razu dostajemy kolejną broń, ale gdy zostaniemy zabici z noża to tracimy lvl. A na uproszczonym jest max 20 osób na team, a nie 10v10

I jeszcze: aim to celowanie a nie strzelenie. A żeby nie mieć 0lvl trzeba wydać/doładować min 5$, a nie kupić grę.

Ocena: 5/10 brak znajomości podstawowych trybów, słabo opisane.

Opublikowano

Fajny poradnik, na pewno poczatkujacym przyda sie. 

Ja pamietam, jak mialem tam ustawione ''tak'' 50% clutchow przegralem przez to, ze lece na typka strzelam sie i mi bron podnosi.. :D

PS nie drozyna tylko druzyna :D

TPnGSbs.jpg

Easy peasy  :yay: 

Opublikowano

Buahahahahah Mam goldzika na EUNE,więc nie wypowiadaj sie jak nic nie wiesz :v. Jest? To dlaczego z niego korzystam XDD

Możesz dodać do wyścigu zbrojeń, że jak zabijemy wrogiego dowódcę(podczas gdy strzela wszyscy go widzą), lub kogoś z noża to od razu dostajemy kolejną broń, ale gdy zostaniemy zabici z noża to tracimy lvl. A na uproszczonym jest max 20 osób na team, a nie 10v10I jeszcze: aim to celowanie a nie strzelenie. A żeby nie mieć 0lvl trzeba wydać/doładować min 5$, a nie kupić grę.Ocena: 5/10 brak znajomości podstawowych trybów, słabo opisane.

Ech chodzilo o 0 lv w grze dodam też że tryby opisałem ogolnie bo wyścig gralem może 5 razy a uproszczonego 1-2 może zabrzmi to dziwnie ale gdy jeszcze nie było lvl w grze to pierwsze co zrobiłem po jej odpaleniu to walczyłem mm

Korzystając z okazji @ref

Dodam tam co pisales do poradnika

Dziękuję za wszystkie oceny te krytyczne i pozytywne

Jest to moj pierwszy poradnik

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W jak zdobywać skrzynki skiny dopisz 

" Szukamy grupy JOT PE armia albo TEAM BICEPS następnie szukamy osoby ktora ma 1-3 level steam  300-500 godzin  jesli ma skin wart wyżej niz 5 euro piszemy ze chcemy kupic od niego skina za psc" gdy nam da juz skina blokujemy go na steamie i cieszymy sie darmowym skinem  takim sposobem  zarobilem na  baterflaja  :yay:

Opublikowano

Ale nieestetyczne i kompletne bzdury:

recoil to kontrola Fullauto z broni/Aim to strzelanie

Kupujac gre bezposrednio przez streama

Że co?  xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...