Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

60 fps :/

.:Sebek:.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko , posiadam laptopa i w grze mam tylko stałe 60 fps poniżej 60 spada tylko gdy mi zetnie kompa czy coś .

Posiadam Intel Core i5-4210U 1.7 GHz (2.7 GHz Turbo), 8gb ramu , NVIDIA GeForce 840M 2 GB,

W grze mam ustawione fps bez limitu i nic :/ Ktoś wie o co chodzi?

1370269248-U384748.png

By: b4rt4z

Opublikowano

Synchronizacje pionową musisz wyłączyć :)

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Sychronizacja pionowa prawie nic nie daje, lepiej ją wylaczyc. Bedziesz miec wtedy te 200 fps i nie bedziesz sie martwic w tf. Ale i tak, nawet 30 fps jest zdecydowanie wystarczajaco, jesli jest stale. Wiec jak masz te 60 to nie powinienes narzekac, a jesli chcesz sie pochwalic dobrym laptopem kolegom to podaj parametry xP

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Sychronizacja pionowa prawie nic nie daje, lepiej ją wylaczyc. Bedziesz miec wtedy te 200 fps i nie bedziesz sie martwic w tf. Ale i tak, nawet 30 fps jest zdecydowanie wystarczajaco, jesli jest stale. Wiec jak masz te 60 to nie powinienes narzekac, a jesli chcesz sie pochwalic dobrym laptopem kolegom to podaj parametry xP

To ustaw sobie 30 fps i graj tak xD

W teorii 24 fps już wystarczy, w praktyce w każdej grze jest inaczej.

A synchronizacja pionowa daje sporo, tylko jak grasz na skryptach to Ci to nie przeszkadza, bo i tak nie patrzysz na ekran :p

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Jeśli to GeForce, więcej FPS możesz uzyskać robiąc zmiany w panelu sterowania NVIDIA. Ustawić np tryb jednoekranowy, włączyć optymalizację wątkową, preferować stałą lub maksymalną wydajność itp :)

Opublikowano

Widzimy więcej niż 60fps jeśli nasz monitor obsługuje więcej niż 60HZ, przykładowo ja mam monitor 144hz to trzymam stałe 144fps i jest ogromna płynność + mam włączoną synchronizacje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...