Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jungla Irelia vs shyvana

vesox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem kupić irelie do jungli tylko dlatego, że jest bardzo dobra i sobie radzi. Jakoś nie grałem shyvaną i zbytnio nie wiem jak nią grać. Możecie mi napisać według was kto lepszy i dlaczego? :D

Opublikowano

Nie grałem jeszcze irelką to nie wiem czy jest dobra na jugnli, ale grałem shyvaną. Dobrze mi się nią grało na jungli, była w poprzednim tygodniu w rotacji. Kosztuje 6300 i chętnie bym ją kupił, ale jest za droga - zbieram na runy. Irelia jest też na topa i dla tego doradam Ci abyś ją kupił. Kosztuje 4800. :)

Opublikowano

Nie grałem jeszcze irelką to nie wiem czy jest dobra na jugnli, ale grałem shyvaną. Dobrze mi się nią grało na jungli, była w poprzednim tygodniu w rotacji. Kosztuje 6300 i chętnie bym ją kupił, ale jest za droga - zbieram na runy. Irelia jest też na topa i dla tego doradam Ci abyś ją kupił. Kosztuje 4800. :)

@1361622928-U485574.pngMaczała Shyvana kosztuje obecnie 3150, jest tańsza od Ireli.

Imo Irelia jest lepszym pickiem na topa niż do jungli, budując ją pod cinderhulka będzie w stanie tylko tankować obrażenia, poza tym posiada za mało on hit'ów, żeby był sens budowania ją pod nowego devouer'a.

Shyvana

• Dobry, szybki clear jungli
  • Obrażenia %
  • Darmowy pancerz i obrona przed magią (Umiejętność bierna)
  • Bonusowy ms z "W"
  • Escape/Engage z "R"
  • Świetnie działa z nowym pożeraczem

giphy.gif

Opublikowano

­Irelia jest słabsza od shyvany na jungli. Zużywa w niej dość sporo many, także nie mamy opcji wspomóc naszego mid lanera. Dodatkowo shyvana jest dość wytrzymała i nawet szybko zabija potworki w lesie.

Opublikowano

­Zdecydowanie Shyvana.

- spory dmg

- jak ją ogarniesz to czasami jest prawie niezniszczalna

- dwie formy - smoka i kobiety, co jest dosyć ciekawe

- pancerz

- brak many, o ile dobrze pamiętam

- escape

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Shyvana oczywiście, jednak ja i tak wybrałbym Irelię, ponieważ pytanie jakie musimy sobie zadać to styl gry. Kazdy ma inny. Tak na prawdę można iść prawiek każdą klasą wszędzie jednak potrzeba nam takie coś jak umiejętności, nie tylko build, czy umiejętności pasywne ;)

Oczywiście Shyvana na +

y8HqE13.png                             

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...