Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RECENZJA] Magicka

Isuribi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ua6GvOR.png

Magicka jest szwedzką produkcją wykonaną przez grupę studentów. Gra zyskała bardzo szybko dużą popularność dzięki swojemu nietuzinkowemu humorowi, dynamice oraz prostocie. Twórcy gry podeszli do tego tytułu z wyjątkowym entuzjazmem i figlarnością, jak na studentów przystało w produkcji napotykamy masę żartów, szyderstw i niecodziennych rozwiązań. Autorzy potrafią drwić z gracza, że zbyt często sprawdza statystki przedmiotu, bądź przez przypadek zbił swojego kolegę.

Po samych achievmentach możemy wywnioskować, że gra utrzymana jest w "wyjątkowym" klimacie.

IE9mdcF.png

Magicka jest typową zręcznościówką z elementami RPG, która na każdym kroku poniewiera gracza za "szybkie palce". W grze mamy do dyspozycji osiem żywiołów, które możemy łączyć w kolejne. Umożliwia to naprawdę pokaźną liczbę czarów, jednak jak na prawdziwego maga przystało nie wszystko wychodzi za pierwszym razem i bardzo łatwo o śmierć przez złe połączenie zaklęć i zrzucenie sobie na głowę dwutonowego kamienia, bądź co gorsza zrobienie z siebie żywej bomby ( allahuakbar! ). Warto wspomnieć, że żywioły posiadają synergię - łącząc ogień z wodą otrzymamy parę dodając do tego błyskawice dostaniemy całkiem fajna zaklęcie pary z piorunami. Polewając kogoś wodą zwiększamy jego podatność na zamrożenia, a do wysuszenia potrzeba ognia. Poza zaklęciami mamy do dyspozycji szeroką gamę uzbrojenia, na którą również można nakładać zaklęcia, jako że logiki w tej grze stanowczo brakuje i tradycyjna biała broń jest dla mięczaków, możemy zaopatrzyć się w AK47 i rozstrzelać trolle i gobliny, jak przystało na prawdziwego średniowiecznego czarodzieja ¯\_(ツ)_/¯.

b0euKjm.gif

Gdy już opanujemy plączące się po nieodpowiednich klawiszach palce i zaczniemy rzucać zaklęcia w dobrą stronę ( a nie sobie na łeb ) gra oferuję masę poziomów i rozrywkę na długie godziny, nawet po przejściu wszystkich kampanii mamy możliwość rozgrywki w trybie "wyzwań", gdzie czekają na nas 20 poziomowe areny z coraz silniejszymi potworami przy każdym kolejnym stopniu trudnośći. Grać możemy samotnie lub z maksymalnie 3 osobami.

fTGTLQB.png

Moim skromnym zdaniem gra zadziwia swoją genialną prostotą. Pomimo, że jej "złoty okres" skończył się kilka lat temu nadal ją uwielbiam i gram bardzo często robiąc po prostu rozpierduchę w challange mode. Gra dostępna jest na Steamie za grosze ( kilka euro ).  

Autor: @Isuribi

Dla MPCforum.pl

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Nieźle.

Mogłaś dodać chociażby plusy i minusy.

Od siebie na temat gry dodałaś 3 zdania.

I również o samej grze za dużo nie napisałaś.

Nawet dobrze się to czyta.

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

@KsP nie rozumiem czemu mam robić recenzje na jedno kopyto z wszystkimi użytkownikami i wypisywać sztywno plusy i minusy, wydaje mi się że cała recenzja w pewnym sensie jest moją opinia o grze i tym jak ją odbieram, a ostatnie 3 zdanie tylko podsumowują całość. 

xMhgKVR.png

Recenzja ma zaciekawić - opisujesz najważniejsze aspekty gry, zeby czytelnik nabrał ochoty na odkrycie reszty. Niedopowiadanie pewnych kwestii ma raczej charakter motywujący czytelnika do sprawdzenia gry, niż odrzucenia go od niej, bo coś nie zostało omówione...

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

@KsP nie rozumiem czemu mam robić recenzje na jedno kopyto z wszystkimi użytkownikami i wypisywać sztywno plusy i minusy, wydaje mi się że cała recenzja w pewnym sensie jest moją opinia o grze i tym jak ją odbieram, a ostatnie 3 zdanie tylko podsumowują całość. 

xMhgKVR.png

Recenzja ma zaciekawić - opisujesz najważniejsze aspekty gry, zeby czytelnik nabrał ochoty na odkrycie reszty. Niedopowiadanie pewnych kwestii ma raczej charakter motywujący czytelnika do sprawdzenia gry, niż odrzucenia go od niej, bo coś nie zostało omówione...

Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie na temat recenzji tu zamieszczonej. To było tylko moje zdanie, być może inni mają na temat twojej pracy inną opinie, ale to już kwestia gustu.

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Pisanie plusów i minusów to robienie recenzji na jedno kopyto ? Plusy i minusy wypada napisać tak samo jak i ocenę. Zresztą nigdy nie widziałem gry bez oceny końcowej. Mogłaś też podać jakieś wady produkcji bo niema gry idealnej ;)

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Brakuje mi oceny końcowej (plusy i minusy oraz ocena x/10) 

Porady do: CSGO, Terraria, BF4, WOT, WOT Blitz, Trove, LoL oraz Fifa!

jClHFR0.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...