Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows kod

Kicknijmnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zamówiłem sobie właśnie laptopa. Problem w tym, że będzie on bez systemu i mam 2 pytania.

-Jak będzię wyglądała instalacja windowsa? Identycznie jak przy formacie? Zmiana w biosie "boota" i instalacja?

-Co w przypadku jeśli chciałbym kupić w jakimś sklepie online windowsa i dostałbym kod? Jak wtedy zainstalować?

PS. Który system wybrać?

9YbAX2Z.png
Opublikowano

1. Tak

2. dostajesz kod i wpisujesz w­ mój komputer>prawy>właściwości i na dole.

Wg. mnie win 7 ultimate będzie najlepszą opcją, a potem najwyżej sobie za darmo aktualniesz do 10.

zy95qg.png

Opublikowano

Ultimate jest najbardziej gównianą opcją i najdroższą tego systemu dla użytkownika który nawet z 50% zawartych opcji i programów w życiu nie uruchomi , zwłaszcza on.

Zresztą nawet polecając ten system nie potrafił byś powiedzieć i uzasadnić dlaczego jest najlepszym wyborem dla dzieciaka nastawionego na granie tylko na kompie w gry. 

Home Premium wystarczy.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Taa, identyczne jako system, pewnie tak samo jest identyczne w wersji PRO i poza zwiększonym zapotrzebowaniem na zasoby systemu, plus  paroma dodatkami zawartymi tylko w tej wersji jak i wersji PRO to chyba tylko chorzy ludzie wydają tysiące na wersję Ultimate zamiast kupować taniej Home.  Hmm, ciekawa teoria... 

Opublikowano

Ultimate jest najbardziej gównianą opcją i najdroższą tego systemu dla użytkownika który nawet z 50% zawartych opcji i programów w życiu nie uruchomi , zwłaszcza on.

Zresztą nawet polecając ten system nie potrafił byś powiedzieć i uzasadnić dlaczego jest najlepszym wyborem dla dzieciaka nastawionego na granie tylko na kompie w gry. 

Widzę, że Pan  znowu ma teorię. Zgodzę się z Tobą że Autorowi wystarczy HP, jeśli do grania ma on służyć. Natomiast jeśli ma on służyć do celów firmowych to dopiero od wersji Professional pozwala on na pracę w sieci(Przyłączanie do domeny), app locker(blokowanie dostępu do programów), bitlocker(szyfrowanie dysków). Dlatego ludzie kupują ULTIMATE I PROFESSIONAL.

Pozdrawiam

Opublikowano

No to jedziemy z cenami, kupowany na dowolny sprzęt który posiada 

Home 300-400 zł  

Professional  600-800 zł 

Ultimate 1100 -1300 zł 

Jak widać użytkownik grający w gry i przeglądający internet według ciebie powinien być zainteresowany najdroższymi wersjami systemu nic mu nie wnoszącymi i nic nie mającymi więcej ponad to co będzie używał na tym laptopie. 

Każdy inny system jaki kupi nawet za grosze 100-200 zł będzie nielegalny na tym laptopie bo nie posiada licencji 

Opublikowano

Widzę, że Pan  znowu ma teorię. Zgodzę się z Tobą że Autorowi wystarczy HP, jeśli do grania ma on służyć. Natomiast jeśli ma on służyć do celów firmowych to dopiero od wersji Professional pozwala on na pracę w sieci(Przyłączanie do domeny), app locker(blokowanie dostępu do programów), bitlocker(szyfrowanie dysków). Dlatego ludzie kupują ULTIMATE I PROFESSIONAL.

Pozdrawiam

No to jedziemy z cenami, kupowany na dowolny sprzęt który posiada 

Home 300-400 zł  

Professional  600-800 zł 

Ultimate 1100 -1300 zł 

Jak widać użytkownik grający w gry i przeglądający internet według ciebie powinien być zainteresowany najdroższymi wersjami systemu nic mu nie wnoszącymi i nic nie mającymi więcej ponad to co będzie używał na tym laptopie. 

Każdy inny system jaki kupi nawet za grosze 100-200 zł będzie nielegalny na tym laptopie bo nie posiada licencji 

Napisałem we wcześniejszym poście że starczy mu Home Premium. Odniosłem się do kwestii w której sądzisz że nie ma różnicy dla wszystkich jaką mają wersję systemu jak napisałeś w poprzednim poście.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...