Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Licencja typu NPL

NiezleCiacho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Planuje kupić VPS'a i postawić na nim TSa, stąd ma kilka pytań.

Podobno ostatnio licencje NPL uzyskuje się ciężko. Osoba dla której to robię ma obecnie ~6k lików na FB, w grupach po ~4k osób. Strona internetowa jest w trakcie przygotowań, nie jest narazie publiczna i zastanawiam się, czy mimo tego nie stanie to na przeszkodzie uzyskania tej licencji.

W dodatku wyczytałem na forum, że na takiej licencji nie można zakładać kanałów publicznych i vip, czy to prawda?

Z góry dzięki i pozdrawiam!

Opublikowano

Jeśli teraz się o to ubiegasz to chyba nie można miec kanałów publicznych. Inna sprawa jest juz z posiadającymi licencję

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Teraz ciężko dostać licencje NPL + do tego jak dostaniesz raport od typa który posiada konto na TS3 z licencją to polecisz na BL w ciągu 2 dni.

Opublikowano

Musisz mieć bodajże strone, forum, aktywnych userów strony/forum i nie móc mieć publicznych kanałów.

Po dostaniu licencji nie mam prawa zakładać publicznych kanałów? Kiepsko to wygląda.

TS dla naszej społeczności miał głównie opierać się na takich kanałach.

Zastanawiam się nad sensownym wyjściem z tej sytuacji, jednak trzeba będzie prawdopodobnie bulić 70zł za 100 slotowy TS/mies.

Opublikowano

Po dostaniu licencji nie mam prawa zakładać publicznych kanałów? Kiepsko to wygląda.

TS dla naszej społeczności miał głównie opierać się na takich kanałach.

Zastanawiam się nad sensownym wyjściem z tej sytuacji, jednak trzeba będzie prawdopodobnie bulić 70zł za 100 slotowy TS/mies.

Inaczej dostaniesz BlackListe jak publiczne zrobisz.

Opublikowano

Nie widziałem jeszcze serwera non-profit który nie miałby kanałow publicznych. Wszędzie takowe są. Może teraz coś się zmieniło i jest taki warunek aby otrzymać licencje non-profit

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Ja otrzymałem licencje wczoraj, mam kanały vip, mam kanały publiczne, mam forum bez reklam płatnych bo do tego się czepiają jedynie, i dostałem licencje, jedyne co mi kazali usunąć to bannery z forum i zakładkę hosting która przekierowywała do darmowego hostingu zdjęć -.-

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja otrzymałem licencje wczoraj, mam kanały vip, mam kanały publiczne, mam forum bez reklam płatnych bo do tego się czepiają jedynie, i dostałem licencje, jedyne co mi kazali usunąć to bannery z forum i zakładkę hosting która przekierowywała do darmowego hostingu zdjęć -.-

a ile czekałeś ??

2boXRtY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...