Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z monitorem.

Ziółko.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, na wstępie zaznaczam, że piszę w imieniu kolegi ;)

Witam mam problem, otóż dostałem  dziś  nową płytę główną  i wszystko podłączyłem dobrze  odpalam kompa wszytko działa, lecz monitor się nie uruchamia(miga dioda obok włącznika).  Próbowałem podłączyć inna kartę graficzną  i nic nie dało, na innym monitorze próbowałem tez nie działa (robi się to samo, więc myślę, że to wina czegoś innego monitor jest ok)

Za pomoc sypie lajkami. 

Pozdrawiam ;) 

Opublikowano

Jeszcze do tego nie doszedłeś ze grafiki skoro nie działa na dwóch monitorach ? 

Jesli nie grafiki to reszty części, coś jest uszkodzone niech sobie poszuka i sprawdza co. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jeszcze do tego nie doszedłeś ze grafiki skoro nie działa na dwóch monitorach ? 

Jesli nie grafiki to reszty części, coś jest uszkodzone niech sobie poszuka i sprawdza co. 

Wszystko sprawdzałem ram wporzadku, dysk tez, grafika działa, procek i płyta główna nowa.

Swoją drogą, niezbyt pomocna odpowiedź. 

Opublikowano

A co oczekiwałeś po zadaniu pytania że coś nie dział i mamy znaleźć co  ?  Możesz sobie zgadywać, zresztą napisałem zacznij od grafiki , potem reszta bo coś nie działa. to jego problem ustalić co nie działa. Jak nie potrafi złożyć kompa jak należy niech to zleci komuś kto potrafi. 

Sprawdzić musi wszystkie części, jak to zrobi niech sobie wymyśli. 

Opublikowano

A co oczekiwałeś po zadaniu pytania że coś nie dział i mamy znaleźć co  ?  Możesz sobie zgadywać, zresztą napisałem zacznij od grafiki , potem reszta bo coś nie działa. to jego problem ustalić co nie działa. Jak nie potrafi złożyć kompa jak należy niech to zleci komuś kto potrafi. 

Sprawdzić musi wszystkie części, jak to zrobi niech sobie wymyśli. 

Sprawdził dokładnie wszystko, komputer jest na 100% dobrze złożony. 

Opublikowano

Złożyć każdy potrafi ale dobrze złożyć nie każdy,   ma coś zepsute albo nie podpięte i dlatego nie działa.  

Niech próbuje podłączyć monitor przez D-SUB zwykłe VGA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...