Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wykorzystać makro ?

Loth Sugan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Jak wykorzystać makro?"

Gdybym miał myszkę z masą makro ty przypisywałbym sobie pod nią itemki dla supportów, albo wardy.

Grając supportem często masz w ekwipunku dużo itemów "aktywnych" a klikanie na klawiaturze od 1 do 7 nie jest wygodne.

Ew. auto atak.

Nie możesz tego po prostu przypisać w opcjach ? (Sterowanie)

giphy.gif

Opublikowano

Ja mam zbindowane na myszce, zeby pisalo na all czacie 'ez pz noobs'

A tak serio to mam /all ggwp.

Ale mozesz sobie ustawic przydatne bindy na jakies cally np. BARON! czy DRAKE! albo PUSH MID! albo HELP K***O

Ew. mozesz probowac grac tam na autoataku. Bardziej by Ci sie to do CS przydalo na np. wyciaganie flesza czy cos.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

CHodzi troche o cos innego. Pod przycisk moge nagrac cala sekwencje ruchu  poprzez nagranie  czynnosci uzywania myszki i klawiatury. np. klikam przycisk numer 1 a postac uzywa flash + ulti

u1lc.png
Opublikowano

ja w mojej klawce ustawilem sobie wyzwiska, teraz gdy moj team feeduje/throwuje nie trace czasu na pisanie tylko klikam jeden przycisk i wiadomosc znajduje sie na czacie

Opublikowano

Ja na twoim miejscu umieśćił bym Call'y Drake, Baron oraz "zainstalował" tam Flash oraz Ignite, jeśli znajdują się w uścisku twojej ręki byś nie musiał ich szukać masz wtedy o wiele szybszą reakcję. W Teamfightach, czy w ucieczce to czasami wszystko.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Ja na twoim miejscu umieśćił bym Call'y Drake, Baron oraz "zainstalował" tam Flash oraz Ignite, jeśli znajdują się w uścisku twojej ręki byś nie musiał ich szukać masz wtedy o wiele szybszą reakcję. W Teamfightach, czy w ucieczce to czasami wszystko.

to ty chyba z brazu jestes jak flasha szukasz w grze 

Opublikowano

­Najlepsza opcja to actiwy w grze, sporo przedmiotow ostatnio ma actiwy i moglbys tego uzyc

Opublikowano

Jak nie masz klawy z antighosting to chociazby to latwiejszego combo np. Ja mam na myszce 1 i E xD a dlaczego bo gram rengarem i na klawie nie lapie E w powietrzu

Oczywiscie to wardow aktyw itemkow wiadonosci na czacie np. Drake czy enemy is missing watch out of gank (lepiej ss ale tak bedzie bardziej widoczne na czacie)

Opublikowano

Polecam kombinacje shift+ppm, ułatwia orbwalking. Oprócz tego możesz jakieś przedmioty aktywne ustawić (np 2,3), zwykle masz jakiegoś Omena lub Botrka to jeżeli nie dążysz kliknąć na klawiaturze może myszka pomoże.

Całych sekwencji nie ma sensu ustawiać, nie dość że działa to jak nieudolny bot to prawie żadna postać nie ma konkretnego combo. Jedynie Ryze mi przychodzi do głowy, u, którego możesz zrobić w->q>e>q>w ale dawno nim nie grałem to nie jestem pewien czy stare combo jest właściwe (jednak jakieś tam jest, musiałbyś sprawdzić).

Oprócz tego zawsze możesz zrobić dla Katariny 4->e, dla Jaxa 4->q itd. Chodzi o ward i doskok automatyczny. 

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...