Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Dodać Nowego Handlarza

sqmany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

chciałbym żeby ktoś mi powiedział jak dodać tego handlarza ID 9010 do chunjo M1 jinno M1 shinsoo M2 chunjo M2 jinno M2

bo sobie dodałem już do shinsoo M1 ale jak chciałem dodac już do innych to mi nie działało tylko zepsuł mi sie serwer

robiłem dzięki temu poradnikowi

http://www.mpcforum.pl/topic/79411-stworzenie-npc-na-stale-tut-by-mahound/page__hl__mahound

a teraz chciałbym żeby ktoś mi powiedział jak dodać do

chunjo M1 
jinno M1 
shinsoo M2 
chunjo M2 
jinno M2 

za pomoc dam '+' z góry THx :D

1377531174-U173186.png
Opublikowano

Słuchaj ja ci moge mniej więcej pomóc lub przesłać mój plik npc , tylko mój plik "npc" jest dostosowany do Shinsoo m1 . Jescze tutaj masz filmik

. Zamiast tego core polecam ci użyć filezilli.
Opublikowano

ja właśnie mam w shinsoo m1 juz nowego NPC i wlasnie chce do innych królestw a firezilli uzywam juz od pół roku

UP aha i ten filmik juz ogladalem nie pomogl mi

1377531174-U173186.png
Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz to >>KLIK<<

Wytłumacze ci to troszeczkę

Wchodzimy w  /usr/rain/channel/share_data/locale/hongkong/map - To oczywiste Prawda ?! ;]

metin2map_a1 - shinsoo 
metin2map_b1 -chunjo    - Tutaj musisz wybrać  kraj w jakim chcesz edytować npc . Czyli jak wybrałeś wcześniej shinsoo to teraz chunjo , a następne będzię jinno.
metin2map_c1 - jinno

Pobiaramy plik npc.txt na nasz komputer - Logiczne 

Otwieramy go WordPadem  

Teraz edytujesz ja robilem to tak : Stawałem w miejscu gdzie chciałem mieć npc', zapisywałem na kartce współrzędne , a następnie wpisywałem je w odpowiednie miejsca w pliku npc 

Moim zdaniem to nic trudnego , próbuj dalej , ucz się na błędach . Jak ja robilem te npc to mi to caly dzien zajelo , I prawie co 5 min res .

Acha i jeszcze porada Najlepiej niech wszyscy na serwie graja w 1 kraju np Shinsoo , będziesz miał ich pod kontrolą .

W razie problemów pisz mi na pw

Ps. Sory za błędy (pisownie ą ę ń ó... itd ) ale pisałem to na szybko !

Opublikowano

ja już w shinsoo już 3 miesiące mam NEW npc wlaśnie od teraz chce dodać NEW NPC w jinno i chunjo

a ja napewno nie popełniłem żadnego błędu znam sie na edytowaniu privów w firezillli więc napewno nie poełniłem żadnego błędu

a powiec mi czy sprawdzales wogóle że to dziala na jinno i chunjo ?

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...